Superblog. O nebunie frumoasa.

Superblog. Intre speranta si dezamagire, intre furie si fericire.

   Un concurs ca Superblog este o cursa de anduranta, care iti pune la incercare rabdarea, nervii, inspiratia, capacitatea de munca si din nou inspiratia. Am asteptat sa se apropie finalul, timp in care v-am urmarit atent. Toate probele, toate incercarile. Nervii pe juriile de la diverse probe si fericirea ( retinuta ) a celor care sunt in frunte. Am vazut cum unii au renuntat, cum altii doar si-au anuntat retragerea dar apoi au revenit si au continuat. Un concurs este INTOTDEAUNA subiectiv. Daca nu este bazat pe timpi, pe rezultate matematice ci doar pe criterii estetice este subiectiv. Juriul fara sa realizeze are preferinte. Unora le da mai mult altora mai putin. Inevitabil. La fel de inevitabile sunt discutiile de pe marginea clasamentelor. Intotdeauna or sa fie nemultumiti. Dar universul in general sa stiti ca este echitabil. Pe cat pierzi pe atat castigi.

superblog-spring 2016

   Superblog nu este un concurs  perfect. Este perfectibil si in continua miscare. Faptul ca la fiecare editie sunt probabil 30-40% oameni si bloguri noi aduce  inovatie. Pentru cei vechi, cei care au editii la activ, este greu sa scrie despre hartie igienica de trei ori. Sau despre vacante speciale. Probabil ca premiile nu sunt tocmai cele mai mari sau mai tentante din blogosfera. Dar Superblog este provocator tocmai prin regulile sale. Este un fel de scoala de jurnalism intens. La viteza. Daca privesti detasat acest concurs realizezi beneficiile tuturor concurentilor.

   In viata este mult mai  important sa nu te dai batut, sa perseverezi decat sa fii supersmart dar supercomod sau sa cedezi la presiune. In fiecare clipa din viata noastra concuram cu cineva. Indiferent unde ne aflam. Superblog te educa sa concurezi. Sa suporti presiunea. In viata ni se fac ( sau credem ca ni se fac ) nedreptati in mod constant. Superblog te educa sa mergi mai departe si sa crezi in tine indiferent de ce crede un juriu. Sa crezi in tine si in capacitatile tale.

   Nu fac aici apologia acestui concurs. Mie personal mi se pare greu si aproape de netrecut. Din trei editii am terminat una singura. Aici va aduc laude voua. Cei care ati avut curaj sa va inscrieti, cei care ati avut constanta si v-ati chinuit sa scrieti la comanda despre subiecte poate uneori fade sau despre care nu stiati prea multe. Va asigur ca ati castigat cu toti nu numai premii sau un loc oarecare. Ati castigat experienta, ati castigat exercitiul muncii sub presiunea unui termen, ati castigat un loc intr-un grup, ati castigat vizibilitate. Cei vechi in concurs si-au testat limitele pentru a-N-a oara. Articole super in bloguri, linkuri pe alte bloguri. Sunteti in bazele de date ale unor firme de PR. Sunt atat de multe lucruri pozitive. Pentru oricare dintre voi, chiar simplul fapt ca terminati toate probele este un merit. Va garantez ca peste 2 saptamani de la final o sa va ganditi cu nostalgie la aceste zile si o sa va lipseasca presiunea unui termen nebun in care trebuie sa gasiti un subiect de 3 minute in care sa va depilati ( sau invers? sau inversul la invers??).

    Luati lucrurile bune din Superblog. Distrati-va. Sunteti foarte buni toti si sunteti cei care pot schimba lumea. Cineva drag mie spunea ceva de curand. “Ma gandesc ca as vrea sa aschimb lumea dar sunt doar eu, atat de mica! Apoi ma gandesc ca de fapt suntem atat de multi care gandim asa si ca impreuna chiar o putem schimba!” Are perfecta dreptate. Unul singur nu poate face mare lucru. Impreuna voi puteti schimba lumea. Cu mintea, ideile, entuziasmul si perseverenta voastra. Nu e usor, nu e garantat ca toti o sa reuseasca dar sunt sigur ca acum sunteti toti pe drumul cel bun. Superblog doar va reuneste si va ajuta sa deveniti o comunitate. Cred ca scopul principal ( nespus si poate neinteles de toti ) chiar acesta este. Oameni inteligenti, perseverenti si muncitori adunati intr-un singur loc. Un fel de elita. O mica elita…

Eu personal va felicit pentru fiecare articol in parte, va felicit pentru fiecare incercare trecuta si va doresc succes pana la final.

Cu respect! Ne vedem la gala!

Facebook Comments

3 thoughts on “Superblog. O nebunie frumoasa.

 • 3 April 2016 at 20:05
  Permalink

  *2 de primavara si una de toamna*, nu unul de toamna (lol)

 • 3 April 2016 at 20:04
  Permalink

  Foarte frumos scris. Intr-adevar e o experienta sa participi la SuperBlog. Si eu am inceput 3 editii, 2 de primavara si unul de toamna si am terminat una. Asta e, vor mai fi si altele :).

 • 3 April 2016 at 19:50
  Permalink

  Cu foarte mare drag am citit și m-am bucurat. Pentru mine, cea care priveam cu teamă acest concurs, de pe margine, a fost și e o bucurie, un drum interesant de parcurs și…din care sper să rămân cu mult mai mult decât simt acum. Am o oboseală plăcută, dar a fost interesant totul și inca mai e. Mulțumim pentru sfaturile și de la început și de acum, pentru mine au contat. Mult succes în ceea ce faceți.

Tu ce zici despre asta?