LUMEA MARE

Tenerife Music Festival

Se compara un festival in Tenerife cu unul din Romania?

Tenerife Music Festival, aflat la prima editie, s-a desfasurat in zilele de 8 si 9 iunie in portul din Santa Cruz de Tenerife, orasul cel mai important din insula. Ca orice festival care se respecta a avut un super nume in line-up. Marc Anthony a fost vedeta primei seri si a atras peste 20.000 de spectatori.

Daca va asteptati sa va spunem diferente mari intre un festival din Tenerife si unui de acasa, aflati ca nu sunt. Romania are atat de multe evenimente de acest fel incat aproape am devenit centrul Europei in materie de muzica si de festivaluri. Sunt aceleasi zile pline de muzica, voie buna, oameni frumosi si distractie. Difera artistii. 

Pentru prima editie, Tenerife Music Festival, a fost una in care putine au fost problemele de organizare. Au existat dar nesemnificative. Un line-up extrem de potrivit pentru localnici in ambele zile cu mentiunea ca daca in prima seara cand a fost pe scena Marc Anthony, locul a fost arhiplin, a doua zi a fost ceva mai lejera, potrivita pentru cei care stiu si iubesc muzica spaniola. Un mix de stiluri de trupe, de la Delaporte la Mikel Izal, artisti ca Rozalen sau La Oreja de Van Gogh, extrem de populari in Spania.

Portul Santa Cruz de Tenerife, locul unde a avut loc festivalul, a oferit un decor spectaculos pentru eveniment, combinând farmecul oceanului cu energia vibrantă a orașului. Această locație idilică a permis participanților să se bucure de briza marină în timp ce ascultau muzica preferată, creând o atmosferă relaxantă și energizantă în același timp. Era cald dar in acelasai timp racoare. Un feeling pe care doar in Tenerife il simti!

Cunoscut pentru stilul său unic și performanțele energice, Marc Anthony a inchis prima zi a evenimentului cu un concert deosebit. Live, cu o formatie de 11 persoane pe scena si cu o prestație ce  a atras o mulțime considerabilă, demonstrând încă o dată popularitatea sa și impactul muzicii sale. Este un SUPER STAR si se vede in fiecare melodie. Merita concertul separat ca orice artist din prima linie mondiala dar ne-am bucurat ca am putut sa il vedem live atat de aproape.

Superb recitalul lui Rozalen alaturi de o interpreta pentru persoanele cu deficit auditiv. Practic melodia era cantata in limbajul semnelor in direct de pe scena! Superba idee! In video vedeti exact.

Poate cel mai intens moment din a doua zi, a fost insa acela in care Sandra, solista de la Delaporte a coborat de pe scena in mijlocul fanilor.  O energie extraordinara!

Ce ne-a surprins foarte tare a fost pasiunea cu care publicul canta alaturi de artisti. Le stiu toate melodiile tuturor, le stiu versurile si canta impreuna cu ei. Ca sa nu mai spunem ca undeva in spate era o adevarata fiesta la cum dansau si traiau muzica. Poporul acesta are o energie speciala! Sunt veseli, pozitivi, binevoitori si plini de viata.

În cadrul festivalului, vizitatorii au avut acces la standuri de băuturi și răcoritoare, oferind o gamă variată de opțiuni pentru a se răcori și a se relaxa între spectacole. De asemenea, standurile de suveniruri au fost foarte populare, oferind articole tematice și amintiri pentru participanți. Mancare buna, bere buna, cocktail-uri si tot ce ai nevoie la o dupa amiaza prelungita pana seara tarziu. Preturi, evident de festival!

Tenerife Music Festival isi doreste să fie un punct de atracție major pentru fanii muzicii pop-rock și nu numai. Diversitatea programului, calitatea spectacolelor și locația unică fac din acest festival un eveniment de neratat pe scena culturală a insulei. Pentru viitoarele ediții, organizatorii își propun să aducă și mai mulți artiști de renume și să îmbunătățească experiența participanților prin activități și facilități suplimentare.

Tenerife Music Festival Tenerife Music Festival

Pentru noi a fost o experienta speciala, dupa nenumaratele festivaluri de acasa la care am fost parte, sa vedem unul si in Tenerife. Daca ar fi sa dam sfaturi ( chiar daca nu e treaba noastra ) , acelea ar fi ca la editiile viitoare sa fie in ambele zile un cap de afis, pauzele dintre trupe sa fie un pic mai antrenante si de asemenea sa fie aduse si trupe care nu canta neaparat in spaniola. In rest, numai de bine!

Multumim organizatorilor Tenerife Music Festival pentru invitatie si acreditare si promitem sa ne intoarcem!

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.