FILME

Pumni de piatra!

Pumni de piatra! No mas…Cholo…

Am fost sa vad “Pumni de piatra” si mi-a plăcut teribil. Nu am avut niciodată pretenția ca sunt mai mult de un privitor de film si din acest motiv nu am fost niciodată prea critic cu vreun film. La urma urmei cine sunt eu sa critic viziunea unui regizor sau scenarist. De data asta însa chiar si dacă as vrea nu as avea ce sa critic! Mi-a plăcut mult “Pumni de piatra”!

Povestea filmului

pumni-de-piatra

Este un alt film despre box, dar un film care păstrează puține dintre stereotipurile acestui gen. O poveste despre boxerul din Panama – Roberto Duran si antrenorul sau american Ray Arcel. Edgar Ramirez si Robert de Niro dau viata personajelor, reale de altfel. O poveste care se împletește cu realitatea si viata din Panama din deceniile 7/8 din secolul trecut.

#casastiti

  • Roberto Duran – boxer din Panama. Multiplu campion mondial la mai multe categorii. 119 meciuri/103 câștigate! O legenda. Inclus in top 5 all time box si primul la categoria sa.
  • Ray Arcel – 70 de ani de antrenoare in box. 20 dintre sportivii antrenați de el au ajuns campioni mondiale. Primul antrenor inclus in Hall Of Fame.

No mas…

Cea mai cunoscuta lupta a lui Duran, a fost cea de-a doua cu Sugar Ray Leonard interpretat biiiniiisor in film de Usher. O lupta care a născut controverse uriașe in acel timp si in urma căruia câteva reguli din acest sport s-au schimbat. Dar nu vreau sa va zic mai multe. O sa vedeți singuri.

Ce mi-a placut?

Au fost câteva lucruri pe care regizorul si in același timp scenaristul Jonathan Jakubowic, poate prin legăturile sale cu america de sud ni le-a arătat destul de deschis. Banul nu este totul in viata si dacă faci ceea ce iti place esti mai câștigat. Banul totuși învârte lumea si toti intram in acest joc indiferent ca vrem sau nu vrem. USA nu este deloc statul democratic garant al libertăților lumii si interesele naționale sunt mai presus de drepturile unor popoare oarecare de aiurea din lume. Un sportiv/politician/star…un idol al unui popor, poate ajunge in mai puțin de o secunda detestat de toată lumea si nimeni nu este profet in tara lui, indiferent cat de mult a făcut pana atunci pentru ea.

( avem un exemplu concret/actual si noi cu Halep care este criticata si invidiata si urâtă atunci când pierde ).

Pumni de piatra

Este povestea unui pusti sărac ajuns campion mondial la box, ajutat de un antrenor din tara pe care o detesta. O poveste despre caracterul oamenilor, despre cum te schimba succesul si despre umilința.

Am savurat ca nu a existat acel meci in care 14 reprize mănâncă bătaie si in a 15 a il pune la pamant pe adversar. O poveste corecta si reala despre greutățile vieții tuturor, despre istorie, despre cuvânt dat si luat înapoi. Despre iertare, curaj, strategie si tehnica. Despre familie si singurătatea unui campion!

Personajele din film sunt reale, Duran trăiește, are 6 copii si a participat la film. Ba chiar la antrenat pe Edgar Ramirez, soția sa apare in film – asistenta de la scena când  naște soția, proiectul a fost aprobat în cadrul unui congres panamez, fiind considerat un proiect de interes național si întreaga națiune a contribuit cu fonduri pentru ca filmul despre eroul lor național să poată fi realizat.

Un film care merita văzut!

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *