Muzeul jandarmilor din Saint Tropez

Am vizitat muzeul jandarmilor din Saint Tropez

In proiectul recent de pe Riviera franceza, drumurile ne-au dus si in Saint Tropez unde am gasit si faimosul muzeu al jandarmilor!

spre saint tropez

Nu o sa ma apuc sa va povestesc despre oras prea mult pentru ca sincer nici nu sunt foarte multe de spus. Un orasel mic, port, calm, plin de vegetatie, linistit si scump. Cautat pentru nume. Am fost insa la Muzeul jandarmilor.

musee de la gendarmerie

Cine a vazut macar un film din seria de 5-6 cu jandarmii din Saint Tropez, mana sus. Cu celebrul Louis de Funes in rolul jandarmului agitat “mon adjutant”. Le-am vazut pe toate si probabil că si generatia mea la fel a făcut. Jandarmul din Saint Tropez, Jandarmul si jandarmeritele. Jandarmul si extraterestrii. Jandarmul se insoara si Jandarmii la New York. Cate sunt? 5.  Stiam parca de 6 dar in fine…ahh. Mai e unul. Jandarmul la plimbare. Deci 6!

In mijlocul orasului Saint Tropez, foarte aproape de port, am parcat pe un loc free ( DA!Am gasit loc free in Saint Tropez ) chiar in fata cladirii. Sergentul Cruchot parca ne astepta si ne-a facut rost de un loc. Este cladirea ce apare in toate filmele din serie. Daca ai vazut macar un film nu ai cum sa nu o recunosti si oricum e o mare reclama ce o sa iti sara in ochi.

Fara aceasta serie, Saint Tropez ar fi doar un port mic si ascuns, departe de zona cu adevarat turistica a Rivierei franceze, frecventat mai ales de catre turistii francezi. Seria cu jandarmii a facut cunoscuta statiunea in toata lumea si a devenit apoi un loc de intalnire mondial si o statiune la mare moda si la mare cautare, chiar daca nu este deloc ceea ce va asteptati sa fie. Pentru ca Saint Tropez este mic, linistit, nu foarte aglomerat ( cel putin cand am fost noi nu era ) si de vazut intr-o zi maxim.

Cladirea ce a fost cu adevarat sediul politiei si jandarmeriei intre anii 1879 si 2003 este acum muzeul aduce un tribut atat actorilor din serie cat si Jandarmeriei la modul general precum si industriei filmului din Franta.

Un bilet de intrare costa 4 euro pentru un adult si 2 euro pentru un copil si vei descoperi nu numai lucruri ce au fost prezente in filme de-a lungul anilor dar si obiecte ce au apartinut jandarmilor in aceea vreme. Chiar daca in filme , interioarele cladirii nu au fost niciodata folosite ca loc pentru filmari, exteriorul sau este probabil cel mai cunoscut loc din Saint Tropez.

Brigitte Bardot are scaunul de la filmari prezent in sala de make-up iar statuia sergentului Cruchot – Louis de Funes te asteapta la o poza. Este greu de descris fiecare punct de interes din cadrul muzeului si nici nu este de dorit sa stii ce o sa gasesti de dinainte. Dar muzeul structurat pe doua etaje o sa te incante daca o sa il vizitezi. Nu doar pentru cei nostalgici este vizita ci si pentru cei care sunt curiosi. Si ai grija sa ai baterie la telefon pentru ca o sa faci cateva poze!

Astfel ca, daca ajungi in Saint Tropez, inainte sau poate dupa ce vizitezi orasul, o vizita aici este absolut obligatorie!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

One thought on “Muzeul jandarmilor din Saint Tropez

  • 23 July 2018 at 10:30
    Permalink

    Interesant, multumesc pentru informatie.

Tu ce zici despre asta?