Restaurantele Zahana

Zahana 33

Restaurant&Events

Bucurestiul redevine Micul Paris!

zahana

Ca in 1933…

Zahanalele erau la mare cautare pe vremuri! Retetele de la zahana  erau cautate de toti, dar fiecare proprietar incerca sa isi protejeze cat mai bine secretele care ii asigurau clientii. Pe gratarele incinse ale zahanalelor sfaraiau fleicile, cotletele, si muschiuletii. Maduvioare, momite si fudulii, creierul, ficatul, rinichii, creasta de cocos si multe altele, dar preparate intr-un fel aparte. Era o arta in a le pregati inainte de a le aseza pe gratar, de a sti cu ce sa le condimentezi, cat de tare sa fie jarul in functie de ce organe ai pe gratar, cat trebuie lasate, cand si in ce fel le poti intoarce. De aici pleaca numele si renumele zahanalelor…

Astazi zahanalele revin in Bucuresti!

A fost o vreme când Bucureştiului i se spunea micul Paris pentru că în restaurantele cu ştaif de pe marile bulevarde se gătea după rigorile celei mai înalte bucătării. La începutul secolului XX bucătarii rafinau gastronomia autohtonă aşezând-o în rând cu cea franţuzească. Chiar meniurile Casei Regale a României conţineau reţete tradiţionale într-o combinaţie năucitoare de gusturi, care nu erau cu nimic mai prejos de luxul gastronomiei occidentale. Si imbinand traditiile vechi cu gusturile din  zilele noastre, au plecat în căutarea bucatelor rafinate de altădată, pentru ca azi  să te delectezi cu cele mai nebănuite gusturi.
 Si am pornit la drum cu zahanalele noastre dragi.
Asa incepe descrierea unor locatii ce vor sa reinvie, si reusesc sa faca asta, traditiile frumoase ale bucurestenilor si nu numai din perioada interbelica. Eleganta si gustul mancarilor de atunci aduse in vremurile noastre.

Zahana 33

Zahana 33, este o locaţie noua, deschisă la adresa Strada Doamnei nr. 21, Sector 3, Bucureşti.

In centrul vechi al Bucurestilor, pe strazile unde i-au purtat pasii pe bunicii si strabunicii nostri s-a deschis un nou restaurant. Intr-un spatiu pe masura renumelui Micului Paris, cu tablouri agatate pe pereti, mobila veche, aranjamente elegante si traditii renascute, o masa devine o experienta. Va invitam sa degustati preparate romanesti si internationale printre care “sorbiturile” ca supa clara de vacuta, carnatii patricieni facuti la gratar sau burgerul de 1 Kg!

In Zahana este cu muzica, este cu evenimente, este cu buna dispozitie in restaurantul de sus, in crama de jos sau pe terasa. Aniversarile sau evenimentele de orice fel isi gasesc  locul la Zahana 33 si tot ce trebuie sa faci este doar sa te interesezi daca mai gasesti loc. Nu exista idee de-a voastra ce nu e luata in calcul! Daca e posibil ei fac tot posibilul!  Chiar un concurs de mancat burgeri, daca nu ai nimic de aniversat, poate fi un motiv de intalnire la Zahana.

Terasa de la Zahana

Terasa de la Zahana

Aduna-ti prietenii sau ia-ti de mana perechea ta iubita si mergi sa petreci momente speciale la Zahana 33 in centrul vechi. Simte-te ca bunicii nostri atunci cand ieseau in oras pe terasa din vremea lor. Uite ce frumos arata  pe pagina lor de facebook.

Si vreau sa iti spun ce  ne-a atras noua atentia nu numai la cum miroase sau cum e la gust ci si la prezentare! O nebunie  de mancare!

Coaste de porc Zahana 33!

coaste de porc

Zahana 33 Grill

Zahana 33 Grill din Bd. Dacia nr. 104, Sector 2, Bucureşti.

Si pentru ca asa cum va spuneam la inceput, zahanaua era mai ales despre gratar, Zahana 33 a venit în întâmpinarea clienților săi pasionați de preparate la grătar și la sfârșitul anului 2016 a deschis Zahana 33 Grill, o locație modernă. Așa cum reiese și din denumirea , preparatele culinare ce pot fi savurate la Zahana 33 Grill sunt, cu precădere, preparatele la grătar. Vedetele meniului sunt, fără îndoială, burgerii uriași (1 kg./bucata), cei care au început să contruiască deja renumele acestei locații și care au reușit să atragă, încă din primele săptămâni de la deschiderea locației, clienți fideli. Deși este o locație nou deschisă, preparatele culinare delicioase și atmosfera relaxată au adus clienți fideli, atât dintre tinerii care doresc să savureze un burger uriaș împreună cu prietenii, cât și dintre cei care știu să aprecieze o friptură de vită de calitate sau produsele specifice de tip zahana.

Si Zahana 33 Grill este disponibil organizării evenimentelor importante din viața clienților săi. Salonul de evenimente poate găzdui până la 80 de persoane, fiind ideal pentru organizarea nunților, botezurilor, aniversărilor, petrecerilor corporate și a oricăror mese festive.

Din respect pentru clienți  și pasiune pentru gastronomia modernă, toate preparatele Zahana 33 Grill conțin ingrediente de cea mai bună calitate, atent selecționate și gătite după rețete proprii.
A.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?