LUMEA MARE

Unde ne cazam in Romania

Unde ne cazam in Romania

TravLocals, compania specializată în turism rural

La intrebarea unde ne cazam in Romania, TravLocals,  o platforma de rezervari care isi propune sa aduca in prim plan destinatii si experiente mai putin cunoscute din Romania, pentru a oferi turistilor romani si straini, experiente noi si inedite ne aduce raspunsuri de toate felurile.

TravLocals, chiar daca a fost gandita si initiata inainte de pandemie, fiind o companie specializata in turismul rural din Romania, este probabil cea mai avantajata in acest moment cand majoritatea turistilor isi fac planuri de vacanta doar pentru destinatiile de acasa. TravLocals, s-a axat pe promovarea si oferirea de vacante de la locații cu capacitate mică de cazare și implicit un număr redus de angajați, izolate în locuri mai greu accesibile sau cel puțin ferite de aglomerație din Romania.
Pentru ca in acest moment, dincolo de destinatiile consacrate, exista o multitudine de locatii mai putin cunoscute si vizitate, locatii  ce ofera insa experiente de neuitat. Acestea sunt deosebirile dintre TravLocals si o alta platforma de rezervari.

TravLocals

TravLocals – cazari si experiente unice in Romania

Aproximativ 50% dintre locațiile de cazare promovate pe Travlocals.com se află în satele săsești din Transilvania. Este o zona absolut senzationala pentru iubitorii de natura si liniste. O alta particularitate a acestui portal este faptul ca nu exista comision pentru rezervare. Rezervarea se face direct la proprietar, fara nici o taxa suplimentara. Aceasta deoarece, afacerea nu este gandita ca un booking.com in care platforma opreste un comision.

Dincolo de turismul de masa, cel in care all inclusive-ul este apreciat, exista si turismul de nisa, cel in care calatorii cauta experiente mai putin cunoscute si destinatii dincolo de hub-urile turistice ultracunoscute. Incet incet, se pun in valoare aceste noi si diferite vacante, un turism modern mult mai eco friendly decat cel de pana acum. Astfel, cazarile in case traditionale, in castele sau case boieresti reconditionate sau refacute din temelii, cazari in glamapinguri ( un cort practic dar cu facilitati de hotel ) bungalow-uri sau chiar casute in copac devin tot mai cautate. Experientele ce vin la pachet cu acest tip de cazare sunt de asemenea inedite. Degustările de vinuri nobile în gospodăriile tradiționale, plimbări cu sania trasă de câini husky prin munți, rafting sau experiențe 4×4 cu brunch-uri la stână, depasesc traditionalele activitati si aduc un nou gen de amintiri pentru cei care calatoresc.

O astfel de vacanta, aduce pe langa bucuriile oferite celor care beneficiaza de ea si un  impuls comunitatilor locale, sprijinindu-le si contribuind la  perpetuarea unui stil de viață care in restul Europei s-a topit in viata moderna.

TravLocals ofera locatiilor posibilitatea de a se promova

Gandita ca o platforma de promovare si vanzare, Travlocals ofera unitatilor de cazare din Romania posibilitatea de a aparea in online si de a se promova axandu-se pe calitate si nu pe volum. Este locul perfect unde o locatie “altfel” poate sa ajunga la cei care cauta vacante “altfel”. Este un fel de club exclusivist atat al celor care ofera vacante autentice cat si al celor care le ofera, un club ce  are la bază calitatea serviciilor și autenticitatea acestora intr-o tara cum este Romania, cu locuri inca neafectate permanent de modernul secolului al XXI-lea. Amintirile generatiilor din casele bunicilor, ajung acum la generatia tanara atat prin intermediul TravLocals dar mai ales prin munca celor care au redescoperit Romania traditionala si printr-un spirit antreprenorial de o factura diferita de turismul clasic, reinvie traditiile si aduc un suflu nou in zone care poti trai din turism ecologic daca sunt promovate asa cum e nevoie.

Cateva exemple despre unde poti merge si ce experiente poti avea cu TravLocals

Casa din Vale, Breb, Maramures – un complex de sapte vechi casute din lemn, reconditionate si modernizate dar care pastreaza in interior mobilier vechi si ofera experienta stilului de viata traditional. O locatie unde animalele de companie sunt binevenite si unde “Receptia” inseamna primirea cu drag in curte de catre proprietari.

 

Pensiunea Oppidum Biertan, in apropiere de Sighisoara, o casă tradițională săsească, veche de peste 300 de ani, unde fiecare cameră cuprinde piese de mobilier tradițional din lemn, un pat cu saltea confortabilă, covor țesut la război, lămpi în formă de torțe pentru un iz de mister medieval, ferestre îndreptate spre grădină.

Casuta de Hobbit din Valcea -amplasata in Rezervatia Parcului National Cozia, ofera o cazare absolut inedita si speciala. Faptul ca in interiorul casutei nu exista semnal pentru telefon si trebuie sa iesi in afara, pentru noi este un plus urias si o apropiere de o experienta cu adevarat deosebita.

Ca experiente oferite in cadrul TravLocals, putem sa aducem in atentia voastra cateva printre care: expeditiile cu biciclete electrice din sau tururile private de observare a ursilor din Harghita, raftingul pe raul Buzau sau mai linistitul kaiak in Delta Argesului la doar 25 de km de Bucuresti,  tură ghidată de Via Ferrata din Cheile Bicazului pentru cei care iubesc catararile,  degustari de vinuri sau o zi de aventura offroad in apropiere de Miercurea Ciuc. Experiente din care ramai cu amintiri pe viata.

excursii_biciclete

urmarire-ursi

catarare pe via ferrata

Acest nou gen de turism, mult mai responsabil, mult mai apropiat de natura si traditii, un turism eco in care responsabilitatea fata de natura este o grija principala, devine tot mai popular in randul oamenilor, mai ales in randul noilor generatii. Dorinta de a redescoperi Romania traditionala, dorinta de a gusta din farmecul vietii bunicilor nostri, este impulsul de care are nevoie aceasta nisa a turismului.

Daca esti in cautarea unei noi aventuri sau daca esti proprietarul unei destinatii deosebite si esti in cautarea de de noi oportunitati de promovare, TravLocals este unul dintre raspunsuri.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.