Cum sa iei viza de Canada

Viza de Canada

UP DATE  – 21.10.2016

De la 1 mai 2017 se va renunta la vize pentru persoanele care au mai avut viza de Canada, iar de la 1 decembrie pentru toti romanii.

Se prevede un mecanism de “snap pack”, care stipuleaza ca daca numarul de imigranti ajunge sa fie insemnat, partea canadiana isi rezerva dreptul sa revina temporar la regimul de vize. Aceasta clauza de snap pack este valabila pentru o perioada de maximum 3 ani, dupa care nu mai poate fi revocata decat in conditiile generale internationale aceasta intelegere

      Poate multi dintre voi cauta amanunte despre cum se procedeaza , care sunt pasii pentru a obtine viza turistica. Viza de Canada nu se obtine de la ambasada!

      Procesul este asemanator cu cel pentru viza de SUA. In primul rand trebuie sa stiti ca exista doua posibilitati:Viza_Canada

 – prima este sa faceti tot procesul online ( nu am facut dar se poate! ) – trebuie sa scanati toate documentele inclusiv pozele. Aici poti aplica.

– a doua sa mergeti sa depuneti toate actele la cei de la vfs global , care se afla pe strada Thomas Masaryk nr 17. De la hotelul Intercontinental o luati pe strada Tudor Arghezi pana ajungeti in Maria Rosetti si o luati la dreapta pe strada Scolii unde va intersectati cu Thomas Masaryk si cam la o suta de metri pe partea stanga se afla sediul celor de la vfs global.

    Programul lor de lucru pentru depuneri este de luni pana vineri de la ora 9:00 – 16:00 iar pentru ridicari este intre 13:30- 16:00. Cand am fost eu nu era aglomerat , erau 5 ,6 persoane la doua ghisee, vi se va da un numar de ordine si veti fi chemat in cateva minute , eu am stat in jur de 10 minute.

    Dar sa va spun de ce aveti nevoie ca sa aveti un dosar complet si sa nu trebuiasca sa reveniti. In primul rand trebuie sa intrati pe www.romania.gc.ca ca sa completati trei formulare:

  • IMM5257 aplicatia pentru viza temporara,
  • IMM5645 formularul cu informatii despre familie
  • IMM5484 care este un checklist al documentelor  – apoi :
  •  + 2 Fotografii in format minim 35mm x 45mm.
  • Copie dupa biletul de avion, cazare, orice alt document care dovedeste ca aveti unde sa fiti cazati.
  • Documente care sa ateste ca aveti un cont bancar – un extras de cont ar fi perfect.
  • Pasaportul in original.
  • Chitanta de 70 euro de  la Banca Transilvania.

Acum sa va detaliez:

    Atentie formularul IMM 5257 daca nu reusiti sa il  deschideti  cand intrati din google incercati sa il deschideti intrand cu browserul  internet explorer. Eu nu am stiut de ce nu il pot deschide, se afisa ca nu se poate deschide deoarece nu este buna versiunea PDF. Trebuie sa fiti foarte atenti la cum le completati, sa fie toate datele, deoarece daca nu este bine completat nu le primesc formularele  si va trebui sa va intoarceti in alta zi cu ele corectate. Exista si varianta in cazul in care le-ati gresit sa completati acolo, au calculatoare si pentru pretul de 24 ron puteti avea acces dar sa le completati singuri si veti mai plati si cate foi aveti de scos cam 1 ron cred de foaie sau va pot ei ajuta sa completati formularele din nou la 52 ron. Eu am gresit IMM5257 si nu am vrut sa revin in alta zi asa ca am completat singura deoarece ei va vor arata exact unde ati gresit si nu ai cum sa sari o rubrica pentru ca la sfarsit iti arata unde nu ai completat. In afara acestor formulare va trebui sa mergeti la orice sucursala Banca Transilvania si sa depuneti 70 de euro +2 euro pentru viza temporara de Canada , stiu cei de la banca contul va trebui doar sa completati un formular si sa depuneti banii in schimbul caruia veti primi chitanta care o sa o puneti la dosar. Mai trebuie sa puneti in dosar tot ce credeti ca va poate ajuta un extras cu contul din banca de pe ultimile 3 luni, o copie dupa actul de proprietate al casei, o copie dupa actele firmei daca aveti, dupa biletele de avion si hotelul unde veti fi cazati,o adeverinta de la locul de munca care sa arate salariul de pe ultimile 3 luni si eventual sa puteti demonstra ca veti fi in concediu in perioada in care veti merge in Canada, copie de buletin si pasaportul in original. In formularul IMM5257 va vor intreba unde mergeti si exista o rubrica unde puteti explica in ce perioada mergeti si cate zile stati si daca doriti sa dati mai multe detalii va trebui sa scrieti separat o scrisoare in care sa explicati ceea ce nu ati reusit sa transmiteti pe formular. Daca faceti tot procesul de aplicare  online va trebui sa veniti sa depuneti doar pasaportul la vfs global  taxa de depunere fiind de 102 ron. Daca doriti sa depuneti toate actele impreuna cu pasaportul asa cum am procedat si eu la ei trebuie sa platiti 127 ron. Dupa ce ati depus dosarul vi se da o chitanta cu un numar care va trebui sa o pastrati ca sa o aduceti impreuna cu buletinul cand veti fi anuntati pe e mail ca puteti ridica pasaportul. Pentru a verifica in ce stadiu se afla cererea voastra pana cand veti fi anuntati puteti verifica singuri intrand pe partea stanga a paginii la rubrica urmariti aplicarea unde va trebui sa introduceti codul primit la depunerea dosarului si data de nastere. In termen de maxim 14 zile calendaristice veti primi pasaportul. Pe mine m-au anuntat la 7 zile de la depunere sa vin sa il ridic insa depinde de la caz la caz timpul de asteptare.

Cum-sa-ti-iei-viza-de-Canada---de-ce-se-mai-feresc-canadienii-de-romani    In acest interval, daca cei de la ambasada Canadei considera necesar sa va cheme la un interviu, va vor anunta cand sa va prezentati pentru a putea finaliza procesul de aplicare. In cazul in care nu vi se va aproba viza, cand veti ridica pasaportul in acelasi plic veti gasi o explicatie legata de acest lucru. Este posibil sa nu fiti chemati la interviu daca nu vi se aproba dupa cum spuneam si mai sus si depinde de cei de la ambasada care va vor analiza dosarul. Viza poate sa va  fie aprobata doar pentru  zilele in care ati declarat ca  doriti sa vizitati Canada pana la maxim expirarea pasaportului. Daca aveti si alte nelamuriri legate de orice puteti suna la cei de la Vfs Global la numarul de asistenta telefonica 0311000203 sau sa scrieti pe e mail la Info.canbucIOM@vfshelpline.com unde va puteti lamuri sau intrati pe site-ul ambasadei Canadei.

    Va doresc succes la toti cei care aplicati, Canada fiind una dintre tarile ce are foarte multe de oferit celor care o viziteaza. Sunt foarte bucuroasa ca am obtinut si eu viza, deoarece imi doream demult sa ajung  sa vizitez Cascada Niagara si  Montrealul despre care am auzit lucruri fantastice.

     Pentru orice alte informatii, in cazul in care am omis ceva, astept sa imi scrieti pe site si sper sa va fie util acest articol tuturor celor care doriti sa aplicati pentru viza de Canada.

mm

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Comments

comments

mm

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

36 thoughts on “Cum sa iei viza de Canada

  • 10 March 2017 at 11:41
    Permalink

    am trimis miercuri in 08.03.2017 dosarul cu actele pt viza prin DHL si ieri am primit de la DHL ca dosarul a ajuns la destinatie

    Reply
  • 22 February 2017 at 8:56
    Permalink

    am si eu o intrebare…vreau sa trimit dosarul cu toate actele prin curierat dupa ce am completat formularele online, dar vreau sa stiu daca FORMULARUL DE CONSIMTAMANT CVAC CARE ARE 3 PAGINI SI CARE II IN ROMANA SE COMPLETEAZA DE MANA PAGINA 2? SI PENTRU CA EU SINGURA MI AM COMPLETAT FORMULARELE PAG.3 NU TREBUIE SA O COMPLETEZ? La formularul 5257 din luna 12 2016 imi cere sa trec ce FONDURI DISPONIBILE AM PENTRU SEDEREA MEA(IN DOLARI CANADIENI) SI CERE SA COMPLETEZ NEAPARAT) EU AM INVITATIE DE LA FRATELE MEU SI EL IMI PLATESTE DRUMUL SI CAT STAU ACOLO MA INTRETINE

    Reply
    • mm
      25 February 2017 at 16:22
      Permalink

      Buna, scuze de raspunsul intarziat dar am fost plecata din oras cateva zile si am fost foarte prinsa. Referitor la intrebarea ta raspunsul este un pic mai complicat, la partea cu ce fonduri disponibile ai cred ca trebuie sa treci totusi o suma in dolari canadieni , o suma aproximativa. Fa o estimare si chiar daca este platita de fratele tau tot trebuie sa o treci pe formular. Pentru un raspuns mai exact la celelate intrebari legate de formularul CVAC cred ca cel mai bine este sa suni la 0213075000 unde poti afla ce te intereseaza. Suna luni dimineata si intreaba ca sa fi sigura, eu am depus actele personal si am avut asistenta acolo ,la depunere pentru ceea ce nu stiam. Raspund mereu la telefon si o sa te lamureasca, sa mi spui te rog daca ai rezolvat

      Reply
      • 26 February 2017 at 14:36
        Permalink

        am sunat dar au spus ca pentru completarea formularului legat de cati dolari trebuie sa am nu ma pot ajuta ramane la latitudinea mea…pt suma in dolari canadieni pe care o declar trebuie sa pun la dosar si extras de cont? eu am sa depun la dosar un extras de cont dar pentru banii din banca care sunt in euro…cu mine am sa am cam 1500 dolari canadieni cash

        Reply
      • 26 February 2017 at 14:43
        Permalink

        daca depun actele la inceputul lunii martie dar vreau sa plec pe 28 mai pt trei luni adica pana in 28 august imi vor da viza pe 6 luni sa ma pot incadra cu perioada?

        Reply
  • 26 January 2017 at 15:01
    Permalink

    Pai cand plecati? Puteti aplica in uk, intrati la ei pe site si vedeti ce acte trebuiesc pt dosar, eu am conpletat majoritatea formularelor la ambasada in Romania ca nu puteam sa le descarc.A m primit raspuns in 2 saptamani si nu m au chemat la interviu , dar daca considera necesar te cheama. Din Canada puteti cere o invitatie, eu am fost ca turist si nu au cerut decat hotelul adresa unde este. Vedeti mai intai ce acte vor si poate este si un numar de tel unde sa sunati.Daca mai vreti ceva informatii va astept cu drag sa imi scrieti.

    Reply
  • 24 January 2017 at 23:04
    Permalink

    Buna ziua. Trebuie sa plecam la nunta nepoatei in Canada. Locuim in U.K. si am vrea sa aplicam aici pentru viza.
    1 Ce acte trebuie sa primim din Canada?
    2 Unde sa trimitem actele aici in UK?
    3 Se da un interviu sau doar se verifica actele dosarului?
    4 cu cat timp inainte ar trebui sa aplicam?
    Va multumesc

    Reply
  • 18 January 2017 at 1:46
    Permalink

    Salut! Vreau sa obtin viza de turist si am cateva intrebari, ma poate ajuta cineva???

    Reply
      • 19 January 2017 at 0:18
        Permalink

        Sunt student si vreau sa ma duc acolo la logodnica mea, de ce mai am nevoie pe langa formlarele ce trebuiesc completate??

        Reply
        • mm
          19 January 2017 at 7:02
          Permalink

          Ar trebui sa aduci si o adeverinta de la facultate. In rest… Ce ai putea sa duci in plus? Am si pentru tine acelasi sfat.Te sfatuiesc sa suni la 0311000203. E un nr normal fara taxe suplimentare. Cei de acolo te vor lamuri.

          Reply
          • 19 January 2017 at 16:25
            Permalink

            Si in legatura cu banii??? Adica poate sa ma “sponsorizeze” altcineva sau trebuie neaparat sa am eu bani in cont??

            Reply
            • mm
              19 January 2017 at 17:09
              Permalink

              Mai…uite asta chiar nu as sti sa iti spun. Esti student… Nu cred ca se asteapta sa ai cine stie ce bani in cont. Cel mai bine suna la numarul acela. Ei sunt oficiali. Ce iti spunem noi e ca titlu informativ.

              Reply
              • 19 January 2017 at 19:09
                Permalink

                Am inteles… Iti multumesc frumos!!!

                Reply
  • 15 October 2016 at 21:57
    Permalink

    pentru viza de turist este necesar sa indeplinesc si formularul 5645? eu vreau sa depun actele cu chemare din partea unui prieten care sta in canada si e cetatean canadian!vreau sa mai stiu daca copia la buletin,copia la certificatul de nastere trebiue legalizata?va multumesc!

    Reply
  • 4 October 2016 at 9:13
    Permalink

    Buna ziua …am viza de canada pina in mai 2017 ,eu as vrea sa merg in canada in februarie 2017 sa stau 2luni …ce ar trebui sa fac ?sa-mi reinnoiesc actele ? Sau pot merge cu ele asa cu valabilitatea pina in mai ?va multumesc .

    Reply
    • mm
      4 October 2016 at 9:44
      Permalink

      Buna. Cred ca cel mai bun lucru este sa suni la 0311000203. In articol ai si o adresa de email. Nu pot sa iti garantez ceva vis a vis de situatia ta de aceea te indrum spre contactul oficial.

      Reply
    • 8 January 2017 at 13:47
      Permalink

      Buna ziua ,tare as dori sa stiu ce ar trebui sa fac ,eu pe data de 4 trebuie sa zbor spre Canada si nelinistea mea este :am viza pina in 20 mai cind i-mi expira si psaportul eu am reinnoit pasaportul dar viza ramine pe pasaportul vechi …cum circul eu ?iau si pasaportul nou si cel vechi oare nu o sa am probleme? Va multumesc pt raspuns .

      Reply
      • mm
        8 January 2017 at 17:46
        Permalink

        Buna. Nu pricep. Ce nu stii? Cu ce sa te ajutam? Spune exact ce vrei sa stii.

        Reply
        • 9 January 2017 at 7:02
          Permalink

          Pai pasaportul pe care am viza nu are 6 luni de valabilitate la intrare in Canada …

          Reply
          • mm
            9 January 2017 at 8:50
            Permalink

            Scuze Lucica. Acum am vazut tot mesajul. Da. E ca la viza de US. Iei si pasaportul vechi cu tine. Nu o sa ai probleme. Pentru a te asigura 100% poti suna la unul din aceste 2 numere de tel. Politia de frontiera. Ei o sa te lamureasca exact. 021.316.25.98; 021.318.25.98, Drum bun

            Reply
  • 16 June 2016 at 12:43
    Permalink

    Am fost pana acum de cinci ori in Canada. Avem 74 ani. Am luat vize de fiecare data. Ultima data in 2014 am completat toate formularele cerute pentru sistemul electronic. Am primit vize pe durata valabilitatii paspoartelor. acum expira si la anul 2017 am dori sa mai mergem o data. Trebuie sa reiau toata procedura? data trecuta am fost de trei ori la buc. Multumesc

    Reply
  • 16 May 2016 at 10:40
    Permalink

    Si pentru a obtine o rezidenta permanenta ce e de facut?

    Reply
    • mm
      16 May 2016 at 10:58
      Permalink

      Imi pare rau dar din pacate nu detinem informatia aceasta.

      Reply
      • 10 January 2017 at 0:32
        Permalink

        Vreau sa antreb e valabil daca lucrez afara si daca am fluturasi cu salarul , am primit invitatie de la o verisoara din Canada si ea suporta toate cheltuielile deci specifica; ce acte a-mi trebuie pentru viza de turist Canada ,nu vreau sa raman an Canada doar sa vizitez

        Reply
        • mm
          10 January 2017 at 8:58
          Permalink

          Buna dimineata Vasile. Suna la acest nr de telefon. Acolo o sa i gasesti pe cei de la Vfs Global. Ei stiu exact. O sa iti dea ei lamuririle necesare. 031.100.02.03

          Reply
  • 22 April 2015 at 15:24
    Permalink

    Am o singura intrebare, copia dupa biletul de avion este obligatorie? Sunt un pic cam reticent sa platesc in avans ~1000$ pe bilet numai ca sa ma trezesc ca nu-mi aproba viza 🙁 In rest, foarte util articolul, mersi pentru efortul depus!

    Reply
    • 22 April 2015 at 16:34
      Permalink

      Nu cred ca o sa conteze atat de mult lucrul asta, mai bine sa nu iti iei biletul pana nu esti sigur.Este mai bine sa il ai dar nu obligatoriu

      Reply

Leave a Reply

Fii la curent cu cele noi articole!

Aboneaza-te!
%d bloggers like this: