EVENIMENTE

VinVest 2015

 VinVest a mai adaugat o editie!

In Timisoara, in weekendul trecut a avut loc editia a XII a Vinvest. Timișoara a fost din nou capitala vinului romanesc!

   Timp de 12 ani, publicul timișorean a fost educat să iubească vinul și să-l înțeleagă: salonul se adresează cu prioritate CONSUMATORULUI FINAL, care, ulterior, la hipermarket, supermarket sau HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) va recunoaște vinurile degustate în cadrul salonului. Evenimentul în sine are la bază inițierea în arta degustării vinurilor și promovarea culturii vinului în zona de vest a țării. Peste 300 de specialiști din domeniul vitivinicol: producători și distribuitori de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin și material săditor, oenologi, somelieri și experți degustători, edituri dedicate literaturii de specialitate, și-au dat întâlnire la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Reprezentanti din România, Germania, Ungaria, Portugalia, Moldova, Italia si Serbia au participat la o editie extrem de reusita.

afis

In cele trei zile ale evenimentului au existat numeroase evenimente printre care degustări, prezentări de produse, lansări de produse, prezentări de utilaje și de asemenea tombole. Cramele au venit sa se întreacă cu vinurile din 2014 sau sa își prezinte produsele reprezentative.

Au existat degustări de vinuri la cramele din zona, Crama Dealul Dorului fiind una dintre cele care au organizat un asemenea eveniment.

Printre participanții la eveniment remarcam de asemenea:

  • Domeniile Anastasia
  • Crama Dealul Dorului
  • Crama Budureasca
  • Domeniile Vânju Mare
  • Domeniile Sâmburești
  • Casa Bunescu
  • Vincon Vrancea
  • Crama Oprisor

 – acestea fiind doar câteva din cele care au participat cu vinurile produse în toamna trecuta sau în anii anteriori.

    Cu ocazia Salonului International de Vinuri VINVEST de la Timisoara, in parteneriat cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) s-a desfasurat si cea de a 9-a editie a Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice VINVEST 2014 Timisoara. Au fost inscrise in competitie 100 de vinuri dintre cele mai bune din Romania. Colectivul de oenologi ai ADAR, singura autoritate indreptatita sa organizeze si sa jurizeze concursuri nationale in domeniu, a decis castigatorii.

Casa de Vinuri Huși, Reverance Fetească Regală 2013 și Budureasca, Feteasca Neagră 2012 au obținut cele două Mari Medalii de Aur din concurs.

Alte nouăsprezece de Medalii de Aur au fost acordate următoarelor crame: Alcovin Măcin, Budureasca (2), Casa Bunescu, Casa de Vinuri Huși (2), Crama Oprișor (6), FineWine S.R.L., Husarciuc Doru I.I., Jidvei (2), Vigna S.R.L, Vincon Vrancea, Vitipomicola Sâmburești. Tot medalie de aur a obtinut si rachiul de vin de la A.F. Teo Coroian. Cele opt Medalii de Argint au fost câștigate de Jidvei, Budureasca, Crama Oprisor, Fine Wine S.R.L., Domeniile Anastasia (2), Domeniile Sâmburești și Zarea S.A.

 Salonul a fost vizitat de aproape 3 500 de oameni si ca la fiecare ediție un  vizitator a câștigat un premiu consistent, a cumpărat un  bilet la VINVEST și a câștigat greutatea lui în vin!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *