Restaurant Forest din Sinaia
Restaurant Forest din Sinaia
Restaurant Forest din Sinaia este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune de pe Valea Prahovei si are multe atuuri care sustin acest lucru.
Pentru mut timp, etalonul unui restaurant de la munte erau ciorba de burta sau ciorba de fasole in paine, micii cu cartofi prajiti si friptura cu piure. Am enumerat doar cateva dintre preparatele servite de noi, de voi…de toata lumea in general. Anii din urma insa, calatoriile facute in alte parti de catre turistii romani, dezvoltarea profesionala a chefi-lor si o noua perspectiva a unor patroni mult mai deschisi la nou, au adus si alte trenduri in bucatariile din Romania.
Restaurantul Forest din cadrul Ioana Hotels Sinaia are chiar amplasamentul special. S-a dorit protejarea copacilor aflati pe locul unde s-a construit locatia, astfel ca intregul restaurant s-a construit inconjurand cu blandete si creativitate brazii majestuosi. Iar numele s-a transferat in realitate, deveind cu adevarat restaurantul din padure. O padure care se afla efectiv in interiorul cladirii. Iar designul interior s-a adaptat si a preluat formele reliefului. Restaurant Forest nu este o sala mare in care fiecare poate vedea pe fiecare ci este un loc unde fiecare poate avea intimitate si se poate relaxa in tihna.
Sinaia are un aer de aristocratie ce vine din istoria familiei regale si un asemenea restaurant isi gaseste locul perfect aici. O combinatie de natura, eleganta, intimitate si mancare deosebita e la dispozitia clientilor si toate acestea au facut din restaurantul din padure o destinatie in sine. Sunt persoane ce vin din orasele apropiate special sa manance aici iar meniul le indeplineste toate poftele.
Tocmai din aceste motive, daca va uitati pe platforma Tripadvisor, nota acestui loc data de clientii ce i-au calcat pragul este una maxima!
Da, sunt bune si sarmalele. Si ciorba de burta are farmecul ei dar in meniul nou de la Restaurantul Forest acestea au fost inlocuite cu dish-uri internationale sau traditionale speciale si deosebite. Cu ingrediente aduse din toate colturile lumii, calitatea produselor de aici se ridica la un nivel inalt. Iar cei doi chefi, Lucian si Cosmin, conduc o echipa ce se ridica si ea la asteptarile oaspetilor.
Cu Lucian Hilcu am stat de vorba la vizita noastra la Restaurantul Forest
Pasionat de bucatarie si de un profesionalism urias, Lucian a trecut prin bucatarii din mai multe tari, adunand experienta din tari precum Elvetia, Scotia sau Anglia. El este cel care a conceput noul meniu de la restaurant si cel care are grija ca lucrurile sa mearga asa cum trebuie. Indragostit de gastronomia franceza, a repetat de cateva ori “secretul” sau. Gustul! “Un preparat, dincolo de aspectul sau din farfurie, de ingredientele sale, de felul cum este servit…trebuie sa aiba gust! Si daca are gust va iesi in evidenta si va fi iubit si consumat de oameni.” Lucian este cel care iti poate pune in farfurie atat stridii proaspete, foie-gras, caviar iranian Beluga sau homari cat si un ribeye de vita sau celebra wagyu steak.
Ce sa mananci la Restaurant Forest
Meniul de la Forest acopera toate gusturile clientilor si reprezinta o suma a unor preparate deosebite, preparate ce pot fi gasite cu greu in alte locuri sau mai probabil deloc. Meniul trece prin toate marile bucatarii si de asemenea prin toate felurile de mancare. De la salate, preparate din peste, vanatoresti sau paste, de la fructe de mare la supe sau ciorbe speciale. Iar apa ce insoteste preparatele vine din tinutul Bethania din Tara Galilor si se numeste Ty Nant, fiind un produs premium ce a primit premiul britanic “First Glass” pentru excelenta. Alaturi de acestea, evident, nuputand lipsi un alt lucru cu care Restaurant Forest se mandreste. Crama restaurantului, cu vinuri romanesti si internationale de clasa superioara.
Eco, organic sau Bio sunt cuvinte care ne-au intrat in vocabular atunci cand discutam despre mancare dar rareori servim un preparat cu adevarat bio sau eco. Aceste produse sunt obtinute fara utilizarea substentelor chimice, fara interventii genetice si este absolut necesar sa parcurga pasii impusi de legislatie pentru a primi acest nume. Organismele de certificare si inspectie sunt deosebit de exigente cand acorda unui produs aceste certificate.
Restaurant Forest se mandreste cu produse certificate Bio si Puiul Bresse face cinste acestor preparate. Un produs francez cu o faima mondiala, puii crescuti libertate deplina intr-o anumita regiune, complet albi, cu o carne ferma si suculenta in acelasi timp, poarta individual un inel care indica numele crescatorului autorizat si are un sigiliu la ambalaj ce il individualizeaza pe fiecare in parte, garantand astfel calitatea.
- Una dintre cele mai apreciate fripturi la nivel mondial de regaseste in meniu si vine tocmai din Japonia. Rasa de vite Wagyu din Kobe- Japonia este recunoscuta ca fiind varful acestei game. Ca fapt divers, vitelor din aceasta rasa li se pune muzica, sunt masate cu aparate speciale si au cate trei litri de bere la dispozitie zilnic. Poate parea exagerat dar astfel, carnea lor detine recorduri mondiale in ceea ce priveste calitatea iar unele fripturi pot depasi mii de euro ca pret.
- Cotletul de vitel de lapte este extrem de apreciat pentru fragezimea si gustul rafinat. Nu foarte cunoscut in Romania, este considerat o delicatesa in tari ca Spania sau Italia si are un loc in paginile meniului de la Forest.
- Trecand la mancarea ce iti aduce vara in farfurie va recomandam Gustarea speciala de peste si fructe de mare ce contine anghila afumata, somon afumat Rooilot, icre de somon, icre de arici de mare si stridii. Un festin ce va aduce gustul mediteranean in muntii Romaniei.
- Chiar daca nu am inceput cu ele, nu putem sa nu adaugam si supele. Dintre supa de cocos, cea de gasca sau cea de mistret o recomandam pe ultima pentru aroma unica data de carne, o carne ce este bogata in proteine, fier, vitamine B6 si are un gust distinct si aromat.
Deserturile nu vin altfel decat fabuloase.
Va recomandam clatita cu mango sau un Delice de chocolat care incheie o masa intr-un mod aproape perfect.
Atmosfera de la Restaurant Forest poate fi descrisa ca unica si speciala, contribuind astfel cu succes la intregirea motto-ului cu care se mandreste Ioana Hotels.
Casa ta departe de casa!