DE STIUT!

Cele mai bune strategii dacă joci Blackjack

Blackjack este un joc aparent simplu de învățat, dar care necesită practică și o strategie bună pentru a învăța să joci bine și să știi ce mutare să faci pentru a obține în cele din urmă o victorie. Dacă ești un jucător novice sau ești nesigur dacă strategia ta pentru joc este corectă, iată câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a-ți îmbunătăți șansele de câștig.

Începe cu o foaie de strategie de bază în blackjack chiar și dacă joci cu bonus cu depunere.

Este primul pas în îmbunătățirea strategiei tale în blackjack și este simplu. Studiază o foaie de strategie de bază în blackjack, iar aceasta te va ajuta foarte mult în continuare. Genul ăsta de foi și tabele listează toate situațiile și combinațiile de cărți posibile la începutul unui joc și îți spune ce ar trebui să faci pentru a-ți maximiza șansele de câștig.

Blackjack

Fiecare versiune a jocului are propria foaie de strategie pentru toate scenariile posibile pe care le poți întâlni, așa că asigură-te că te uiți la cea potrivită pentru varianta ta de joc. De exemplu, într-o versiune cu un singur pachet de cărți (52 de cărți), poți să iei mai multe riscuri decât într-un joc cu mai multe pachete, ceea ce înseamnă că în anumite situații ar trebui să dublezi în loc să tragi o carte.

Învață și memorează foaia de strategie

După ce ai obținut o foaie de strategie de bază în blackjack, următorul pas este să o înveți și să o memorezi cât mai bine poți. Dacă intenționezi să joci blackjack la un cazino tradițional, este important să fii capabil să iei decizii rapide, fără a consulta foaia în mod constant. Dacă joci blackjack online, poți să păstrezi foaia de strategie deschisă pe un alt ecran ca referință.

Practică pentru a-ți dezvolta experiența

În cele din urmă, pentru a deveni un jucător de blackjack mai experimentat și pentru a renunța la foaia de strategie, va trebui să practici. Cu cât joci mai mult, cu atât vei deveni mai familiarizat cu situațiile și deciziile corecte. Scopul final este să nu mai ai nevoie de foaia de strategie, ci să poți lua rapid și în mod corect decizii în timpul jocului.

Ce reprezintă Strategia de Bază în Blackjack?

Blackjack este în cele din urmă un joc de strategie, și intuiția nu ar trebui să fie cea pe care te bazezi atunci când joci jocul. De aceea există o foaie de strategie în blackjack care te ajută să iei cea mai bună decizie cu privire la următoarea ta mutare. Strategia prezentată în foaie se bazează pe regulile jocului, pe calcule atente și statistici, și este menită să-ți crească șansele și să reducă avantajul casei.

Implementarea unei strategii de bază nu garantează întotdeauna că vei câștiga, deoarece nu poate prezice cărțile celorlalți jucători, dar te poate ajuta să îți minimizezi pierderile, spunându-ți când să renunți sau când să nu dublezi.

În funcție de cărțile tale și de cele ale dealerului, strategia de bază îți va spune când să tragi sau să stai și te va ajuta să decizi dacă ar trebui să renunți sau poate să dublezi. Decizia dacă să împarți o pereche este o situație mai complicată și depinde de versiunea jocului pe care o joci și de cărțile dealerului.

Cum să folosești foaia de Strategie de Bază în Blackjack

Fiecare foaie de strategie în blackjack îți va spune ce să faci când ai cărțile în fața ta. Acesta acționează practic ca un ghid de blackjack care te ajută să iei decizii privind următoarea ta mutare. Iată cum să citești o foaie de strategie de bază în blackjack:

În timp ce te uiți la foaie, vei vedea următoarele simboluri: H, S, D și SP. Iată o scurtă explicație a semnificației acestor simboluri:

  • H înseamnă “Trage,” și trebuie să spui “Trage” sau să apăși butonul “H” atunci când ai nevoie de o carte suplimentară de la dealer.
  • S înseamnă “Stai,” și atunci când vezi acest simbol în foaie, înseamnă că ar trebui să păstrezi cărțile pe care le ai.
  • D înseamnă “Dublare” sau “Dublu,” și poți dubla doar o dată după cele două cărți inițiale. Dublarea înseamnă că îți vei dubla pariu și vei primi o carte suplimentară. Atenție că, dacă tragi o carte (“Hit”), nu vei mai putea folosi opțiunea “Dublare,” dar nici nu vei mai putea trage după ce ai dublat.
  • SP înseamnă “Împarte” sau “Împarte Perechi,” și înseamnă pur și simplu că ar trebui să împarți perechea de cărți cu aceeași valoare și să le joci separat.

Sfaturi pentru a Folosi Strategia de Bază în Blackjack

Cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi este să folosești aceste foi de strategie când joci jocul. Dar există și câteva sfaturi esențiale în blackjack care sunt aplicabile în majoritatea jocurilor:

  • Împarte întotdeauna o pereche de ași

Un unsprezece este un punct de plecare excelent în blackjack, chiar dacă poți obține doar o altă carte peste fiecare din ași. Ar trebui să faci același lucru și cu o pereche de opti, iar pentru orice altă pereche, verifică foaia de strategie specifică variantei de blackjack pe care o joci.

  • Dublează întotdeauna când deții un as

Este un fapt că ar trebui să dublezi doar atunci când deții o mână puternică, deoarece nu vei putea să tragi din nou. Experții recomandă dublarea atunci când deții un total de 11 în mână, iar dealerul nu afișează un as. Ei sugerează, de asemenea, dublarea atunci când ai un total de 10, dacă dealerul nu are un 10 sau un as.

  • Știe când să renunți

Dacă foaia de strategie de bază îți spune să renunți la mână și renunțarea este permisă, ar trebui să faci acest lucru, deoarece strategia de bază te sfătuiește să renunți doar în anumite situații. Dacă renunțarea nu este o opțiune în jocul pe care îl alegi, atunci experții recomandă să tragi. Renunțarea este uneori o mutare bună care îți va economisi bani pe termen lung, deoarece vei pierde doar jumătate din pariu atunci când renunți.

  • Nu lua Asigurare în Strategia de Bază

Una dintre regulile de bază ale strategiei de blackjack este că a lua asigurare este o opțiune proastă. Este o opinie comună că riscul de a-ți pierde pariu inițial este mai profitabil decât să îl aperi împotriva unui dealer care ar putea face blackjack. Acest sfat se schimbă mai târziu, atunci când jocul devine mai avansat, în special cu jucători care numără cărțile.

  • Alege Foaia și Strategia Potrivită

Niciunul dintre aceste sfaturi nu contează dacă nu alegi foaia și strategia corectă pentru jocul pe care îl alegi. Chiar dacă alegi foaia potrivită, nu este o garanție că vei câștiga. Va trebui să iei în considerare cărțile și strategiile celorlalți jucători, și, desigur, vei avea nevoie de puțin noroc de partea ta. Orice variantă a jocului alegi, reține că foaia poate necesita unele ajustări în funcție de măsură ce joci mai mult.

În concluzie, blackjack este un joc care implică strategie, iar o foaie de strategie de bază îți poate fi de ajutor pentru a face decizii mai bune în timpul jocului. Cu practică și experiență, poți renunța treptat la foaie și să îți dezvolți abilitățile de joc. Alege varianta de blackjack care ți se potrivește cel mai bine și fii pregătit să iei decizii înțelepte în timpul jocului.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.