O nuntă într-un tablou

Cum să ai nunta ta pictată pe pânză

Am fost crescuţi cu poveşti frumoase în care finalul era fericit şi se încheia cu “Şi Făt Frumos şi Ileana Cosânzeana ( putem pune restul de personaje aici ) au făcut o nuntă ca în poveşti şi au trăit fericiţi până la adânci batraneţi“. Înteleg că nu se poate povesti viaţa lor până la adânci batrâneţi pentru că probabil ar fi plictisitoare dar niciodată nu ni se povesteste măcar despre nuntă. Cum a fost? Unde s-a ţinut? Cine a venit? Ce au mâncat? Cum au stat la mese? Cine a dansat? Cu cine? Ar fi frumos să vedem nişte imagini de la eveniment în care să apară şi mirele glorios şi mireasa frumoasă precum şi onoraţii oaspeţi precum şi decorul. Nu am dreptate?

Se trece prea uşor peste o parte importantă din viaţa oricărei persoane, indiferent că este erou sau om obişnuit.

Și spun asta pentru de când s-au inventat nunțile, mirii, socrii, nașii și mesenii și-au dorit fiecare nuntă  fie unica și rămână în amintirea tuturor. Și s-au inventat fel de fel de lucruri care facă aceasta zi memorabila. În ultimul timp cabinele foto au fost un trend dar dezavantajul lor este nu surprind întreagă nunta ci doar crâmpeie. Filmul unei nunti întregi este atât de lung încât rareori chiar și mirii o privesc de mai mult de două ori. Nașii probabil doar odată. Fotografiile rămân cele mai apreciate. Cele pe hârtie, transformate mai nou în albume. Și ar mai fi postările în social media de la nunta, postări unde fiecare își arată ținuta și bucuria de a fi parte din eveniment. Cam atât. Chiar și pentru o poveste frumoasa cu final fericit, acestea sunt opțiunile.

Am găsit însa ceva fresh şi absolut diferit, care aduce unei nunţi un inedit cum işi doresc toti. Nunta pe pânză!

Nu am înțeles inițial exact ce presupune o asemenea nuntă pe pânză, însă am înțeles ce impact are atunci când am căutat detalii. Practic, ca la marile nunţi din vremurile aristocrate, un pictor vine la nuntă și pictează în faţa tuturor, pe tot timpul evenimentului scena unde se desfășoară petrecerea. Este o formă de artă ce se desfășoară în timp real și în ochii tuturor celor care sunt invitați. Și dacă un fotograf sau un cameraman se mișcă în toate părțile și își face treaba, locul unde se pictează tabloul devine centru de interes pentru toată lumea și fiecare, încet încet, se recunoaște în tablou.

nunta pe panza

Fiecare nuntă este unică și specială, fiecare pereche de miri este diferită și frumoasă în felul ei. Tocmai de aceea nici un tablou nu seamănă unul cu altul, fiecare fiind exact momentul special al familiei respective. Un memento diferit care nu are termen de expirare.

Puţini am avut ocazia vedem cum se desfășoară procesul artistic al unui pictor și chiar mai puţini am avut ocazia fim personaje dintr-un tablou. Tocmai de aceea, procesul acesta, desfășurat în timp real, pe timpul nunţii, este extrem de interesant pentru toți cei care ajung îl vadă. A vedea cum o pânză albă devine încet încet un tablou în care poți recunoaște nu doar cadrul general ci și oamenii din el, atrage ca un magnet. Pictorul ajunge înainte de începerea petrecerii, alege un spaţiu special din care are o privire de ansamblu și apoi timp de 10-12 ore pictează detaliile, la finalul nunţii tabloul fiind gata de înrămat și pus pe perete.

nunta-pe_panza

O pictură Nuntă pe pânză nu numai că adaugă o notă distractivă și unică zilei tale mari, dar este, de asemenea, o investiție în artă care va fi prețuită de generații! – spun cei care oferă acest minunat tablou. Noi spunem că este una dintre cele mai interesante idei pentru o nuntă care se doreşte a fi specială. 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.