Vila Moldavia Class din Slanic Moldova

Vacanta la Slanic Moldova

Slanic Moldova ar putea fi o parte din celebra fraza a celui mai pretuit domnitor al Moldovei “Moldova nu e a mea si nici a voastra,  ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul vecilor!” Chiar daca e doar o fraza izvorata din imaginatia lui  Barbu Ştefănescu-Delavrancea, marele domnitor ar fi cu siguranta mandru de tot ceea ce au reusit sa construiasca si sa dezvolte cei care astazi locuiesc aici. Pentru ca Slanic Moldova a reusit sa primeasca drept premiu supranumele de Perla a Moldovei.

Statiunea Slanic Moldova, si-a inceput existenta ca localitate inca de prin anii 1800 datorita unor izvoare cu apa termala, descoperite de unul dintre boierii locului. Incet incet, izvor cu izvor practic, Slanicul s-a dezvoltat dar abia dupa al Doilea Razboi Mondial si-a gasit cu adevarat menirea de statiune balneo climaterica. Generatii intregi au venit aici pentru  apele termale si clima blanda, pentru sanatate si relaxare, pentru a beneficia de cele  24 de izvoare, din care 20 sunt în exploatare, 3 în conservare si 1 în rezerva, folosite in prezent atat pentru cure interne, cat si externe in tratamentul  a nenumarate afectiuni.  Pentru ca Slanic Moldova întruneşte toate aspectele necesare unei staţiuni ale cărei principale scopuri sunt acelea de relaxare şi refacere a sănătăţii: aerul curat şi lipsit de agenţi alergeni, liniştea culmilor montane ce împrejmuiesc staţiunea, şi bineînţeles existenţa izvoarelor minerale ale căror calităţi terapeutice sunt comparabile cu cele din renumitele staţiuni europene: Vichy, Marienbad sau Karlsbad.

Cazare in Slanic Moldova

Slanic Moldova are o multime de unitati de cazare construite in vremea cand dezvoltarea statiunii tinea exclusiv de stat dar si unele noi, dezvoltate de curand, la standarde moderne si cu o alta perspectiva, diferite de turismul de masa balneo, de vechiul hotel din Slanic Moldova. Pensiuni din Slanic Moldova realizate astfel incat sa ofere turistilor un alt tip de experienta, o experienta ce depaseste clasicul tratament cu apele binefacatoare ale zonei.

Vila Moldavia Class, este una dintre cele mai cautate pensiuni din zona, cu o nota fabuloasa de 9.8 pe  Booking.com, nota ce stabileste un standard pentru toate celelalte pensiuni sau hoteluri ale zonei. Situata aproape de centrul orasului, in apropierea pietei agroalimentare, pe malul stang al raului Slanic, ofera toate facilitatile unui hotel modern. Cele sase apartamente spatioase cu suprafata de 65 metri patrati fiecare, sunt dispuse cate doua pe un etaj, oferind astfel atat intimitate dar si spatiul necesar fiecarei familii cazate aici. Fiecare apartament are în componenţă un living spaţios (dotat cu canapea extensibilă), un loc de servit masa, o cameră cu pat matrimonial, baie la dormitor, baie de serviciu, bucătărie tip open space complet utilată şi balcon. Toate apartamentele sunt dotate cu câte 2 TV + cablu, internet wireless, încălzire şi apă caldă asigurată cu centrală proprie pe gaz.

Casa de acasa pentru multi dintre noi, mutata la Slanic Moldova cu mentiunea ca oaspetii beneficiaza in plus in cadrul vilei de un SPA ce cuprinde  o sauna si un jacuzzi. Ceea ce acasa e mai rar. Amenajarile exterioare aduc si ele celor care sunt cazati aici lucruri frumoase asa ca locul de joaca pentru copii, foisorul de lemn acoperit, balansoarul sau locul pentru gratar sunt facilitati extrem de apreciate. Dincolo de toate aceste facilitati,oaspetii beneficiaza de spatiul larg, de liniste, curatenie si mobilier modern, iar ceea ce turistii apreciaza in mod deosebit este ospitalitatea, promptitudinea si profesionalismul angajatilor.

Nu a existat turist/oaspete care sa ramana cu o cerere nerezolvata, nu a existat turist/oaspete care sa plece nemultumit de la Vila Moldavia Class.

Ce poti face in Slanic Moldova

Pentru ca Vila Moldavia Class este in imediata apropiere a centrului orasului, vizita in oras este obligatorie si veti descoperi doua locuri minunate. Parcul din Slanic Moldova, aflat in centrul statiunii, parc ce se se intinde pe o suprafata de 14 hectare si include o frumoasa cascada, bazata pe recircularea apei. In parc, pe Aleea Personalitatilor, se afla un ansamblu statuar, unde o sa puteti admira figurile unor artisti precum Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu sau George Enescu. Apoi urmatoarea oprire va fi  Cazinoul din Slanic Moldova, construit in 1894, arhitect George Sterian, este monument de patrimoniu, cu valoare istorica si de arhitectura. Nu atat de celebru sau mediatizat ca si Cazinoul din Constanta dar cu o arhitectura deosebita si el, extrem de apreciat atat de catre bunicii sau parintii nostri cat si de catre noua generatie.

cazinou_slanic_moldova
Cazinoul din Slanic Moldova – sursa foto Urban Bacau
parc_Slanic_Moldova
Parcul orasului – sursa foto primariaslanic.ro

Izvoarele termale! Daca esti in Slanic Moldova, este imposibil sa le ocolesti asa ca sunt pe lista oricum.

Imprejurimile de la Slanic Moldova sunt si ele ofertante cu obiective naturale sau realizate de mana omului. Cheile Slanicului, care se intind pe o lungime de aprox 400 m, paralel cu soseaua asfaltata, la o cota de 400 m, la o cota inferioara. Cascada Slanicului, parte din traseul montan 300 de scari (traseu cu nivel scazut de dificultate, poate fi parcurs in 2 ore – vedeti harta traseului. Biserica Catolica din Slanic Moldova, una dintre cele mai frumoase biserici catolice din tara, construita in stil avangardist, in anul 1943 (la intrarea in statiune, pe partea stanga – Strada Nicolae Balcescu nr. 43) sau Manastirea Sfantul Stefan cel Mare – singura manastire inchinata sfantului domnitor, aflata la 6 km de satul Cerdac (drum forestier la stanga, cum veniti dinspre Targul Ocna).

Nu putem trece cu vederea Salina de la Targu Ocna, situata la doar 18 km distanta de Slanic Moldova, salina atestata din secolul al XIV-lea si care astazi se intinde pe o suprafata de 8.900 mp, avand adancimea pe verticala de 240 m, iar temperatura medie de 12 grade Celsius. Este un loc ideal pentru petrecerea unui timp relaxant si in acelasi timp sanatos.

salina targu ocna
Salina Targu Ocna

Daca aceste activitati sunt pentru orice sezon, pentru sezonul de iarna, cazarea la Vila Moldavia Class, prin apropierea de partia de schi Nemira iti da posibilitatea sa practici acest sport atunci canz zapada se asterne.

Vila Moldova Class, accepta orice fel de tichete de vacanta si te asteapta cu bratele deschise pentru a petrece un timp de calitate, timp necesar pentru trup si suflet, in una dintre cele mai frumoase si linistite statiuni din Romania.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.