“The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute – LIVE in Bucharest”

Michael Jackson din nou pe scena!

Idol… Simbol… Superstar… Legendă. Puţini entertaineri au atins acest nivel al succesului. Michael Jackson a fost, este şi va fi mereu pe treapta cea mai înaltă. Probabil că niciun alt interpret n-a avut, de-a lungul timpului, o asemenea influenţă enormă în definirea muzicii pop pentru generaţia lui şi a celor ce vor urma. Cu vânzări de albume ce depăşesc 750 de milioane de unităţi, inclusiv “Thriller”, cel mai vândut album al tuturor timpurilor,  Michael Jackson este un simbol al multor generaţii.

MJ in Romania

             “The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute – LIVE in Bucharest”-  a fost creat cu dragoste şi respect pentru moştenirea lui Michael. Pentru oricine a fost suficient de norocos să participe la show-urile live ale lui Michael Jackson, experienţa a fost unică. Pentru vedetele spectacolului nostru reprezintă o extraordinară ocazie de a interpreta cântecele artistului pe care l-au adorat toată viaţa, în faţa a zeci de mii de oameni. Pentru dansatori, şansa de a executa unele dintre cele mai cunoscute momente coregrafice, iar pentru echipa tehnică şi cea de producţie – posibilitatea de a lucra cu unii dintre cei mai buni muzicieni, într-un context cu totul special. E o sarcină monumentală a cărei îndeplinire necesită oameni cu cunoştinţe intime despre concepţia lui Michael asupra show-urilor sale. Acesta-i motivul pentru care am adunat laolaltă cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Michael Jackson spre a realiza un spectacol de clasă mondială.

             Echipa “The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute – LIVE in Bucharest” îi include pe LaVelle Smith – coregraf şi principal dansator pentru turneele “Dangerous”, “Bad” şi “History” şi pe Michael Prince – pentru multă vreme inginerul de sunet al înregistrărilor şi supervizorul de sunet pentru concerte şi apariţii TV. Experienţa lor alături de Michael este nepreţuită în obţinerea realei autenticităţi a acestei producţii. Aşa cum muzica lui Michael a influenţat mai multe generaţii, tributul se adresează tuturor acestor generaţii.

Show-ul îmbină pasiunea tinereţii şi înţelepciunea maturităţii cu scopul declarat de a împărtăşi magia, muzica şi energia pe care Michael ni le-a dat tuturor.                                                

                         ECHIPA

LaVelle Smith Jr – coregraf

Inovator permanent şi artist respectat, LaVelle Smith Jr se găseşte în topul show business-ului actual, cu o lungă istorie a premiilor obţinute şi o remarcabilă expertiză de stilist al mişcării.

În calitate de coregraf, a creat paşi memorabili pentru artişti ca Michael şi Janet Jackson, Rolling Stones, TLC, En Vogue, Teena Marie, Diana Ross şi Rod Stewart. Fie că a lucrat pentru un videoclip, un film, un show TV, o reclamă, fie un turneu live, LaVelle a făcut din ‘mişcare’ o parte a întregului. Permanenţa sa în vârful piramidei nu mai miră pe nimeni.lavelle-smith-jr

A câştigat de cinci ori MTV Video Music Award pentru cea mai bună coregrafie: 1992 – My Lovin’ (En Vogue), 1993 – Free Your Mind (En Vogue), 1994 – Whatta Man (Salt ’n’ Pepa feat. En Vogue), 1995 – Scream (Micheal & Janet Jackson) şi 2003 – Crazy in Love (Beyonce).

De asemenea, a primit de două ori premiul Music Video Producers pentru coregrafie excepţională. Este unul dintre cei mai tineri artişti incluşi în ‘Galery of Greats’, a primit numeroase alte nominalizări, inclusiv la Premiile Emmy şi i s-a acordat premiul SSDC Bob Fosse pentru cea mai bună coregrafie. A fost inclus DuPont Manuel Hall Of Fame.

Recent, LaVelle Smith a fost jurat şi antrenor în cadrul show-ului TV ‘Move like Michael Jackson’, în Anglia, Olanda şi Belgia. A fost solicitat, la Cardiff, în calitate de consultant creativ, pentru câteva momente din producţia Forever Michael Tribute.

Jennifer Batten – chitarist

Dacă ai fost vreodată la un concert Michael Jackson, ştii cine e Jennifer Batten! A fost chitaristul solo al lui Michael timp de 10 ani. A cântat în turneele “Bad”, “Dangerous” şi “HIStory”.

Jennifer s-a apucat de chitară la 8 ani. A fost influenţată de Beatles şi, mai târziu, în adolescenţă, de blues-ul cântat de BB King şi Lightnin’ Hopkins. Principala sa influenţă a fost, însă, Jeff Beck.jennifer

Într-o zi din anul 1987, un reprezentant al lui Michael a sunat-o în vederea unei audiţii pentru turneu. “Audiau în jur de 100 de persoane”, îşi aminteşte Jennifer. “Când am intrat, era doar o cameră video, fără nici o formaţie. Singura indicaţie pe care am primit-o a fost să cânt nişte ritmuri funk, aşa că asta am făcut şi am terminat cu solo-ul de la <Beat It>. Îl ştiam, îl cântam de mult timp cu trupe de cover-uri. În cele din urmă, cred ca de-asta am fost aleasă”. Lucrând cu Michael, Jennifer a înţeles problemele generate de celebritate. Pe scenă muncea din greu, el era entertainer-ul. În afara scenei, era izolat. Celebritatea l-a făcut prizonierul camerei de hotel. S-a confruntat şi cu partea întunecată a acestui job când i s-au oferit bani pentru a da informaţii despre Michael, din interior. Jennifer a fost, însă, un angajat loial.

Turneul “Bad” a ţinut un an şi jumătate. După turneu, Jennifer a putut să beneficieze de pe urma expunerii din turneu. În 1992, a fost solicitată din nou, pentru turneul “Dangerous”. Datorită programului extrem de încărcat al lui Michael, n-a fost timp suficient pentru repetiţii, ceea ce a dezamagit-o pe Jennifer. În ciuda acestui fapt, parcă n-au existat limite în ce priveşte costumele şi decorurile spectacolului. Michael şi-a dorit ca “Dangerous” să fie cel mai mare show de pe Pamânt.                        

Recitalul de la Superbowl din 1993 a fost o experienţă unică pentru Jennifer. Un miliard şi jumătate de oameni au urmărit show-ul la TV. A fost singura dată când l-a văzut pe Michael nervos.

Cu o săptămână înainte de a începe repetiţiile pentru turneul “HIStory”, Jennifer a fost rechemată. Şi de acestă dată, cum a putut constata, expresia teatrală era şi mai intensă. Trebuia să poarte costume şi mai ‘înspăimântătoare’. Totul pentru spectacol.

N-a crezut când a auzit de moartea lui Michael. S-a gândit că-i doar un alt zvon. Emoţia a fost mare şi sentimentele amestecate – tristeţe pentru copii, furie pentru ce lumea i-a făcut, dar şi admiraţie pentru curajul lui Michael de a trece în ‘cealaltă parte’, de a lăsa în urmă o lume de negativism şi chin.

Astazi, Jennifer are propria carieră, publică albume, merge în turneu, în State, cu propria casă pe roţi şi dă lecţii de chitară. În 2014, a organizat un concert omagial, numit Forever Dangerous, în onoarea lui Michael. “Cântând cu Michael a fost ca o vacanţă plătită”, ne-a declarat  Jennifer Batten.

Sam Sims – bass

Sam Sims e un nume în R&B, pop, rock şi jazz, de vreo 30 de ani. Cunoscut ca fiind un basist foarte versatil, a cântat alături de mari star-uri – Michael Jackson, Mariah Carey, Justin Timberlake, Janet Jackson, Michael McDonald, Utada Hikaru, kd lang, Rob Halford, Backstreet Boys, Bette Midler, Whitney Houston, George Duke, Maxwell şi mulţi alţii.sam sims

Cariera sa muzicală a început la vârsta de 6 ani, cântând (cu vocea) în Chattanooga Boys Choir, cu care a făcut turnee în SUA şi Canada. La 12 ani, influenţat de artişti precum Verdine White, Jaco Pastorius, James Jamerson, Larry Graham, Louis Johnson, Marcus Miller şi, bineînţeles, Stanley Clarke, Sam a început să cânte la bass-ul electric.

Numele său figurează pe mai mult de 100 de înregistrări. De asemenea, poate fi găsit pe genericele numeroaselor emisiuni TV şi DVD-uri, precum: Duets, The Grammy Awards, American Idol, The Today Show, MTV Awards, SNL, David Letterman, Jay Leno, Top of the Pops etc…

Michael Prince – consultant audio

Michael Prince lucrează în industria muzicală din 1975. În cei 40 de ani a văzut multe şi a făcut multe. În calitatea sa de inginer (personal) de sunet al lui Michael Jackson, pentru înregistrări şi supervizor audio pentru concertele şi TV show-urile sale, pentru o lungă perioadă de timp, este foarte important pentru “The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute – LIVE in Bucharest”.

Ca muzician, inginer, producător şi consultant, Michael Prince sesizează multiple aspecte şi abordează dintr-o perspectivă de ansamblu mereu schimbătorul peisaj al showbiz-ului. De la cluburi îmbâcsite, la munca alături de cele mai strălucitoare talente ale industriei, ţelul său a fost, întotdeauna, să înveţe din fiecare experienţă şi să dea 100% în tot ce este implicat. Trebuie să asculţi cu atenţie, să desluşeşti detaliile, pentru a aprecia la adevărata valoare nivelul artistic al lui Michael Prince, demonstrat în surprinderea nuanţelor subtile ale superstar-ului, în concert sau în studio.

Câţiva dintre clienţii lui Michael Prince sunt: The Grammys, MTV, BET, Sony, HBO, FOX, ABC, NBC, CBS, Celine Dion, Billy Gilman, Reba McEntire, Gloria Estefan, Mariah Carey, Brittany Spears, Aaron Carter, Nick Carter, N’SYNC, Luther Vandross, Anastacia, Ricky Martin, Usher, Mya, Brian McKnight, Boys2Men, Shakira, Julio Englesias, Beyonce Knowles (Destinys Child), Tom Petty, Jon Secada, Don Henley  Bruce Swedien etc.

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?