LUMEA MARE

Tara unde Covidul e la putere

Exista inca o tara blocata de Covid

Dupa ce intreaga planeta a depasit pandeia/epidemia (ce a fost ea) de mult timp si in Qatar se desfasoara Campionatul Mondial de fotbal cu zeci de mii de suporteri in tribune, cu toate restrictiile ridicate de peste tot, China a ramas blocata cu 2 ani in urma, pastrand absolut toate regulile si restrictiile anticovid. Cu siguranta exista chiar in timp ce citim aceste randuri nenumarate cazuri de Covid in absolut toate locurile din lume doar ca sunt tratate ca o raceala banala si nimeni nu se mai alarmeaza.

China a ramas blocata in trecut si inca raporteaza cazurile ca si restul lumii in urma cu vreo doi ani, denumind aceasta situatie “politica zero Covid”. Despre ce calatorii sa discuti cand e posibil sa fii blocat in hotel 30 de zile, pentru ca un alt turist a fost gasit pozitiv?!

China este o tara extrem de bine controlata,  o tara de 9.6 milioane km patrati ( Romania are 238.000!! ) cu 1.4 miliarde locuitori. Adunati in orase multi dintre ei. Orase unde timpul se dilata si difera radical de ceea ce traiesti acasa. Un oras de 3 milioane este considerat micut iar Beijingul cu cele 22 de milioane de locuitori nu este cel mai mare… Totul este supradimensionat. De la sosele la blocuri. De la numarul de oameni la numarul de politisti de pe strada.

Am petrecut in doua vizite acolo peste o luna si in fiecare zi am fost extrem de surprinsi de numarul de politisti de pe strada. Practic la 4-5 persoane exista un politist care supravegheaza zona in care se afla. Unde nu e politia, e armata. Si asta nu este tot,, zeci de mii de camere de supraveghere, uninternet extrem de bine controlat de stat unde primesti un fel de credite care te fac un cetatean bun sau rau in functie de ce postezi sau ce cauti pe internet. O tara mega supravegheata unde a te pune contra statului nu este doar riscant ci si foarte dificil.

De aceea, stirile care vin de acolo sunt surprinzatoare. Practic, populatia se revolta impotriva regulilor Covid. Pentru ca regulile si restrictiile sunt extrem de stricte. Ca un exemplu, recent, țara a închis forțat mii de oameni în parcul de distracții Disneyland din Shanghai pentru a-i testa anti-Covid. Orase intregi carantinate, transportul public suspendat, controale de trafic pe autostrăzi, testari in masa și activitatea în companii și fabrici suspendată. Doar cateva dintre restrictiile ce inca exista in China.

Zhengzhou, un oraș din centrul Chinei care găzduiește o imensă fabrică de iPhone, a ordonat joi izolarea a șase milioane de persoane, după ce o epidemie de Covid-19 a dus la proteste violente ale muncitorilor uzinei. Sase milioane de persoane!!! Si lumea incepe sa explodeze. Sute de muncitori au mărșăluit miercuri în fața fabricii și s-au confruntat cu poliția, care era înarmată cu bastoane și îmbrăcată în costume albe de protecție.

Singura modalitate de a trece peste o problema este sa te adaptezi. Pare ca cei din conducerea Chinei nu sunt capabili sa faca acest lucru sau sa accepte faptul ca intreaga omenire trebuie sa traiasca cu acest virus pentru totdeauna de acum inainte.

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.