Sa astepti 30 de ani pentru o portie de mancare!

O lista intinsa pe 30 de ani!

Zilele acestea aam tot vazut o stire cu o lista de asteptare intinsa pe 30 de ani pentru a putea primi o portie de mancare. Multi dintre noi ne amintim de cozile la carne de pe vremea cand “era mai bine” ca astazi dar totusi nici macar atunci nu asteptam decat cateva ore. Pentru ca daca dupa cateva ore nu plecai cu carnea in sacosa era clar ca ori nu mai vine ori s-a terminat si mai vine marfa peste cateva zile. Totusi despre ce este vorba cu aceasta lista intinsa pe 30 de ani?

Un preparat culinar de vită este atât de popular încât există o listă de așteptare de 30 de ani la un restaurant. Crochetele japoneze Kobe beef sunt preparate într-un oraș din vestul Japoniei. Clienții care comandă o cutie de crochete congelate din carne de vită Kobe de la Asahiya, o măcelărie de familie din orașul Takasago din prefectura Hyogo, în vestul Japoniei, vor aștepta încă 30 de ani până când vor primi comanda!

crochete-kobe

Crochete extreme, (găluște de cartofi și carne de vită prăjite) sunt unul dintre cele patru tipuri de crochete de vită Kobe disponibile la Asahiya. Asahiya este un restaurant situat in orașul Takasago din prefectura Hyogo, în vestul Japoniei, deschis in anul 1926. Nu este o afacere atat de veche pentru Japonia daca aflam faptul ca cea mai veche afacere neintrerupta din aceasta tara este Kongo Gumi Co., o companie japoneză de construcţii care a funcţionat continuu şi independent peste 1.400 de ani, fiind infiintata in anul 578 (!!!) până când a fost integrată ca subsidiară a unei companii de construcţii mai mare.

Carnea de vita Waygu este cea mai scumpa carne de vita din lume si doar 0,5% din carnea Wagyu produsă în Japonia este carne de vită Kobe. În comparație cu alte rase de bovine, cum ar fi Angus, aceasta este înaltă și deosebit de puternică. Carnea sa are un conținut scăzut de colesterol și este foarte nutritivă. Animalele nu sunt hrănite cu hormoni de creștere artificiali sau antibiotice profilactice si se numește Kobe doar dacă acestea s-au născut, au crescut, au fost îngrășate și sacrificate în regiunea Kobe din Japonia. Este carnea de la vitele care asculta muzica simfonica…

Revenind la lista, locul poate fi lasata mostenire si lista a inceput sa creasca in anii 2000 in urma unor articole din presa. De la o lista scurta s-a ajuns la una de 10-12-14 ani iar astazi la una de 30 de ani!

Pret? Curios dar doar aproximativ 2$ bucata. Azi! Peste 30 de ani este greu de prezis daca dolarii vor mai exista!

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.