LUMEA MARE

4 stadioane din România pe care trebuie să le vezi!

Stadioane în Romania

Există peste 60 de stadioane cu o capacitate de peste 4000 de locuri în România. Dintre acestea, nouă se află în capitală, în timp ce restul sunt răspândite prin toată țara. Astfel, este de la sine înțeles faptul că populația țării este într-adevăr pasionată de sport, în special de fotbal.

De altfel, un meci de anvergură este văzut diferit pe Arena Națională din București, de exemplu. Apoi, desigur, există și nostalgici care ar prefera un meci amical, simplu, pe unul dintre primele stadioane inaugurate în România – Stadionul Regie din București inaugurat în 1920 sau celebrul Stadion Dinamo, inaugurat în 1952, tot din București.

Dacă ești un pasionat de sporturi și de pariuri live pe acestea, pentru și mai multă adrenalină în timpul unui meci, continuă să citești acest articol. Iată patru stadioane din România pe care trebuie să le vezi!

Arena Națională din București

Acesta este cel mai mare stadion din România, inaugurat acum mai bine de 10 ani, în 2012. În ciuda vechimii sale și a celor alte 10 stadioane construite în ultimii zece ani, Arena Națională încă este un stadion modern, dacă nu chiar cel mai modern din țară.

Stadionul poate adăposti în jur de 55 de mii de microbiști și este, după cum bine știu cunoscătorii, locul de baștină al faimoasei echipe FCSB.

La puțin timp după inaugurare (câteva luni), Arena Națională a fost deja selectat pentru un mare eveniment la acea vreme – finala Europa League. La meciul antrenant dintre A. Bilbao și A. Madrid au fost prezenți peste 50 de mii de fani ai fotbalului.

Cluj Arena din Cluj Napoca

Un alt stadion faimos la nivel național este Cluj Arena, inaugurat în 2011, cu un an înaintea stadionului Arena Națională. Acesta este puțin mai mic decât cel din București, având o capacitate de doar aproximativ 31 de mii de locuri.

La capitolul modernitate, Cluj Arena este considerată la un nivel apropiat față de cel al Arenei Naționale, deși costurile totale estimate sunt cu aproape 200 de milioane de euro mai puține. Mai exact, în timp ce Cluj Arena a fost construit cu aproximativ 45 de milioane de euro, Arena Națională a prezentat costuri de aproape 240 de milioane de euro.

Stadionul Giulești din București

Stadionul echipei Rapid București este fără doar și poate cel mai cunoscut din întreaga țară, în special datorită popularității echipei. În ciuda capacității relativ mici, de aproximativ 14 mii de locuri, Stadionul Giulești poate fi văzut arhiplin în orice zi de meci. Conform istoriei sportului în România, acest stadion are în spate peste 80 de ani de obiceiuri și tradiții sportive care au fost menținute vii chiar până în zilele noastre.

Modernitatea sa este comparabilă cu cea a Cluj Arena – și pe bună dreptate. În construirea stadionului echipei Rapid au fost necesare aproximativ 35 de milioane de euro, cu 10 mai puțin decât în cazul arenei din Cluj. Drept urmare, baza sportivă care încoronează stadionul este foarte modernă, pe măsura echipei pe care o găzduiește.

Stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara

Acesta este un alt greu al stadioanelor din România, având o capacitate de aproximativ 33 de mii de locuri. Totuși, capacitatea nu este caracteristica importantă, ci istoria acestui stadion. Mai exact, spre deosebire de stadioanele menționate anterior, Dan Păltinișanu a fost inaugurat înaintea anilor 2000, în 1960 – acum peste 60 de ani. Evident, acesta a necesitat renovări de-a lungul timpului, una de mare anvergură având loc în 2008.

Pe lângă evenimente sportive masive, stadionul este cunoscut în țară și pentru faimosul concert Shakira care a avut loc acolo în anul 2006. Atunci, stadionul a adăpostit peste 20 de mii de oameni.

Sportul și românii merg mână-n mână, acest lucru este clar. Totuși, nu trebuie să uităm faptul că mai toate stadioanele și arenele sportive au numeroase moduri în care pot fi utilizate, pentru binele comunității. Concertele și evenimentele importante deopotrivă pot fi ținute într-un asemenea stadion!

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.