5 locuri din Egipt care merită vizitate

5 locuri din Egipt care merită vizitate

Egiptul a devenit una dintre destinațiile turistice preferate de români. E un loc încărcat de istorie, dar care are și plaje foarte frumoase.

Așadar, iată 5 locuri din Egipt care merită vizitate:

1. Piramidele din Giza – Foarte mulți oameni merg în Egipt tocmai cu gândul să facă o excursie în acest loc. Piramidele au făcut Egiptul faimos în întreaga lume, iar la Giza sunt cele mai populare, alături de celebrul Sfinx. Piramidele din Giza sunt considerate printre cele 7 minuni ale Lumii Antice și reprezintă un loc încărcat de multă istorie. Ele au fost create inițial ca morminte pentru marii faraoni, iar turiștii se înghesuie la tururi și poze. Pe lângă acest lucru, ajută mult și faptul că distanța până la Cairo este destul de mică.

Egipt

2. Templul lui Amon-Ra din Karnak și Luxor – Acesta este un loc sacru din inima Egiptului Antic, mai exact în Tebei. Orașul era un centru important în timpul Regatului Mijlociu (1938-1600 înainte de Hristos), când cultul zeului local Amon-Ra a început să devină tot mai popular. Aici, Amon-Ra avea cel mai măreț templu din țară, iar acesta ținea și loc de trezorerie. Amon-Ra este cel mai cunoscut zeu din Egiptul Antic și are o popularitate ridicată și în zilele noastre. Despre el s-au scris numeroase cărți, dar este un personaj întâlnit și la jocuri. Laura Bow 2 a fost un joc pe PC foarte bun din anii ’90, în timp ce Book of Ra Deluxe este unul dintre cele mai populare sloturi online. E practic considerat unul dintre cele mai bune jocuri din istoria companiei Novomatic și milioane de oameni l-a încercat. În ce privește templul lui Amon-Ra, interesul turiștilor pentru acest loc este destul de mare, fiind una dintre comorile Egiptului. Practic, doar Piramidele de la Giza primesc mai mulți vizitatori. Fiind în apropiere de Luxor și în apropierea fluviului Nil, locul este ușor accesibil și reprezintă un punct mare de interes, mai ales că aici se află și Valea Regilor.

3. Hurghada – Pentru mulți români, Hurghada este una dintre cele mai cunoscute stațiuni. În fiecare an mulți compatrioți ajung în acest loc, atrași de resorturile luxoase, la prețuri ce sunt totuși accesibile în comparație cu alte țări. Dincolo de plajele superbe, aici găsești și alte locuri de vizitat. Trebuie neapărat să faci o excursie pe Insulele Giftun, să te plimbi în zona Marina, să ajungi la El Dahar Market, cea mai mare piață de fructe din zonă, dar și să te plimbi cu Submarinul Sindbad, care ajunge la o adâncime de 22 de metri. Desigur, poți să faci și snorkeling în cazul în care dorești.

Hurghada

4. Alexandria – Un alt oraș încărcat de istorie, dar care în zilele noastre are un aspect mai degrabă european. Alexandria este un oraș care a fost adesea un punct de referință în istorie. În primul rând, aici s-a născut Regina Cleopatra, iar orașul a fost întemeiat de Alexandru cel Mare. E un loc destul de liniștit în zilele noastre, recunoscut pentru bazarul său, cafenelele la orice colț de stradă și priveliștile superbe.

5. Abu Simbel – Chiar dacă este un pic mai greu accesibil, Abu Simbel este un alt obiectiv turistic ce merită văzut. Ramses al II-lea a construit acest loc ca un semn al autorității sale asupra Nubienilor în urmă cu mai bine de 3 mii de ani. Statuile de aici și picturile murale sunt impresionante, iar Abu Simbel face parte din patrimoniul UNESCO. În apropierea acestui loc se află un alt templu, Nefertari, care merită de asemenea o vizită.

Abu Simel

De asemenea, în cazul în care ajungi în Egipt, merită încercată și o croazieră pe Nil, care va reuși să te încânte prin peisaje.

*Articol sponsorizat

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?