Unde se pot face teste Covid si cat costa

Unde se pot face teste Covid si cat costa

Preturile difera in functie de clinica si de metoda

In perioada aceasta, un subiect foate interesant este locul unde se pot face teste pentru Covid de catre cei care cauta din diverse motive sa faca testul. Eu am cautat informatii zilele acestea cu gandul ca sa gasesc cea mai buna varianta si cel mai bun pret pentru a face testul pentru o calatorie in Rusia pe care o planuiesc de mult timp. Asa ca vreau sa va spun si voua in acest articol ce informatii am gasit, poate vreti sa trageti o fuga si voi in Grecia sau pe unde se mai poate calator acum. Sau pur si simplu poate aveti nevoie…

*Informatii valabile la 31 August 2020

Cum se face un test Covid?

Tehnici de recoltare: exsudat nazofaringian și faringian

 • Exsudatul faringian – pacientul trebuie să țină cont că prelevareatrebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea.
 • Exsudat nazofaringian – este important ca inainte de recoltare sa nu se instileze solutii dezinfectante in nas.
 • Prelevare sange din deget

Clinici si centre medicale unde se fac teste Covid

1.La  Sanador recoltarile se fac doar cu programare la telefon 021 9699 sau completand un formular pretul este de 390 lei. Rezultatul este disponibil in max. 48 de ore

2.La centru Provita sunati pentru programare la 9432

 • Test cu eliberare rezultat in 24 de ore (de la ora recoltarii), bilingv:    400 lei
 • Test cu eliberare rezultat in 72 de ore (de la ora recoltarii):                  350 lei

3.La centrele Synevo  costul unui test Real Time PCR este de 285 de lei și poate fi efectuat în 26 de centre Synevo din 20 de orașe din țară. Timpul de eliberare al rezultatelor este de 72 de ore lucrătoare de la  momentul recoltării.

4.La centrele Sante testele pentru anticorpi IgG și IgM Covid-19 se fac în toate centrele clinicii

 • Test RT-PCR SARS-CoV 2 (Diagnostic Molecular) la 350 ron
 • SARS-CoV-2 (COVID-19): determinare anticorpi IgM și IgG la 225 ron
 • SARS-CoV-2 (COVID-19): determinarea anticorpilor IgG la 94,5 ron

5.La centrele Regina Maria sunati la numarul 9268 pentru programare

 • Teste RT-PCR la 390 ron
 • Teste anticorpi la 160 lei

Testele serologice pot confirma sau infirma prezenta anterioara a infectiei. Costul include ambele testari, pentru anticorpii de tip IgM si cei de tip IgG.

6. La clinica Medlife sunati la 9646

 • Testul IgG este disponibil la cerere tuturor pacientilor care isi doresc sa se testeze.
 • Nu este necesara trimitere, testul IgG se poate face numai pe baza de programare in orice clinica sau centru de recoltare.
 • Costul unui test IgG este de 120 RON si ai rezultatul in 72 de ore

7.La clinicile Gral Medical

 • Din 10 august, pretul testului Real Time PCR pentru COVID-19 este de 380 de lei. Rezultatul pentru testul PCR SARS COV2 se elibereaza In maxim 48 de ore.

8. Analize medicale efectuate în cadrul laboratoarelor Bioclinica

 • Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM la 95 ron
 • Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgG la 120 ron

Am inteles ca se pot face si acasa testeTest rapid IgG și IgM pentru COVID-19 (boală provocată de noul Coronavirus) la 138 Lei. Expediere prin curier rapid în maximum o zi lucrătoare.Transportul este inclus oriunde pe teritoriul României ,testul poate fi achitat doar cu plata online.

________________________________________________

Zilnic sunt zeci de mașini la centrul de testare drive-in din nordul Capitalei, care s-a aglomerat în special de când unele țări europene le cer turiștilor un rezultat negativ la testul covid. Am inteles ca aici este putin mai scump si este facut mai repede, de pe o zi pe alta. Testarea pentru coronavirus la centrul de recoltare DRIVE THRU din parcarea mall Băneasa a celor de la OK Medical s-a scumpit din luna iulie la 520 de lei, față de 390 de lei, cât era anterior.

_________________________________________________

Mai sunt si alte centre , clinici medicale, care fac testul si din pacate cred ca o sa mai dureze ceva pana o sa scapam de acest virus, daca vrem sa calatorim si ni se cere testul din pacate va trebui sa il facem sau sa mai asteptam pana anul viitor cand se scot testele. Nimeni nu poate garanta cand vom calatori iar liberi si in siguranta in destinatiile noastre preferate

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.