AMERICA DE NORDLUMEA MARE

PANAMA CITY, UN ORAŞ AL CONTRASTELOR

Panama City

   Panama nu este, cu siguranţă, o destinaţie comercială sau uşor de digerat. Şi, totuşi, impresia pe care capitala, Panama City, mi-a lăsat-o, după prima zi în care am mers la pas pe străzile sale, a fost de oraş aflat tot timpul în vacanţă.

     Un oraş cu vreme călduroasă chiar şi în miez de noapte. Cu distracţii populare încinse ad-hoc la terasele din Mercado del Marisco – piaţa locală de peşte. Şi cu localnici frumoşi, făcând sport sau plimbându-se cu prietenii ori familia pe faleza elegantă, cea care mărgineşte cochetul Bahia de Panama. Toate, la un loc, mi-au transmis o mare linişte şi relaxare, de parcă toţi trăiesc într-o continuă fiesta.

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”Panama”]

    Dar, după ce l-am vizitat în lung şi în lat, timp de câteva zile, am început să îmi schimb, uşor, uşor, părerea. Clar, Panama City chiar nu este un oraş pe care tu, simplu turist, să îl poţi cunoşte în profunzime! Sau pe care să îl poţi defini printr-un singur termen.

    Ciudad de Panama e un oraş complex şi… ciudat, în care trebuie să pătrunzi treptat, strat cu strat, ca să începi să îl înţelegi! Un oraş al contrastelor izbitoare.

  • Un oraş bogat şi… sărac în acelaşi timp, paradoxal, chiar sub ochii tăi.
  • Un oraş al plajelor liniştite, întinse chiar alături de favele – zone rău famate, în care nici poliţia nu prea păşeşte.
  • Al arhitecturii ultra-moderne din cartierul de zgârie nori, amintind de Manhattan. Alături de arhitectura colonială din Casco Viejo – Centrul istoric.
  • Un oraş al istoriei conquistadorilor spanioli, dar şi al istoriei recente: a independenţei afirmate în secolul 20 şi a influenţei americane.
  • O gazdă a clădirilor părăginite şi a turlelor derăpănate ale bisericilor, in Casco Viejo. Dar şi a grandorii inginereşti, aşa cum este podul lung şi dantelat Ponte De Las Americas, ori mult mai recentul, şerpuitorul şi modernul Centennial Bridge. Sau cum este Canalul Panama, construit de americani acum 100 de ani şi câteva luni, ca legătură între Pacific şi Atlantic.
  • Panama City, pe scurt? Un oraş al luxului. Şi al mizeriei de pe străzile din spatele luxului. Un oraş care, cu siguranţă, te va fascina!

Dupa aceasta introducere o sa va spun intr-un articol viitor ce puteti face in acest oras minunat.


     Un articol realizat de Ileana Petrache. Pasionata de moda si de calatorii, bloggerita la getmylook.ro , Ileana a calatorit timp de aproape o luna in America centrala in acest an. Amintirile ei despre celelalte lucruri vazute si traite acolo in Nicaragua/Costa Rica sau Panama le gasiti aici , in seria de pe blogul ei. Merita!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *