Un hunedorean in jurul lumii!

  Valentin Avramoni

Interviu cu un adevarat globetrotter!

        Valentin Avramoni este din Hunedoara, suporter Poli Timișoara, tanar, entuziast si calator prin lume!Va aduceți aminte de el? A aparut  la stiri la Pro TV si si-a povestit întâmplările si călătoriile. Eu l-am descoperit altfel…datorita unui film de pe youtube, la care reacția a fost WOW! Vezi în câteva minute locurile prin care a fost si ideea mi s-a părut foarte foarte tare! Cine e tipul asta? De unde? Cum a ajuns în toate locurile alea? Am început sa caut și l-am descoperit relativ repede. El este!

valentin avramoni              Cunosc multe persoane care sunt pasionate de călătorii, am destui prieteni romani sau străini care asta fac în viata lor dar mi-a atras atenția călătoria lui de 38 de zile făcuta la 25 de ani. Am aflat ca nu e singura și nici măcar cea mai lunga! Sunt putini care la o asemenea vârsta  au văzut poate trei sferturi din lume. E un club select. L-am cautat pe contul  lui de facebook , am devenit prieteni si i-am propus sa ne acorde un interviu. Spre surprinderea mea a acceptat iar faptul ca în aceste zile se afla in București ne-a ajutat. Valentin are atât de multe de povestit încât ar merita un serial întreg despre el… Sper sa-l facem. La întâlnirea cu pricina am lăsat deoparte întrebările pe care le pregătisem si am avut o discuție libera despre lumea mare. Am fost in multe locuri si eu, am văzut destule dar Valentin are câte o poveste despre fiece loc. Aventuri, povesti, impresii…cum a avut un dosar intreg pentru pregătirea unei călătorii, cum ajuns in fata la hotel era absolut sigur ca aceea era ușa doar ca nu scria-si avea dreptate, cum în Cuba si-a făcut amic un “interlop”, goana prin jungla urmăriți de motocicliști…multe multe multe!

    A lucrat în State in programul “work and travel” cât a fost student,  asta face și acum doar ca lucrează în cadrul ci pentru ei și aproape tot ce câștiga se duce pe destinațiile pe care și le propune!

   Valentin Avramoni   Valentin AvramoniAm încercat sa-i pun câteva întrebări prin care sa-l descoperim împreuna.

Cum iți planifici o călătorie? Ce nu iți lipsește din bagaj? 

Călătoria o planific cu mult timp înainte, apelez la toate cunoștințele mele despre zona respectiva, toți prietenii pe care ii cunosc și care au fost în zona respective plus toate documentarele pe care le găsesc despre zona respective.  Din bagaj nu îmi lipsește : 2-3 camere de filmat și fotografiat, fularul cu Poli Timișoara, camera Go Pro si cămașa preferata din Hawaii.  El este tipul cu fularul lui Poli Timișoara dus prin toată lumea si pozat 😉

Cum poți călători cu bani putini?  

Călătoresc cu bani putini pentru ca îmi place sa experimentez în fiecare țara acele locuri în care trăiesc cei de acolo, doar asa pot înțelege cultura locului si oamenii! Daca stai la un hotel de 4-5 stele va fi la fel peste tot indiferent de țara, se va simți foarte putin diferența culturala. Stand în locurile în care stau localnici automat vei ieși mult mai ieftin și  iți vei îmbogății mult mai mult din punct de vedere cultural experiența.

Un sfat pentru cineva care vrea sa facă ceva asemănător cu ceea ce faci tu

Călătoriile de aventura si cunoaștere culturala sunt pentru cei pasionați și pentru cei ce își doresc cu adevarat acest lucru. Trebuie mult curaj si sa fi pregătit pentru orice situație.

Care a fost cea mai lunga călătorie si  care e locul cel mai interesant in opinia ta unde ai ajuns?

Cele mai lungi călătorii au fost around the world de 38 de zile si America central & America de Sud 42 de zile iar cel mai interesant loc în care am fost este Las Vegas, un oraș incredibil în care se îmbină luxul si distracția. Un loc in care trebuie neapărat sa ajungă fiecare dintre noi. Aici vorbind de distracție! Ca și iubitor de natura un loc unic il reprezinta Hawai, dar si Thailanda are secretele ei unice. Cat despre frumusețea unui oraș New York, Sydney si Hong Kong, alături de Barcelona sunt orașe care merita văzute de cel putin 2-3 ori în viata.

Care a fost cea mai periculoasa situație in care te ai aflat?

Cea mai periculoasa situație în care m-am aflat din punctual meu de vedere și a trăirilor mele a fost frica marcata in momentul în care a trebuit sa trec granița dintre Peru si Brazilia prin jungla, pe jos, fără semnal la telefon și cu localnici care nu știau nici “ok” ce însemna in engleza.

Care crezi ca e cel mai important câștig după ce călătorești și care sunt planurile tale de viitor?

Cel mai important câștig pentru viata este călătoria în sine. Aceasta te educa, iți deschide noi orizonturi, iți aduce noi prieteni și te îmbogățește spiritual. Iar ca planuri pentru viitor intentionez sa ma ocup in continuare de organizarea excursiilor pentru studentii internationali din USA si sa merg mai departe cu calatoriile mele in cele mai diferite tari din punct de vedere cultural.

Crezi ca un blog de travel are importanta? Trimite-le un mesaj cititorilor nostri.

Un blog de travel are importanta din momentul în care iți prezintă informații și experiențe care sa te ajute sa călătorești și sa te ajute în planificarea excursiei. Sper ca cititorii voștri sa aibă ceva de învățat din experiența mea și sa treacă și ei la călătoria propriu zisa!!!!

   Valentin Avramoni   Valentin Avramoni

Am discutat despre multe altele si i-am obținut promisiunea ca o sa colaboram într-un fel sau altul, pentru a va tine la curent cu aventurile lui. Un nebun frumos…

   Valentin Avramoni

   Valentin Avramoni   Valentin Avramoni

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

6 thoughts on “Un hunedorean in jurul lumii!

 • 7 August 2016 at 2:58
  Permalink

  asa taran mare e valentin asta. nu am cuvinte despre el. e plin de invidie si de rautate. dar e bine ca merge si el prin lume, poate se mai trezeste la realitate! si work and travel e japca, dai 3500 de dolari si abia ii faci inapoi.

 • 8 March 2014 at 12:30
  Permalink

  Plec in Sandusky, Ohio. Insa nu plec cu agentia la care lucreaza Valentin, deci nu stiu daca pot face excursii cu el…

 • 7 March 2014 at 21:28
  Permalink

  Buuuuuuuuuuuuuuuun! BRAVO!!!!!!!!Zi repede unde si ce o sa faci 😉 ca stiu ca stai 3 luni. Stii ca Valentin te poate plimba pe acolo? Cu el trebuie sa iei legatura daca vrei sa faci vreo excursie. Sa mi spui daca ai nevoie de datele lui de contact.

 • 7 March 2014 at 20:50
  Permalink

  I know, tocmai de aceea voi pleca si eu cu work and travel peste 3 luni! 😀

 • 7 March 2014 at 20:03
  Permalink

  Sa stii! Nu am reusit sa l surprind atat de interesant pe cat este si mi e ciuda. Dar incerc sa l atrag intr un proiect si sa l fac sa ne arate mai mult. Iar programul ala work and travel este absolut genial. Si accesibil!

 • 7 March 2014 at 19:50
  Permalink

  Il stiu pe Valentin Avramoni de cativa ani, de cand am inceput sa ma interesez de programul “Work and travel” si mi se pare ca avem multe de invatat de la el. Asa cum avem de invatat si de la Mihai Jitianu, alt roman pasionat de calatorii, care a mers cu “work and travel” de vreo 5 ori, daca nu ma insel si care umbla cu steagul Romaniei cu el. Sunt doi oameni super faini si valorosi pentru tara noastra! 🙂

Tu ce zici despre asta?