Începe etapa a treia de vaccinare

Etapa a treia de vaccinare

Începe Etapa a III-a în municipiile cu rata de incidență de peste 4,5 la 1.000 de locuitori! Pentru ca dincolo de disputa pro/contra vaccinare sunt foarte multi are abia așteaptă sa se vaccineze si ori nu intra in sistemul de pana acum ori dacă intra, nu reușesc sa găsească date si sa se programeze.
Astfel, in vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei, începând de astăzi, 10 martie, se deschide etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în municipiile si localitățile cele mai afectate de îmbolnăvirea cu noul coronavirus.
 Astfel, începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform strategiei naționale de vaccinare.
Te poti programa pentru vaccin pe site-ul oficial al Guvernului, ROVACCINARE unde iti creezi un cont si apoi cauti in sistem locurile libere. Crearea contului este extrem de usoara, ai nevoie doar de nume/prenume si CNP apoi platforma este intuitiva si te ajuta sa gasesti extrem de repede locurile libere. Poti adauga in acelasai cont pana la 10 persoane si poti sa le faci programari tuturor.
Tineti cont atunci cand va programati : 
  • – rapel la 8 saptamani inseamna ca este vaccin Astra Zeneca
  • – rapel la 4 saptamani este vaccin Moderna
  • – rapel la 3 saptamani este vaccin Pfizer
O alta modalitate de a te programa este de a suna la numarul de telefon: 021.414.44.25 care este ca o centrala unde ti se poate face programarea telefonic pe loc.
Medicul de familie de asemenea te poate programa dar nu toti medicii fac acest lucru.
O sursa buna de urmarire a dozelor de vaccin disponibile este si site-ul vaccinlive, cel care iti arata in timp real dozele libere in toate judetele Romaniei.
In curand incepe etapa a III a de vaccinare pentru toate categoriile de persoane din Romania si cu siguranta numarul dozelor va fi insuficient. Asadar, daca iti doresti sa te vaccinezi ai modalitatile de mai sus.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.