DE STIUT!

Genezio

Genezio ridică o rundă de 2 milioane de dolari pentru a crea instrumente adaptate viitorului programării într-un context schimbat pentru totdeauna de Inteligența Artificială generativă

Genezio, un startup lansat în 2023 pentru a crea instrumente care să ajute dezvoltatorii să automatizeze crearea de aplicații, a obținut o rundă pre-seed de 2 milioane de dolari, condusă de Gapminder Ventures. Genezio va utiliza suma pentru a implementa strategia de lansare pe piață și pentru a dezvolta funcții pentru companii, în prezent platforma fiind utilizată pentru aplicații web, mobile, blockchain, AI și de automatizare.

  • Printre cofondatori se numără foști manageri ai Vector Watch, Fitbit, UiPath
  • O aplicație simplă poate fi scrisă și implementată în câteva ore în loc de zile

Aceasta este prima investiție a Gapminder Ventures prin cel de-al doilea fond (GapMinder Fund II). Investiția a fost realizată împreună cu Underline Ventures și un grup de angel investors. Genezio reunește o parte din fosta echipă de conducere de la VectorWatch și Fitbit: antreprenorul în serie Andrei Pitis în calitate de CEO, Bogdan Ripa – fost manager UiPath – în calitate de Chief Product Officer și Bogdan Vlad în calitate de Chief Technology Officer, cărora li s-a alăturat Paula Cionca în calitate de Chief Marketing Officer.

Genezio_GapMinder

Aceștia s-au reunit uniți de convingerea că instrumente precum Copilot și ChatGPT vor ajuta programatorii să scrie cod, iar așteptările lor față de platformele cloud se vor schimba radical. Ideea de la care au pornit cei patru cofondatori a fost de a construi o platformă care să ofere o abordare mai simplă codării și implementării, facilitând generarea de cod atât pentru Large Language Models (LLM), cât și pentru front-end și back-end. Acest lucru va reduce timpul de lansare pe piață și costurile pentru cloud.

O aplicație simplă poate fi scrisă și implementată în câteva ore în loc de zile

În ultimele trei luni, mii de dezvoltatori au folosit platforma aflată în versiune beta. Mulți dintre aceștia au raportat reducerea timpului de lansare pe piață a aplicațiilor lor, uneori cu un ordin de mărime. De asemenea, aceștia au afirmat că durează cinci minute de la început până la crearea primei linii relevante de cod și două minute pentru a-și trece aplicația în producție. Astfel, adăugând timpul necesar pentru a genera codul cu LLM, o aplicație simplă poate fi scrisă și implementată în câteva ore în loc de zile.

“Genezio va salva timp prețios pentru milioanele de dezvoltatori din viitor, ce folosesc Inteligența Artificială. Această platformă robustă pentru dezvoltare, cu un mecanism de apelare type-safe, maximizează productivitatea dezvoltatorilor și reduce semnificativ numărul de bug-uri. Programatorii viitorului vor utiliza LLM-urile pentru a genera cod, în timp ce Genezio se va ocupa de restul – implementare, testare și deployment într-un mod eficient și scalabil”, a declarat Andrei Pitiș, CEO și cofondator Genezio

Conducerea Genezio se așteaptă să extindă baza de utilizatori prin creșterea investițiilor în marketing pentru a ajunge la mai mulți programatori de pe piețele lor țintă (țările vorbitoare de limba engleză). De asemenea, startup-ul investește în programe de formare a partenerilor furnizori de soluții pentru a contribui la creșterea vânzărilor în companii.

“Genezio funcționează pe baza unei schimbări de paradigmă – produsele și serviciile lor sunt transformatoare în domeniul instrumentelor pentru programatori. Viziunea și tehnologia de ultimă generație ajută dezvoltatorii și companiile să accelereze radical implementarea unor modalități noi și complet automatizate de testare și livrare a propriului cod”, a afirmat Cosmin Ochișor, Partener – Gapminder Ventures.

Despre Genezio

Genezio este o platformă serverless care simplifică dezvoltarea aplicațiilor full stack. Oferind servicii precum baze de date, autentificare, multiple medii de dezvoltare, Genezio pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru implementarea, testarea și lansarea unei aplicații în producție. Genezio optimizează gestionarea resurselor în cloud, ducând la reducerea consumului de energie, a spațiului de stocare și la diminuarea costurilor. Dezvoltatorii vor să scrie sau să genereze cod pe care să-l execute în cloud cu o singură comandă – genezio deploy.

Despre GapMinder Fund II

GapMinder este o companie de venture capital care investește în companii de tehnologie create în România și în Europa de Est (în special în Republica Moldova, Serbia, Croația, Slovenia și Bulgaria), care se dezvoltă rapid la nivel internațional și care se află în faza de Seed sau Late Seed. GapMinder are o abordare directă în calitate de investitor, ajutând companiile să se dezvolte prin consultanță strategică și implicare directă în scalarea organizațiilor, disciplina financiară, guvernanța corporativă și dezvoltare. GapMinder gestionează două fonduri.

Cu primul fond avand o capitalizare totala de 50 milioane de euro, GapMinder a investit in companii printre care se numără Druid.AI, FintechOS, TypingDNA, Veridion, Siena.Cx, Cyscale, Deepstash, SmartDreamers, Machinations, Frisbo, Innoship.io. GapMinder II a fost lansat in 2024 cu un target de capital de 80 de milioane euro.

Despre Underline Ventures

Underline Ventures colaborează încă din primele etape cu fondatori din Europa de Est care construiesc startup-uri cu creștere rapidă și ambiții globale. Este primul fond de capital de risc cu un singur partener general din Europa de Est, cu Bogdan Iordache la conducerea fondului de 20 de milioane de dolari. Susținut de peste 30 de fondatori și operatori aflați la început de drum din companii precum UiPath, Telerik, Green Horse Games, Bitdefender, FintechOS, MultiversX, MorphL, Smartbill și multe altele, alături de family offices și fonduri de fonduri.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.