Ce mancam in Madrid…

      Nu stiam Madridul ca pe o destinatie gastronomica dar mi-a oferit mancaruri periculos de bune…Pentru cei obsedati de greutate, calorii…( norocul meu ca nu am o asemenea problema) este destul de greu sa treaca prin oras fara sa depuna macar un mic surplus de kg. Madrilenii sunt petrecareti tare si adora sa se plimbe din bar in bar ca sa-si incerce gustarile reci si calde alaturi de un pahar de bere sau unul de vin. De aceea daca vedeti o gasca venind, mancand…platind si iesind in viteza…sa stiti motivul. S-au dus in alta parte…si au unde! Madridul este probabil capitala europeana cu cele mai multe baruri, restaurante, baruri tapas, discoteci, cluburi si alte asemenea locuri. Un fel de Centru vechi din Bucuresti de 15-20 de ori mai mare si raspandit in toate zonele. Incepand cu ora 23.00 devine greu sa gasesti locuri libere, metroul la 1.30 este arhiplin iar dimineata mersul la job se face direct din carciuma de multe ori. Randament sporit probabil! Viata e frumos!

Sangria – sangria

     Poti spune ca „de mancat ce mai bem?” este un motto foarte potrivit. Ofertele de tapas – care sunt gustari robuste si nepretentioase si se bazeaza mult pe imaginatie si creativitate in utilizarea diverselor ingrediente; aromele si gusturile sunt robuste, dar prezentarea este ingrijita, cat mai aproape de impecabil. Ele se consuma intre mesele principale, menirea lor fiind aceea de a permite corpului sa “supravietuiasca” pana la urmatoarea masa ( explicatie semioficiala) abunda si nu o sa vezi prea des bere sau vin fara macar o farfurioara cu masline. In fapt sunt sandwichuri mai mici sau mai mari cu…orice iti trece prin cap! Intr-un loc aveau 100 de sortimente! 100! La 1 euro bucata sau 1.5-2 euro cu tot cu bere este ca gogoasa de acasa. Viteza mare si mers mai departe doar ca aici stai 5 minute la masa.

Vegan Spanish Tapas Supper Club tapas-

Tortilla spaniola – un fel de mancare ca o omleta mai groasa, facuta din cartofi feliati subtire, ceapa, oua puse in tigaie – 10 Euro o portie consistenta se poate manca si calda si rece si dimineata si la pranz si…in general se mananca atunci cand ti-e foame! Am mancat una grozava la Messon de Tortilla langa Palatul regal. 

tortilla      

   Paella cu fructe de mare – cine stie cunoaste, un fel de mancare din orez cu sofran si cu cateva legume ( am mai mancat  ceva asemanator in Tunisia si in Emirate) –  servit la All you can eat la 2 minute de Piaza del Sol. Aici pentru 9.95 euro/persoana ai asa: un suc/o bere, supe (3 feluri) spe mii de garnituri, fripturi (pui,porc,vita), fructe, inghetata si dulciuri (putine) – un fel de all inclusive la bulgari. Tot aici am incercat gazpacho – o supa crema servita cu crutoane rece. Mi-a placut dar nu prea tine de foame. Am vazut vreo trei localuri de genul asta prin centru asa ca-i de gasit usor.

paella1

Am mai mancat ceva absolut savuros…purcelus de lapte!Asta da mancare!!purcelusPe strada poti manca felii subtiri de jambon…cam2.5 euro o portie…

jambon la felie           Pentru cei/cele pofticiosi/e  in materie de dulciuri ciocolata calda alaturi de churros de la San Gines – cea mai veche ciocolaterie din Madrid este un must absolut. Deschisa nonstop si arhiplina nonstop iti ofera pentr 3.8 euro o ceasca de ciocolata si o farfurioara de churros– o gogoasa lunga, calda pe care o mananci dupa ce o inmoi in ciocolata!Sau porras -aceeasi gogoasa dar mai groasa. Este…absolut senzationala pentru papilele gustative!

san gineschurrosSau poate caramelos…

caramelos bomboaneSau martipan?

martipaMadridul nu te lasa sa mori de foame…un meniu la un restaurant bate undeva la 15 euro maxim iar de pe strada iti poti potoli foamea ca sa gasesti energia necesara explorarii orasului. Din putinul vazut am ajuns la o singura concluzie…trebuie sa ma intorc!

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Comments

comments

4 thoughts on “Ce mancam in Madrid…

  1. poate „mariscos” (fructele de mare, nu numai in paella) si, desi ai mentionat „jamon-ul”, o curiozitate pentru turisti, celebrul „Museo del jamon” unde jamboanele atarna din tavan (cum e putin surprins intr-una din poze); ca gustari tipice, „patatas bravas” sau cu sos „alioli”, in rest, pofta buna ! 🙂

    1. stiam de muzeu dar nu am avut timp…mi a placut cum atarnau de tavan in magazinul ala! foarte nostim.data viitoare incerc si fructele de mare si merg si la muzeu!

Lasă un răspuns