EVENIMENTE

Concert Ara Malikian la Sala Palatului din București pe 25 mai 2024

Sâmbătă, 25 mai 2024, de la ora 20:00, Ara Malikian revine în România pentru un concert special la Sala Palatului din București, în cadrul turneului său „The Ara Malikian World Tour”. Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a vedea unul dintre cei mai îndrăgiți violoniști ai scenei internaționale.

Ara Malikian: Un Violonist Neconvențional

Cu o prezență scenică remarcabilă, Ara Malikian se distinge prin coama sa rebelă, neagră ca cărbunele, ochii conturați parcă cu rimel și îmbrăcămintea extravagantă. Stilul său adoptă mai multe elemente din estetica rock, depășind tiparele tradiționale ale unui violonist clasic.

Ara Malikian

Despre Ara Malikian

Născut în Liban și cu origini armene, Malikian a descoperit vioara de mic copil. La doar 12 ani a susținut primul său concert serios, iar la 14 ani a primit o bursă de la Ministerul Culturii din Germania pentru a studia la Hochschule für Musik und Theater din Hanovra. La 15 ani, a devenit cel mai tânăr elev admis la acest prestigios centru. Cariera sa a evoluat spectaculos, ajungând să concerteze pe marile scene ale lumii, inclusiv Carnegie Hall din New York și Salle Pleyel din Paris. Deși trăiește în Madrid și este considerat cetățean spaniol, Malikian rămâne fidel originilor sale orientale.

Repertoriul și Stilul Unic

Repertoriul său include majoritatea pieselor importante scrise pentru vioară, de la concerte cu orchestră la sonate și muzică de cameră. Ara Malikian a interpretat în premieră lucrări ale compozitorilor moderni precum Franco Danatoni, Malcolm Lipkin, Luciano Chailly, și alții. Spectacolele sale sunt influențate de diverse stiluri muzicale, inclusiv flamenco, tango și ritmuri arăbești, aducând o notă personală fiecărei interpretări.

Printre cele mai cunoscute opere interpretate de Malikian se numără „El Vals de Kairo”, „Lo Mejor pa ti”, „Bourj Hammoud”, „La Primavera” și „Broken Eggs”. De asemenea, interpretările sale unice ale pieselor tradiționale, precum „Ciocârlia” de Angheluș Dinicu, sunt foarte apreciate.

Recunoaștere și Colaborări

Ara Malikian a fost recunoscut în multiple competiții internaționale de renume, obținând premii prestigioase la concursurile „Felix Mendelssohn” (1987, Berlin) și „Pablo Sarasate” (1995, Pamplona). De asemenea, a fost premiat la „Zino Francescatti” (Marsilia), „Rodolfo Lipizer” (Gorizia), „Jeunesses Musicales” (Belgrad), „Rameau” (Le Mans), „International Artists Guild” (New York) și „Concursul Internațional de Muzică din Japonia”.

Pe lângă cariera sa solo, Malikian a colaborat cu numeroase figuri artistice, inclusiv Joaquín Cortés și Belén Maya, precum și cu compozitori de filme precum Pascal Gainge și Alberto Iglesias, alături de care a înregistrat coloana sonoră pentru filmul „Talk to Her”.

Bilete Ara Malikian la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Ara Malikian de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 25 mai 2024, pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet sau online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preț.

  • Categoria VIP – 328 lei
  • Categoria I – 282 lei
  • Categoria II – 228 lei
  • Categoria III – 182 lei
  • Categoria IV – 152 lei

Concertul Ara Malikian de la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de German Quality Entertainment.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.