HOTELURI

Hotel Malardrottningen din Stockholm

Malardrottningen Yacht Hotel&Restaurant  Stockholm

Inainte de a va da amanunte despre Malardrottningen Yacht Hotel&Restaurant, as vrea sa va intreb daca ati auzit de Barbara Hutton. Dar  filmul “Saraca fata bogata” l-ati vazut? Sa va povestesc cateva despre Barbara. Nascuta in New York in 1912 a fost nepoata lui Frank W. Woolworth – stiti celebra companie si fiica lui Franklyn Laws Hutton fondatorul firmei de brokeraj E. F. Hutton & Co. Averea familiei era uriasa iar Barbara una dintre stelele lumii mondene ale acelor timpuri. Din povestea vietii ei s-a nascut filmul “Saraca fata bogata”. O viata cu opt casnicii, niciuna fericita, cu soti care au profitat de bogatia ei, cu un singur copil care a murit intr-un accident de avion. Farrah Fawcett este cea care i-a dat viata pe marele ecran intr-o poveste trista…

barbara hutton

Povestea vasului, acum transformat in hotel este legata de Barbara Hutton. Yachtul a fost construit in anul 1924 de catre Mr C.K.G Billings, un milionar din New York si era la aceea vreme cel mai mare din lume. Cu ocazia implinirii varstei de 18 ani, Barbara Hutton a primit drept cadou yachtul din partea tatalui sau. Aceasta insa l-a vandut dupa o vreme dar in interior o sa regasiti si acum semnele trecerii ei.

Din 1982 s-a transformat in hotel&restaurant si paraseste locul de andocare doar odata la 5 ani pentru servicii de intretinere.

directbooking.ro   unul dintre partenerii nostri pe acest proiect,  ne-a ajutat sa stam aici, pentru ca este dificil de rezervat o camera. Faima, pozitia, calitatea serviciilor si ineditul sau, face ca o rezervare sa fie dificil de facut. Sunt mereu full si rezervarile sunt facute cu luni de zile inainte. Dar merita fiecare clipa!

Malardrottningen Yacht Hotel&Restaurant

Situat pe malul apei, la 5 minute de statia de metrou Gamla Stan si tot atatea de cartierul cu acelasi nume ofera 61 de camere pentru turisti.

  • Cabine standard
  • Standard dubla
  • Cabina capitanului
  • Cabina proprietarului

Fiind un yacht, nu va asteptati la un spatiu generos. Paturile sunt supraetajate, baia este mica si doar cu dus iar fereastra este ca la orice vas mica si inedita.

camera

Vasul se misca imperceptibil si atunci cand te pui sa dormi este ca un leganat usor si aducator de somn…

Fiind hotel&restaurant, fireste ca dispune de un restaurant dispus pe mai multe niveluri. Ca servesti masa sus pe punte, la geam langa mare sau in interior senzatia este superba. Mancarea este la genul nordic. Nu sunt senzatiile din sud dar este gustoasa si destul de diversificata.

Malardrottningen-Yacht-Hotel-bar

restaurant

O vacanta intr-un asemenea loc iti ramane in minte. Seara petrecuta afara pe punte la un pahar de vin si o tigare, diminetile cand ochii iti cad pe fereastra ovala, mirosul apei, miscarea aceea lina perpetua. Toate acestea si inca altele fac dintr-o cazare la Hotel Malardrottningen un “must” macar odata in viata!

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *