EVENIMENTE

Jose Carreras alături de Lara Fabian și Gheorghe Zamfir, la aniversarea geniului mondial al naiului.

Premieră mondială la București!  Jose Carreras alături de Lara Fabian și Gheorghe Zamfir, la aniversarea geniului mondial al naiului.

Sarbatorirea celui mai mare naist din toate timpurile, a maestrului Gheorghe Zamfir se va desfășura sub egida educației prin cultura intr-o locație cu totul excepțională, cochetul si confortabilul Stadion Arcul de Triumf, care renovat la cele mai inalte standarde, ofera toate utilitatile moderne necesare desfasurarii unui eveniment de asemenea anvergura. Acest spatiu primitor si frumos va gazdui un regal muzical de neuitat în care se vor impleti vocile marilor artisti cu firul de aur sonor al naiului si ne vor rasfata auzul si sufletul cu cantece eterne, indragite de toate generatiile, melodii nemuritoare cum ar fi Volare, Je t’aime, Lonely Shepherd, Adagio, Moon River, Caruso, Amigos para siempre și multe altele precum și arii din opere celebre interpretate de cei trei titani, într-o seara care se anunță unica și magica în același timp.

Măreția lui Gheorghe Zamfir

 

Cunoscut drept “Maestrul Naiului,” Gheorghe Zamfir a readus din obscuritate acest instrument muzical în luminile scenei mondiale și în atenția unui public modern. Albumele sale excepționale au ajuns în topuri internaționale, cucerind inimile ascultătorilor de pretutindeni, mai ales din țări precum Canada, Australia și Marea Britanie.  Maestrul Zamfir este binecunoscut pentru faptul că a introdus în sfera concertistică o nouă abordare a naiului, însoțit de orgă, în 1972, sau orchestră simfonică, iar totodată a pus bazele primului cvintet de naiuri în 1984. De asemenea, a adus o viziune amplă asupra repertoriului naiului, adăugând piese semnificative de la compozitori renumiți precum Bach, Vivaldi, Mozart, Puccini, Verdi, Schubert, Chopin, Schumann, Purcell și mulți alții.   Pe 15 decembrie 2018, Gheorghe Zamfir a cântat pe una dintre cele mai înalte scene ale lumii, în cadrul concertului de deschidere al „Concerto di Natale”, care a avut loc în Aula Jean Paul a Vaticanului. Acest eveniment de excepție a adus împreună artiști de calibru internațional, iar Gheorghe Zamfir și-a demonstrat măiestria în acest cadru magnific.   Într-o altă notă impresionantă a carierei sale, Gheorghe Zamfir a împărțit scena cu cei mai mari artiști contemporani ai lumii, precum Nana Moskouri, Andrea Bocelli, Andrea Griminelli, Enrico Macias, Avi Toledano, maestrul orchestrator André Rieu, aducând nuanțe magice și emoționante în interpretarea muzicii lor de excepție.

Orchestra Simfonica București, sub bagheta alternativa a dirijorilor David GimenezDaniel Jinga și Giora Linenberg, va asigura acompaniamentul soliștilor. Alături de aceștia vor performa Laura Bretan, copilul minune care acum 7 ani uimea Lumea Noua cu performanta din finala America’s Got Talent atingând acum maturitatea interpretativa, precum si excepționala soprana de nivel international  Alexandra Coman alături de soprana  Rodica Anghelescu, tenorul Alin Stoica și baritonul Mihai Dogotari și de naistele Daniela Ioana Ghiță și Cornelia Tihon. De asemenea evenimentul va avea parte și de momente de arhiva multimedia memorabile dedicate aniversarii maestrului Zamfir cât și de mesaje adresate acestuia de catre mari personalități internationale , toate acestea fiind puse în scena de regizorul Claudiu Stan și de binecunoscutul actor Sorin Francu cu ajutorul profesioniștilor în scenotehnica și videotehnica de la Arena Events. Amfitrioana evenimentului va fi inconfundabila Iuliana Tudor care va parafa aceasta seara drept document istoric prin aniversarea maestrului Zamfir .

Pentru a-l celebra cum se cuvine pe marele Gheorghe Zamfir, cel considerat în multe țări cel mai popular compozitor și artist al secolului XX, evenimentul va include momente multimedia din arhiva personală a artistului și mesaje speciale aduse de personalități internaționale, toate fiind integrate într-un concept de spectacol inedit, coordonat de regizorul Claudiu Stan și actorul Sorin Frâncu, cu sprijinul profesioniștilor în scenotehnică și videotehnică de la Arena Events, cel mai mare producător de evenimente de anvergură din România.   Pe 15 septembrie 2023, publicul este invitat să asiste la o seară unică din lumea cultural artistică, în care talentul și pasiunea artiștilor vor crea momente magice ce vor rămâne întipărite în memorie și în suflete.

Biletele sunt disponibile pe 3 categorii și pot fi achiziționate pe www.entertix.ro, cu prețul între 250 lei pentru categoria I și 650 lei pentru categoria VIP.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.