Eatwith in Munchen
Ati auzit de conceptul Eatwith?
Eatwith inseamna de fapt o experienta autentica in locul unde calatoresti. Este un sistem in care localnicii isi pun casa sau timpul la dispozitie pentru a-ti oferi tie, calator fiind, o bucatica din savoarea gusturilor de acolo sau de oriunde din lume.
Eatwith este un program, prin care poti in aproape toata lumea sa te intalnesti cu oameni de acolo din oras, care iti prepara ceva traditional de mancare sau te duc in locuri unde poti savura cele mai bune mancaruri. Sistemul e prezent in o multitudine de orase din Europa si de pe alte continente si trebuie doar sa iti faci o rezervare ca sa te astepte cu masa pusa.
Authentic food, Authentic people
In peste 110 tari din lume , cea mai buna aplicatie App Store din 2016 iti ofera mai multe feluri de a intalni oameni.
Astfel daca vrei un tur gastronomic sau poate o cina sofisticata la gazde acasa, o experienta dulce cu prajituri sau poate ceva vegan pentru cei care apreciaza astfel de mancaruri. Trebuie doar sa alegi din orasul respectiv ceea ce te intereseaza. Pentru ca peste tot, sunt mai multe variante propuse de mai multe gazde.
In Munchen la Rosita si Luca
Experienta mea din Munchen a tinut de gastronomia italiana. Stiu, e neobisnuit dar am considerat ca daca o sa reusesc sa mananc ceva traditional bavarez pe drumurile mele prin oras, imi pot permite o seara linistita alaturi de o pereche de italieni din Munchen.
Undeva intr-un condomium din oras, pe o mica bucatica de gazon, am avut una dintre cele mai frumoase experiente din drumul meu. Luca din Roma si Rosita din Calabria. Amandoi munchenezi de vreo 4 ani au devenit prietenii mei. Pentru ca in Eatwith nu este vorba doar de mancare si de un pahar de vin. Este vorba de ati face prieteni si de a cunoaste oameni frumosi.
Alaturi de un pahar de vin rosu, seara a trecut prin inceputul mesei cu mozzarela, salamul acela aproape crud, un salam uscat facut in Calabria si a continuat cu pastele facute in stil ‘roma” de catre Luca. Un gen de paste cu traditie. Cu o reteta inventata inainte desosirea rosiei in Europa, de catre locuitorii din Roma si la care sunt extrem de rigurosi in preparare. Pastele acelea 80% fierte, cu bucatele de carne doar dintr-o anumita parte a porcului (foarte important acest aspect ) si cu cascavalul acela tare deasupra. Paste facute cu ceasul! Adica nu “cam atata timp” ci riguros fierte! Am primit o portie in “stil italian”. Prea mare pentru mine. Si dulcele din Calabria ca o placinta de-acasa. Imi pare rau ca nu stiu sa descriu mancarea mai bine dar eu din pacate sunt cel care mananca nu cel care gateste…sau din fericire?
Am ajuns la ei pe la 19.00 si efectiv abia ne-am despartit pe la orele 22.00. Mancarea buna si un pahar de vin rosu sunt stimulente pentru discutii frumoase. Ca vorbeam in italiana, engleza sau putina spaniola era nu numai amuzant dar si interesant. Atat de multe subiecte comune avem atunci cand intalnim oameni care sunt pasionati. Calatorii, jurnalism, politica sau poate ca Rosita care lucreaza cu copii cu sindromul Down, mancare si bauturi. Vorbele curg si faptul ca niciunul nu stie perfect limba celuilalt chiar nu are importanta. Pentru mine a fost o seara perfecta.
Grazie Rosita si Luca. Grazie mille!
Eatwith poate fi gasit oriunde. Indiferent unde calatoresti poti sa faci o rezervare la cei care sunt in sistem. Trebuie doar sa intri pe site, sa descoperi ce variante sunt acolo unde esti, sa iti alegi ceea ce iti convine si sa faci o rezervare. Este cea mai placuta modalitate de ati face prieteni noi si de a trai o experienta super. Este exact cum se descriu ei…
Authentic food, Authentic people