LUMEA MARE

Tabarca: Bijuteria Ascunsă a Costa Blanca

Descoperă Insula Tabarca: Bijuteria Ascunsă a Costa Blanca

Arhipelagul Tabarca, pentru ca nu este “insula Tabarca” ci sunt mai multe dintre care doar una, cea mai mare,  este locuita, este pe Costa Blanca si poate fi usor vizitata cu ferry-ul din mai multe orase de pe coasta. Alicante, Torrevieja sau Santa Pola printre altele. Sunt doar cateva zeci de minute din fiecare in parte. Această insulă mică, dar fermecătoare, este un loc ideal pentru cei care doresc să evadeze din agitația cotidiană și să se bucure de peisaje spectaculoase, plaje curate și ape cristaline.

Noi am ales ca punct de plecare Santa Pola si de aici petru doar 10 euro dus/intors ajungi cu cei de la viajesislatabarca in doar 30 de minute pe insula. Au mai multe ferry-uri si o frecventa rezonabila , fara sa puna ore de intors obligatorii asa ca e la alegerea ta cand revii pe continent. Poti alege ce ora iti doresti din cele de intoarcere. Ce este interesant este ca toate au acel loc pe fund cu sticla de unde se pot vedea pestii. Nu va imaginati insa o feerie pentru ca abia in portul insulei o sa apucati sa vedeti ceva daca o sa coborati in inima navei.

Alegeti cabina portocalie!

vision-submarina

Insula Tabarca are o istorie bogată și fascinantă. Inițial cunoscută sub numele de Planesia, insula a fost un refugiu pentru pirați până în secolul al XVIII-lea. În timpul domniei regelui Carlos III, insula a fost fortificată pentru a proteja coasta de atacurile piraților. Astăzi, zidurile și fortificațiile rămase sunt mărturii ale acestei perioade tumultoase și pot fi explorate de vizitatori si in mijlocul insulei inca se poate vedea un turn urias, o fortificatie veche. Alaturi de farul insulei, este cea mai inalta constructie de acolo.

Insula-Tabarca

Una dintre principalele atracții ale Insulei Tabarca este plaja sa principală, Playa de Tabarca. Cu nisip fin ( dar doar in apa )  și ape limpezi cum vezi rareori, plaja este locul perfect pentru relaxare, înot și băi de soare. Am gasit si sezlonguri dar pretul era destul de piperat. 25 de euro un sezlong cu umbrela/zi. Sunt  multe plaje micute de-a lungul insulei, mici golfulete unde se poate face plaja, intime si extrem de interesanate. Insula este, de asemenea, înconjurată de o rezervație marină, unde biodiversitatea subacvatică este remarcabilă. Apele curate și bogăția de viață marină fac din Tabarca un loc ideal pentru snorkeling și scufundări.

Aveti un live pe pagina noastra de Facebook ca sa intelegeti mai bine.

Peisajele naturale ale insulei sunt impresionante. Stâncile abrupte și golfurile ascunse oferă oportunități excelente pentru drumeții și explorare. O plimbare pe insulă dezvăluie priveliști spectaculoase ale Mării Mediterane, precum și numeroase puncte de belvedere de unde poți admira frumusețea naturală a zonei. Pentru ca lipsesc copacii, poti vedea in departare si distanta de la un capat la celalalt, pe lung, cred ca sunt vreo 2-3 km. Intr-o parte micul oras, in cealalta natura. Si totul se face la pas pentru ca pe insula nu exista automobile. Deloc!

Tabarca are cinci strazi paralele si este efectiv o cetate in extremitatea insulei. Un orasel intre ziduri de aparare ce stau in picioare semete. Doar cinci strazi. Intretaiate de alte multe stradute ce dau in mici parcuri fermecatoare, in faleza sau in pasaje secrete ce duc la mici plaje stancoase. Este absolut fermecator cu casele mici si vopsite ca in Grecia. Daca ar fi sa compari, seamana cu un mic orasel grecesc cum ar fi in Mykonos sau pe o alta insula mica din Grecia. Iarna aici sunt doar 30-40 de locuitori. Atat! Vara insa este o explozie de viata pentru ca exista terase, restaurante, mici magazine si chiar un hostel si vreo doua mici hoteluri.  Chiar dacă insula este mică, atmosfera sa liniștită și primitoare face ca fiecare sejur să fie de neuitat. Este recomandat să faci rezervări din timp, mai ales în sezonul de vârf, pentru a te asigura că găsești locul perfect pentru a-ți petrece vacanța.

Atmosfera unică a insulei este completată de ospitalitatea localnicilor. Chiar dacă insula este mică, comunitatea de aici este primitoare și prietenoasă, asigurându-se că fiecare vizitator se simte ca acasă. Cu o ofertă variată de activități și locuri de explorat, Tabarca este destinată să îți ofere o experiență de neuitat si promite să te încânte și să te surprindă la fiecare pas.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.