EVENIMENTE

GALA VINULUI AUTOHTON

CAMPANIA IUBESC VINUL – ROMANESC GALA VINULUI AUTOHTON
Salonul VINVEST
Sala de Marmura, Casa Presei Libere
28 – 30 octombrie 2016

VINVEST si Asociatia de Cultura si Promovare a Vinului VINVEST organizeaza in perioada 28 – 30 octombrie, cea de-a 6-a editie a salonului VINTEST Bucuresti continuand CAMPANIA IUBESC VINUL ROMANESC. Cu adresabilitate reprezentantilor sectorului vitivinicol, organizatorii doresc cgala vinuluia in decursul a 3 zile sa reuneasca:

 Producatori si distribuitori de:

 • vin
  echipamente si tehnologii pentru vin
  materii prime, materiale specifice pentru vin
  accesorii, ambalaje, sisteme de depozitare a sticlelor de vin;
  material saditor de vita de vie, produse pentru protectia culturilor, ingrasaminte;masini si unelte agricole, aparate pentru aplicari fito-sanitare;
  mobilier pentru baruri, restaurante, pub-uri, hoteluri, vinoteci, crame si firmelor de proiectare si amenajare crame;
  firme de analiza a proceselor de afaceri, sisteme software, management de proiect, consultanţa in implementare, suport, training si servicii de publicitate;
  organizatii si asociatii profesionale vitivinicole;
  agentii de turism si touroperatorilor (pensiuni turistice rurale, pensiuni agroturistice, case traditionale);
  literatura de specialitate.

In cadrul salonului o reprezinta organizarea unei BIBLIOTECI DE VINURI AUTOHTONE

    In cadrul etajerelor acestei biblioteci producatorii de vin vor avea ocazia sa isi prezinte vinurile autohtone, vinuri cu denumire de origine controlata – DOC, vinuri cu indicatie geografica – IG, vinul varietal. Sticlele cu soiuri romanesti pozitionate in aceasta biblioteca vor avea povestea lor, vor constitui chiar o imagine a Romaniei viticole. In spatiul dedicat BIBLIOTECII DE VINURI AUTOHTONE vor avea loc „vernisaje” ale soiurilor romanesti prezentate de fiecare producator in parte , intr-un program desfasurat si anuntat pe perioada celor 3 zile de eveniment, publicul auditor va fi rasfatat nu numai cu povestea vinului ci si cu degustarea si dezbaterea acestuia. Alaturi de vinurile autohtone vor sta si cupajele de soiuri de vin, o arta si competitie de zi cu zi a oenologilor. Atat vinurile autohtone cat si cupajele vor primi un clasament, o ordonare in urma fiecarui „vernisaj” de catre degustatorii – iubitori de vin. Castigul evenimentului va reprezenta trecerea pragului cat mai multor iubitori de vin, arta si cultura in BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE.

DESCRIEREA EVENIMENTULUI

In aceasta toamna continuam Campania IUBESC VINUL ROMANESC si invitam producatorii de vin recunoscuti prin portofoliul lor de vin, pentru a prezenta diversitatea de vinuri autohtone, DOC, IG, vin Varietal.
Pasionatii, iubitorii de vin, profesionistii sunt asteptati pe parcursul a 3 zile atat la BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE cat si la fiecare producator in parte sa isi delecteze papilele gustative cu circa 222 de vinuri de calitate, vinuri autohtone, DOC-uri, IG-uri, vinul varietal, cupajele, ce provin din toate regiunile viticole ale Romaniei, Alaturi de vinul producatorilor vor fi prezente utilajele de vinificatie, accesoriile necesare pentru obtinerea produsului finit, oferte si pachete de turism vitivinicol.
Pe parcursul celor 3 zile producatorii de vin pot angaja degustari tematice cu vinuri autohtone, in spatiu special amenajat, BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE diferit de spatiul de degustare inchiriat de producator, degustari sustinute de oenologul, somelierul sau investitorul cramei. Acestea vor fi asociate cu produse culinare aduse persoanal de producator in acesct scop. In zilele de 28, 29 octombrie vor avea loc 8 degustari pe zi cu timpul de prezentare de 30 minute, degustarea a 2 soiuri autohtone/cupaje/cate 4 sticla soi autohton/cupaj.
Evenimentul se va incheia cu surprize mult asteptate, tombole/extrageri speciale atat pentru publicul profesionist, mass-media si vizitatori.

Program salon:

 • Vineri 28 octombrie 10.00 – 19.00
  Sambata 29 octombrie 10.00 – 19.00
  Duminica 30 octombrie 10.00 – 17.00
  *Intrarea se va face pe baza unui bilet in valoare de 20 lei, bilet ce va putea participa la tombola.
  *Accesul copiilor sub 18 este permis doar in prezenta unui insotitor adult.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *