FILME

Rogue One – Star Wars in cinematografe

„Rogue One: O poveste Star Wars” – o nouă aventură galactică,la cinema din 15 decembrie

    Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme de sine stătătoare „Star Wars”: Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică. Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul. Acest eveniment cheie de pe parcursul poveştilor Star Wars uneşte oameni obişnuiţi care aleg să facă lucruri extraordinare. Făcând acest lucru, ei devin o parte din ceva măreţ, mai important decât ei înşişi.

Filmul „Rogue One: O poveste Star Wars” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră din 15 decembrie 2016, în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

Povestea

Această nouă serie incitantă de poveşti „Star Wars” ne introduce într-o nouă eră a Lucasfilm, care nu doar că va adânci şi va extinde acest univers, ci va oferi şi o platformă creativă de producere cinematografică. E cu atât mai firesc faptul că această idee a seriei de poveşti a venit chiar de la George Lucas. Când Kathleen Kennedy (preşedintele Lucasfilm şi producătorul „Star Wars”) – a stat de vorbă cu George Lucas, el şi-a împărtăşit planurile de a continua saga „Star Wars” cu Episoadele VII, VIII şi IX. Apoi a dezvăluit o altă ambiţie. „George era entuziasmat, nu doar în legătură cu filmele noi din Saga, ci şi de potenţialul de a realiza poveşti de sine stătătoare, care să se desfăşoare în cadrul universului «Star Wars»”, a explicat producătoarea Kathleen Kennedy. „Episoadele «Star Wars» (I-VII) urmăresc familia Skywalker şi au o continuitate a firului narativ. Filmele de sine stătătoare, care pot interveni oricând în cronologie, vor introduce noi personaje şi vor explora o varietate mai largă de genuri”, a adăugat ea.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1HEBTlsby4c[/youtube]

Când a venit momentul alegerii poveştii potrivite pentru a porni această serie de filme stătătoare, Kennedy a găsit ideea chiar în cadrul companiei. Printr-un noroc deloc întâmplător, o altă persoană care se gândea de mult timp, în secret, la un astfel de proiect era chiar John Knoll (coordonator senior de efecte vizuale  şi chief creative officer la IML – Industrial Light & Magic, studioul de efecte vizuale şi animaţie al Lucasfilm). Cu peste 30 de ani de experienţă în cadrul ILM şi lucrul la mai multe filme din saga „Star Wars” („Ameninţarea fantomei”, „Atacul clonelor” şi „Răzbunarea Sith”), Knoll aproape că nu are egal în ceea ce priveşte cunoştinţele şi pasiunea lui pentru aceste filme.

În realizarea filmelor originale care reprezintă moştenirea din saga cinematografică, George Lucas a fost extrem de influenţat de nenumărate genuri de film, de la Western-urile lui John Ford la filmele lui Kurosawa la producţiile despre Al Doilea Război Mondial. Pe lângă aceste filme care l-au inspirat pe Lucas, alte producţii precum „The Dam Busters” şi „Tunurile de Navarone” i-au adus inspiraţie lui Knoll, care, împreună cu Kiri Hart (SVP, Development) şi echipa, au început să contureze ideea unui film a cărei acţiune se defăşoară într-o perioadă de conflict extrem cu Imperiul – o perioadă de război iminent.

Este perioada de după Episodul III şi a eliminării cavalerilor Jedi, când toţi Jedi rămaşi s-au ascuns”, spune Knoll. „Este înainte de momentul întoarcerii lui Obi-Wan şi a reapariţiei lui Yoda. Cetăţenii de rând sunt cei care trebuie să facă un pas înainte şi să-şi arate eroismul.” În acest caz, „cetăţenii de rând” sunt Jyn Erso (Felicity Jones) şi un grup de rebeli improbabili, aduşi împreună de circumstanţe, care se găsesc în faţa misiunii imposibile de a-l găsi pe arhitectul Death Star şi a-i fura planurile.

Rezultatul final reprezintă o poveste despre speranţă şi determinare, desfăşurată într-un cadru uriaş, dar păstrând inimitatea unui film de mici dimensiuni. Prezintă eforturile oamenilor obişnuiţi, din categorii foarte diferite ale vieţii, care aleg să facă lucruri extraordinare pentru binele comun.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U0fn-bPvTaA[/youtube]

Eu una astept cu nerabdare filmul ca si ceilalti fani si sper sa fie pe masura asteptarilor la majoritatea dintre voi. Asteptarea a luat sfarsit, peste cateva zile puteti merge ca sa il vedeti, deja va puteti face rezervari la Cinema City. Revin cu recenzia dupa vizionare

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *