Ce sa faci in Oxford

    In sfârșit în Oxford!

            Mi-am dorit de mult timp sa ajung în Oxford. Când am fost data trecuta în Londra, am zis ca trebuie sa merg măcar o zi dar pana la urma am ales Windsor pentru castel și sincera sa fiu nu regret, pentru ca este unul din cele mai frumoase castele din Anglia. Anul asta am mers la niște prieteni care s-au stabilit în Oxford cu ceva timp în urma. Am  ajuns într-o zi de vineri pe la ora 11 noaptea și deoarece am aterizat în Londra pe la ora 13 m-am decis sa îmi petrec ziua în orașul meu preferat, cel pe care îl găsesc de fiecare data la fel de frumos și unde încă mai descopăr locuri noi. Asa ca dupa vizita in Londra, pe la ora 21 am luat busul  de la cei de la megabus ( pe care am plătit doar 1 lira )  din fata gării Victoria. Merge direct la gara din Oxford în aproximativ 1 ora și 30 de minute. Daca doriți sa luați și pentru întoarcere, sistemul va da la 5 lire biletul, deci practic aveți un drum dus/întors la 6 lire –  iese  un  superpret iar busurile arata super fiind din acelea cu etaj și nu mai pun ca aveți internetul free. Când am coborât la gara în Oxford am înțeles ce înseamna viata studențeasca!! Auzisem de party pana dimineața în weekend, am văzut foarte multe grupuri de studenți care așteptau sa intre în puburi, alții care stăteau pe trotuar cu sticla în mana și majoritatea erau la mâneca scurta și unii chiar desculți cu toate că era frig. Probabil ii încălzise băutura și chiar dacă ți se pare ciudat când ii vezi asa  ei sunt obișnuiți cu stilul asta de viata. Deci dacă va decideți sa vizitați Oxfordul cu siguranța veți avea unde sa petreceți noaptea și sa vedeți cum se distrează studenții.

Oxford de sus, alaturi de Bianca

     Unul din locurile care vroiam sa le vad este castelul din Oxford  și a doua zi primul lucru pe care l-am făcut a fost sa merg sa îl vizitez.Este deschis zilnic de la 10 și ultimul tur este la 16.20 și costa 8.45  lire pentru adulți dacă luați bilet online sau 9.95 lire dacă îl luați de acolo. Pentru copii intre 5 și 15 ani  este 5 lire 90 online și 6.95 acolo, sub 5 ani intrarea este gratuita.Pentru mai multe detalii despre castel intrați pe www.oxfordcastleunlocked.co.uk .  Mie mi-a plăcut foarte mult stilul și faptul ca am avut ca ghid un tip care era îmbrăcat în deținut și ne-a povestit despre ce s-a petrecut în castel cu mult simt al umorului. Apoi am fost în turnul cel mai de sus pentru care va trebui sa urcați în jur de 100 de scări pentru a admira priveliștea și nu care-cumva sa ratați fântâna de pe deal. Tot ce am aflat pe parcursul vizitei este o lecție de istorie în sine. Oxfordul, combina romantismul orașului medieval cu forfota din centrul universitar unde întâlnim studenți din întreaga lume. Centrul orașului a fost desemnat cu “Purple Flag” pentru activitățile de seara și orașul  care are aproximativ 150.000 de locuitori  este renumit  ca fiind unul din cele mai mari orașe studențești din lume, faimos pentru arhitectura deosebita și muzeele sale.

    Daca doriți un tur free de 2 ore cautați la cei de la Footprints Oxford Walking Tours și cu ei  veți vedea Christ Church, All Souls College, Trinity College, Oriel College, biblioteca Bodleian, Camera Radclife sau Biserica  de la Universitatea St Mary. Programul este de luni pana vineri de la ora 11 sau 14 si sîmbatăde la ora 11, 12:30 si 14 iar la sfârșit primiți un autocolant pentru reduceri în mai multe magazine iar punctul de plecare este din centrul orașului vizavi de Fudge 5 Broad Street unde veți vedea o bicicleta verde și nu este nevoie sa faceți rezervare decât dacă sunteți un grup mare, caz in care va fi un tur privat. La sfârșit puteți sa plătiți cât vreți voi în funcție cât de mult v-a plăcut. Am fost și eu în acest tur unde m-am simțit foarte bine si am învățat multe lucruri despre istoria Oxfordului. Pentru mai multe detalii intrați pe www.footprints- tours.com.

     Pe urma am fost sa vad turnul Carfax, care se afla chiar în centru și dacă doriți sa mergeți costa doar 2,5 lire și este deschis de la 10.00 la 16.30 și se spune ca aici marele W. Shakespeare i-a fost nas lui Wiliam Davenant. Am fost pana sus pe acoperiș de unde aveți o priveliște asupra orașului superba, ca sa ajungeți sus trebuie sa urcați cam 2 minute pe  niște scări înguste în spirala dar va asigur ca merita sa aruncați o privire de sus asupra clădirilor încărcate de istorie ale Oxfordului. Daca doriți un tur cu busul, puteți lua hop on- hop of  care are tichete valabile 24 ore sau 48 ore și are un traseu de 19 stații care cuprinde principalele obiective din Oxford și îl puteți lua la fiecare 20, 30 de minute și include ghid în 12 limbi. Pentru 24 de ore un bilet de adult este 13 lire și unul de copii este 7 lire iar pentru 48 de ore este 15 lire de adult si 8 lire pentru copii de la 5 la 15 ani, cei sub 5 ani au gratuitate.Primul tur începe de la 9:30 dimineața de la Oxford Railway Station si ultimul începe la  ora 16.00. Pentru mai multe informați în perioada în care mergeți intrați pe www.city-sightseeing.com. Depinde în ce anotimp mergeți,  ca sa faceți și o plimbare pe Tamisa sau de ce nu canotaj pentru cei pasionați. Pentru shopping mergeți în primul rând în Primark care se afla alături de alte branduri renumite în centrul orașului unde se afla turnul Carfax și puteți lua cadouri pentru cei dragi de la magazinul Poundland unde majoritatea produselor costa 1 lira sau puteți merge la renumitele cafenele George and Davis, George and Denver sau George and Delia ( WOW ) sau de ce nu sa faceți o vizita la restaurantul lui Jamie Oliver pentru a gusta din rețetele lui speciale. L-am ratat iar ( după Amsterdam ) dar îl am pe lista pentru vizita următoare Au fost niște prieteni de ai mei care au spus ca preturile sunt chiar convenabile și ca nu au cheltuit mai mult de 30 de lire la o masa de 2 persoane și a meritat experiența. Pentru  cazare  cel mai bine ar fi sa va rezervați hotelul din timp deoarece preturile sunt destul de mari. Puteți intra pe booking.com sau pe hotelium.com pentru a cauta un preț bun. Daca aveți și alte întrebări aștept sa îmi scrieți și pentru cei care au fost astept sa vad cum vi s-a părut vouă Oxfordul și ce locuri ati vizitat.

     Sfatul meu este ca, dacă ajungeți în Londra și aveți mai mult timp la dispoziție sa nu ratați Oxfordul, fiind foarte aproape. Veți descoperi un oraș tipic englezesc, multa diversitate, distracție, istorie  și  tineret.

bus spre Oxford

20141115_142428

oxford oxford oxford oxford oxford oxford oxford oxford oxford

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?