Viata începe acolo unde se termina frica

Viata începe acolo unde se termina frica

Suntem practic asasinati de vesti amenintatoare. De la cifrele zilnice cu cei nou infectati cu Covid la numarul de pacienti de la ATI, trecand prin procentul de vaccinati si stiri despre noi mutatii rezistente la vaccin. Oricat de normal la cap esti, la un moment dat  te afecteaza si personal am vazut in mitingurile de saptamana viitoare doar sentimentul de “ne-ati innebunit cu virusul vostru” chiar daca nu e virusul cuiva si realitatea e probabil cea prezentata.

Oricat de rea ar fi perioada asta, avem nevoie sa mergem mai departe si sa traim, fiecare viata lui, cat de bine putem. O pandemie care a afectat sanatatea planetei este pe cale sa afecteze si sanatatea mintala. Aceasta zilnica amenintare a unui inamic nevazut ne-a schimbat comportamentul, ne-a instrainat de prieteni si cunoscuti si a sters zambetul de pe fata majoritatii oamenilor de pe planeta.

Stirile cu ATI-urile pline, cu oamenii care se lupta pentru viata lor, numerele vanturate zilnic, ne afecteaza intr-un mod pe care nici macar nu il percepem exact. Se strecoara o teama, o frica de a trai in toti si incet incet acceptam tot ce ni se pune pe tava ca restrictie indiferent cat de stupida ar fi ea.

Dincolo de teama aceasta pe care ne-au insuflat-o este insa dorinta de a trai si viata incepe acolo unde se termina frica!

Sunt semne in toata lumea ca oricat de grava ar fi aceasta pandemie, solutia unui lockdown permanent nu este cea corecta. Nu neaparat economic, chiar daca economic vorbind este un dezastru, ci psihic. Sanatatea mintala a oamenilor este mai importanta decat orice cifra referitoare la scaderea PIB-ului. Cu o populatie terorizata si traumatizata, este greu sa te gandesti ca peste un an sau poate doi vei putea reusi sa indrepti lucrurile.

O comunicare decenta, una in care sa nu se discute la modul apocaliptic despre vremurile de astazi este absolut necesara. Iar noi, cei care am acceptat vaccinul, cei care purtam masca oriunde, sau cei care nu ne dorim sa ne vaccinam sau nu credem in utilitatea mastii trebuie sa trecem de aceasta frica pe care ne-au indus-o incetul cu incetul.

Da. Este o perioada grea. Da. Sunt multi cunoscuti care au fost bolnavi si cativa care chiar au pierdut batalia cu ea.Da. Suntem permanent predispusi sa fim si noi afectati.

Dar fara curaj nu o sa iesim niciodata din starea asta. Fara sa ne asumam faptul ca lumea in care traim poate fi periculoasa. Trebuie sa depasim teama si sa ne continuam viata. Sa respectam reguli dar sa ne aparam drepturile. Pentru ca viata incepe acolo unde frica se termina!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.