SERVICII

Un dulce pentru orice gust la Cofetaria Alex

Dependenta de dulce te duce la Cofetaria Alex

De la bun inceput, numele te duce catre Chef Pastry Alex Stefan. Pasionat de arta culinară și de patiserie, creator de rețete inedite, mereu în căutare de combinații de gusturi și de texturi savuroase, pastry chef-ul Alexandru Ștefan face din munca lui o artă și aduce zâmbetul pe buze gurmanzilor care îi trec pragul. Brand ambasador al ciocolatei veritabile Lubeca Marzipan, trainer și consultant la HORECA SCHOOL, cu peste 9 ani de experienta, a castigat in anul 2022 premiul pentru Tortul anului  – la Olimpiada Gastronomica Mondiala din Luxemburg,unde alaturi de echipa Romaniei au realizat un tort de ciocolata cu o balerina inalta de 1 m. Cu o pasiune incontestabilă pentru deserturi, Alex aduce la viață arome excepționale și creații unice.

Chef-Alex-Stefan

A fost alegerea noastra pentru tortul ce a marcat aniversarea unui membru important al echipei calatoriaperfecta.ro. 

tort-cofetaria-alex

L-am cunoscut pe Alex la Festivalul Chocolate Saga, unde alaturi de alti maestri ciocolatieri si patiseri, si-a aratat priceperea si talentul in domeniul acesta atat de interesant. Alex reinterpretează prăjiturile tradiționale românești. Biscuiți cu ciocolată și caramel, cornulețe rugelach cu nucă, sărățele cu telemea și seminte sau nuci cu ciocolată și rom, cozonaci, checuri si orice alt dulce realizate doar cu produse naturale si cu un gust de neuitat. De altfel, chef-ul se mandreste cu colaborarea strânsă cu furnizori locali de încredere, sprijinind comunitatea și garantând prospețimea și autenticitatea fiecărui produs.

Cofetariile Alex din Moreni si Targoviste, locatii deschise de Alex, au trecut de granitele acestor orase si au comenzi din localitati indepartate, Bucurestiul fiind in top. Alex Ștefan, este un adevărat artist al deserturilor. Cu o viziune inovatoare și un simț al detaliului impecabil, el creează torturi personalizate, prăjituri fine și alte delicii cu un gust rafinat și o prezentare captivantă. Fiecare desert poartă amprenta sa unică și povestește o bucată din pasiunea sa pentru cofetărie.

Toate retetele de la Cofetaria Alex, reunesc tradiția cofetăriei clasice, adaptată pentru a satisface cerințele actuale privind conținutul redus de zahăr, cu o abordare modernă plină de noi texturi și arome îndrăznețe. Un exemplu în acest sens este asocierea inedită dintre gustul delicat al alunelor de pădure și prospimea citricelor. Obiectivul este de a face o schimbare semnificativă în acest domeniu, de a crea o gamă diversă care să extindă posibilitățile de a oferi încredere, inspirație și creativitate. Alex si-a propus să modeleze o viziune grandioasă asupra cofetăriei în peisajul culinar românesc, aducând o abordare inovatoare și savoare autentică în fiecare desert.

Noi, ca si consumatori, devenim tot mai pretentiosi pe masura ce trece timpul, mai atenti la ingredientele cu care se realizeaza produsele, iar bioceluloza, un nou ingredient inventat de Alex, este o noutate absoluta, sanatoasa si perfecta atat pentru preparatele de bucatarie dar mai ales pentru cele dulci. Daca aveti de sarbatorit un eveniment si va trebuie un tort, daca aveti un eveniment mai mare si sunteti in cautarea unui candy bar, daca pur si simplu va este dor de o prajitura, de o inghetata sau de ceva traditonal dulce, Cofetaria Alex este alegerea perfecta.

Alex, cu amabilitate,  ne-a si raspuns la cateva intrebari:

De unde începe povestea ta? De unde pasiunea pentru patiserie și cofetărie? Este din familie? 
Totul incepe de la varsta de 9 ani, cand ma implicam in patiseria parintilor mei si unde am descoperit magia aluaturilor si spiritul de a lucra in echipa.  Pasiunea pentru cofetarie am regasit-o in primul an de facultate, cand am ales in vara anului 2013 sa urmez si o scoala de cofetarie si sa explorez domeniul.Practica la 2 laboratoare de referinta din Bucuresti si-a pus amprenta asupra impulsului de a duce mai departe si a explora practic in propriul laborator. În scurt timp am deschis prima locatie fizica – Cofetaria Alex in Moreni. 
Care este cea mai mare provocare în meseria asta? Pentru tine care este cea mai mare realizare de pana acum? 
Munca in acest domeniu propune provocari zilnice si cele mai relevante sunt legate de relationarile cu clientii, relationarile din echipa.  O etapa importanta pentru mine a fost aceea cand am ales sa predau si sa corelez partea chimica a ingredientelor cu partea practica prin ateliere. 
Cel mai greu cred ca este sa găsești echipa potrivita? Tu cum ai găsit personal? Au pregătire speciala? 
Oamenii din echipa mea s-au format pe parcurs, odata cu mine sau prin formari ulterioare in cadrul unor master class-uri. Nu exista echipa potrivita. Exista doar oameni care pot fi responsabili si urma un vis, un gand,  o pasiune si sunt recunoscator acelora care mi-au fost  si care in pofida tuturor circumstantelor au ramas fideli idealului de a face o diferenta in acest domeniu dulce. 
Care sunt planurile pentru anul viitor? 
Nu am un plan strategic.  Tot ceea ce mi am propus este focusare pe ceea ce facem deja si sa fim in comunicare, deschidere, bucurie si iubire fata de ceea ce facem, fata de clienti si fata de oameni 
Comenzile, se pot face online pentru sărbători? 
Comenzile se pot face telefonic sau la locatiile noastre din Moreni, Targoviste si o parte din produsele noastre le puteti gasi in Bucuresti la Shopron Gelato. 

Contact:

  • Marți – sâmbătă: 0727.392.770 | 07.00 – 15.30
  • Duminică – luni: 0791.043.010 | 09.00 – 18.30