Cum schimbi un pasaport?

Cum se schimba un pasaport azi?

Extrem de simplu!

    Zilele trecute mi-am schimbat pasaportul. M-am gandit ca poate va intereseaza. Pasaportul meu nu expirase dar mai aveam ca valabilitate mai putin de sase luni si am decis ca e timpul sa il schimb avand in vedere ca multe tari iti cer mai mult de sase luni de valabilitate pentru viza.  Pe cel vechi il aveam de 10 ani si mi-am adus aminte cu groaza de cate acte, formulare si copii xerox mi-au cerut.M-am pregatit psihic de cozi si drumuri! Ei bine, azi lucrurile stau altfel. Va povestesc pentru Bucuresti dar cu siguranta si in provincie lucrurile stau la fel.

Ce iti trebuie pentru pasaport simplu electronic?

 1. Doua facturi achitate la CEC ( doar la CEC ) in valoare de 283 de lei impreuna. 261 lei costul pasaportului + 22 lei taxa de eliberare – de la 01.02.2017 taxele sunt eliminate.
 2. Pasaportul vechi
 3. Cartea de identitate

GATA! Valabilitate 5 ani.

Te prezinti la serviciul pasapoarte, faci o poza, pui degetele aratatoare de la ambele maini pe un mic aparat, semnezi pe ambele fete un formular dat de ei ( doar il semnezi ) primesti un bon si dupa 10 zile te duci sa il ridici.

Eu am fost la sediul din Piata Amzei, tot acolo fiind si o sucursala CEC. In cladirea de vis a vis de CEC, la etajul 1 este sediul. Era doar o batrana in birou. A durat…5 minute cu totul!

Sedii in Bucuresti

 • PIAŢA AMZEI, NR. 13, SECTOR 1
 • ŞOS. PIPERA, NR. 49, SECTOR 2
 • STR. ION ŢUCULESCU, NR. 42B, SECTOR 3 (în incinta Liceului Tehnologic “Nicolae Tecu”)
 • STR. STRĂDUINŢEI, NR.1, SECTOR 4
 • STR. CONSTANTIN MICULESCU, NR. 14-16, SECTOR 5
 • STR. VIRTUŢII, NR. 1-3, SECTOR 6

Program zilnic

 • 8.30-16.30 pentru depuneri si eliberari. Exceptie Pipera care martea lucreaza pana la 18.30.

Pasapoartele sunt de mai multe feluri

 • Pasaport simplu electronic – 5 ani valabilitate – se elibereaza in 10 zile lucratoare – 283 lei
 • Paşaport simplu temporar – 12 luni valabilitatea  – se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare DOAR in anumite conditii. 283 lei+ 100 lei taxa urgenta
 • Paşaport simplu electronic (minori sub 12 ani) –  3 ani valabilitate – se elibereaza in 10 zile lucratoare – 236 lei in total 

Toate amanuntele necesare si raspunsurile la intrebarile voastre le gasiti pe paginile pasapoarte.mai.gov si prefecturabucuresti.ro

PONT!

Cine vrea sa il ia mai devreme, in cazul in care arde…mai devreme de 14 zile ( termenul normal ) puteti merge la directia pasapoarte din Nicolae Iorga ( aproape de Piata Romana ), faceti o cerere prin care sa solicitati eliberarea mai devreme a acestuia. Completati o cerere in care va expuneti un motiv intemeiat. De la 14 zile se poate elibera in 8 zile. O sa iti vina un raspuns pe email daca cererea este aprobata.

Este simplu simplu simplu…ca aproape nimic in Romania.

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?