Captain Marvel la cinema

„Captain Marvel”, primul film Marvel cu o super eroină.

Se pare ca benzile desenate Marvel sunt o sursa de inspirație nelimitata iar de aceasta data Universul ne-o prezintă pe Captain Marvel. ”Ne-o” și nu ”Ni-l” pentru ca este vorba despre o eroina. Probabil cea mai puternica eroina dintre toate personajele Marvel. Brie Larson interpretează extrem  de interesant un rol puternic și complex. Pentru ca nu este doar o ”bătăușa cu superputeri” ci are și emoții și sentimente ce o fac umana pana la vulnerabilitatea ascunsa sub costum.

Brie Larson
Brie Larson la premiera filmului

După un stagiu de pregătire în Starforce, o unitate militară de elită de pe planeta Kree, Carol se întoarce pe Pământ, cu o mulțime de întrebări fără răspuns despre trecutul și identitatea ei. Abia sosită, Carol e prinsă în mijlocul unui conflict intergalactic între două rase de extratereștri, având planeta noastră drept miză și câmp de bătaie.  – Pe superscurt actiunea filmului si fara sa spoilerim.

Poate cele mai reușite descrieri și interpretări SF ale unor rase de extratereștri din toate filmele SF sunt în Captain Marvel. Dincolo de violenta, război sunt prezente atât de multe detalii despre aceștia, încât poți sa spui ca ajungi sa cunoști nu numai cultura lor dar și sa anticipezi oarecum ce vor face. Un nou trend în materie de extratereștrii în filmele de gen. Interesant și în același timp provocator.

Umorul, acțiunea, efectele speciale de care filmul abunda, împreuna cu povestea lui Carol  fac din film unul dintre cele mai reușite ale francizei. Scenele filmate cu Air Force, F 16 –  sunt la nivel de  calitate Top Gun și impresionează.

captain marvel afis

O distribuite de mare clasa, cu Samuel L Jackson, Jude Law,  Ben Mendelsohn printre alții, alături de eroina principala Brie Larson face din acest film unul bun spre foarte bun. Evident ca o sa regăsiți fel de fel de lucruri specifice Universului Marvel, chiar dacă acțiunea se petrece prin anii 1990 dar și finalul o sa va dezvăluie cam cum vad scenariștii următoarele filme din serie care il includ pe Thanos… Hai ca știți voi cine e Thanos. Inamicul suprem!

captain marvel

Powerful!  Fierce! Exciting! Higher! Further! Faster! Captain Marvel!

Este filmul primăverii. Nu-l scăpa. O sa te întrebi în următoarele filme de unde a apărut tipa asta incredibila și nu o sa știi…

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?