Cum se ia viza pentru USA?

Viza pentru Statele Unite ale Americii

– pentru un blog de calatorii este un must ca articol!

     Sunt o multime de forumuri, de unde poti afla ce trebuie sa faci pentru viza de State. De multe ori insa e bulversant pentru ca informatiile se bat cap in cap. De curand am trecut prin tot acest proces, am obtinut viza pentru state si vreau sa va spun si voua ce trebuie sa faceti daca vreti sa o obtineti.

Ce documente ne trebuiesc?

  • Incepi cu obtinerea unei adeverinte de la serviciu. Sa se mentioneze in ea faptul ca lucrati acolo, pe ce perioada si salariul pe care il aveti. Nu este nevoie sa se specifice faptul ca va este necesara pentru amabasada Americii. E nevoie doar sa demonstrati ca aveti un loc de munca sigur.
  • Pozele cu care trebuie sa mergeti la interviu. 5×5 cm ca dimensiune – tip special pentru viza. Trebuie sa aveti fata descoperita., fara ochelari, fara machiaj excesiv, sa se vada urechile, parul sa fie pieptanat normal, prins daca e mare, fara cercei mari. Asigurati-va ca cei de la laboratorul foto au mai facut asemenea poze. Daca nu puteti face pozele voi, aveti posibilitatea sa le faceti la ambasada pentru 15 ron, dar uneori aparatul nu functioneaza (  rar, dar am citit ca s-a intamplat )- si oricum aveti grija sa aveti bani potriviti.
  • Contractul casei , extract de cont bancar  si in general  actele care demonstreaza ca aveti proprietati ( daca aveti ) in Romania si posibilitatea de a merge in America.  Pe cei de acolo ii intereseaza sa vada daca va permiteti sa  mergeti si daca aveti interes sa va intoarceti. Nu raman la ei actele deci puteti sa va duceti cu originalele ( asa recomanda si ei ).
  • Certificatul de casatorie, certificatul de nastere al copilului ( unde este cazul ).
  • Pasaportul fireste.
  • Chitanta de la BRD cu care faceti dovada ca ati platit taxa pentru viza  – 160$ -viza de turist. Factura o sa o primiti pe email dupa ce va faceti un cont si completati datele. Iar locul de unde puteti descarca factura e AICI. Prima – cea de 160$  este cea care e necesara pentru viza turistica si o descarci in format pdf. Cu ea mergi la banca! Banii nu se inapoiaza daca prin absurd nu iei viza.
  • Confirmarea interviului.
  • Dovezi ca ati cumparat o vacanta, ati rezervat o camera la un hotel, bilete de avion ( nu recomand totusi sa va luati inainte – nici ei nu cer ) sau dovezi ca ati mai calatorit ( pasaportul vechi cu vize)
visa
de aici incepi! click pe poza

Cum procedam?

    Primul pas este sa iti faci un cont AICI. Este vorba despre faimosul formular electronic DS-160 care trebuie completat inainte de a solicita si programa interviul. Viza de turist (Non-Immigrant Tourist Visa) are indicativul B2 deci atentie la ce bifati! Cei de la ambasada te pot ajuta la crearea unui cont daca suni la +40 31 7800 260 .

asa arata acum site-ul unde trebuie sa iti faci cont

     Apoi intri in site, apesi pe LOGIN si o sa te poti loga cu adresa ta de e-mail si parola pe care ai ales-o. In acest moment o sa inceapa procedura de completare a formularului. Ai grija sa ai in calculator o fotografie format JPEG (terminaţie .jpg )  cu rezoluţia minima  de 600 pixeli si rezoluţia maxima  de 1200 pixeli şi 240KB. care sa respecte conditiile pe care ti le-am spus mai sus. Oricum ai posibilitatea sa verifici inainte daca poza ta este compatibila cu programul lor.  La un moment dat o sa ti se ceara sa incarci aceea fotografie in site. – In cazul in care nu este acceptata ( mie nu mi-au acceptat-o ) poti trece mai departe fara poza si o duci direct la interviu.

Trebuie sa fii atent cand te apuci sa completezi acest formular DS-160 la urmatoarele lucruri:

  • dureaza aproximativ 30 de minute deci ia-ti timpul necesar
  • sa ai la indemana pasaportul tau si al celor care aplica cu tine daca e cazul
  • sa stii informatiile de baza – data de nastere/adresa ta/numele firmei unde lucrezi/numarul de telefon de la serviciu/salariul trecut in adeverinta
  • sa ai informatiile despre calatoriile anterioare
  • sa stii unde o sa te duci in State ( perioada/loc/zbor/hotel )
  • in cazul in care iesi din site pentru mai mult de 20 de minute aplicatia ta se anuleaza si trebuie sa o iei de la capat.
  • noteaza nr de ID al formularului si raspunsul la intrebarea de securitate. O sa ai nevoie de ele.
  • la sfarsitul formularului o sa primesti o pagina de confirmare care conţine câteva informaţii biografice şi un cod de bare cu numărul de confirmare. Veţi avea nevoie de acest număr de confirmare când veţi face programarea interviului prin call center sau online, iar la interviu va fi necesară pagina de confirmare a interviului.

     In acest moment o sa poti descarca factura despre care va povesteam pentru BRD.  Cea de 160$ pentru viza de turist. Cu factura platita si pagina de confirmare te loghezi din nou si intri la programare interviu. Aici trebuie sa introduci numarul chitantei de la banca si numarul de pe pagina de confirmare apoi te poti programa. Sau te programezi telefonic la numarul  03 17 800 260 . Nu exista taxe suplimentare. Aveti posibilitatea sa va alegeti ziua si ora la care vreti sa mergeti la interviu in functie de datele libere. O sa primesti pe e-mail un pdf cu care trebuie sa te prezinti obligatoriu la amasada – confirmarea interviului.

Pentru orice nelamuriri puteti vedea aici daca exista raspunsul la intrebarea voastra.

Ca sa recapitulam:

  • creezi cont
  • completezi formular DS-160
  • primesti confirmarea contului si factura pentru BRD pe e-mail
  • te reloghezi si introduci numarul de factura de la BRD + numarul de la prima confirmare
  • stabilesti data interviului
  • primesti pe e-mail confirmarea interviului  in format pdf pe care obligatoriu trebuie sa o ai la interviu la ambasada.

RASPUNSUL IL PRIMESTI PE LOC dar nu iti spune perioada pe care ai luat viza. Pasaportul ramane la ei si ai posibiliateta sa il primesti prin curier sau sa il ridici tu.

     V-am spus STRICT de procedurile pe care trebuie sa le  urmati daca solicitati viza turistica B2. Perioada in care esti programat difera de la anotimp la anotimp dar e undeva la 5-7 zile distanta de aplicare. Informatiile pentru vizele pentru minori le gasiti in site-ul ambasadei. Oricum este intuitiv si dupa ce te familiarizezi cu platform destul de usor de aplicat. Programul incepe de la 8 dimineata si amabasada are sediul in nordul Bucurestiului. Dar despre interviu, unde este ambasada, cum ajungi, ce trebuie sa faci cand esti acolo in partea a doua.

mm

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Comments

comments

2 thoughts on “Cum se ia viza pentru USA?

Lasă un răspuns