INTERVIURI

Iridologia. Sau ce poti citi in ochii oamenilor?

Ce se poate citi in ochiul unui om? Dincolo de sentimente – starea lui de sanatate!

Iridologia este o ramura a stiintelor medicale bazata pe studierea irisului, acesta fiind un izvor de informatii receptive despre organele interne, diverse parti ale organismului si starea de sanatate. Practic in irisul ochiului se citesc diferite informatii despre starea de sanatate a respectivei persoane. Ochii sunt considerați din cele mai vechi timpuri oglinda sufletului, iar iridologia ne dezvăluie că irisul, atât de studiat de numeroși oameni de știință, este oglinda sănătății.

Am stat de vorba cu domnul Dr. Alin Ghinea, specialist în Iridologie si absolvent al School of Natural Health Science London Herbalism & Nutrition.

Dr. Alin Ghinea

– In Romania este mai putin cunoscuta aceasta metoda de a diagnostica o persoana? In urma consultului care este urmatorul pas? Ce metode recomandati pacientilor ?
 • In Romania este o metoda mai putin cunoscuta. In tari precum Israel, SUA, Marea Britanie, Franta, Monaco, Germania, Spania este deja o metoda consacrata de diagnosticare si evaluarea sanatatii. In SUA, Rusia si Marea Britanie sunt institute dedicate studiului Iridologiei si aprofundeaza permanent aceasta stiinta. 
 • In urma consultului iridologic in care pacientul afla informatii pretioase legate de sanatate precum starea imunitatii, gradul de longevitate, predispozitia ereditara la boli si alergii, nivelul se intoxicatie al organismului, nivelul de functionare al organelor, diagnosticul afectiunilor in stadiul incipient, nivelul de stres, adaptarea biologica al organismului la climat si alte informatii, pacientul va urma un protocol naturopat de ameliorare / insanatosire si cresterea gradului de sanatate. Protocolul naturopat insumeaza variante naturiste si blande prin metode de fitoterapie, gemoterapie, exercitii de respiratie si vatiante de detoxifiere.
– Care este cel mai important lucru in vindecarea unei boli? Se intampla ca uneori diagnosticul pe care il vedeti dvs in iris sa nu fie cel pe care il stie pacientul? 
 • Cel mai important aspect in vindecare este dorinta pacientului de a se vindeca. Dorinta pacientului de a se insanatosii reprezinta factorul care il determina sa aiba disciplina in urmarea unui protocol terapeutic. 
 • Ca metoda de diagnosticare iridologia analizeaza corelatia dintre predispozitii ereditare, bolile vechi si cele curente si identifica cel mai vulnerabil loc din organism. Iridologia identifica mai degraba cauza unei afectiuni. Daca metodele alopate de diagnosticare identifica zonele sau organele afectate, iridologia identifica acel loc din organism care a determinat aparitia unei boli cat si stadiul bolii.
–  Puteti de asemenea sa puteti oferi informatii si despre creier? Puteti oferi sfaturi si pentru cei care sufera si de anxietate care sunt din ce in ce mai multe cazuri de la stresul din zilele noastre? 
 • Toate organele interne cat si externe precum pielea sunt proiectate pe iris. Cel mai mare loc de pe iris il ocupa creierul. Nivelul de stres se evidentiaza bine pe iris prin semne specifice iridologice. In functie de semnele specifice ce indica nivelul de stres, culoarea irisului, gradul de densitate al irisului si structura iridologica a pacientului, il indrum prin metode naturiste de remediere a stresului astfel incat sa nu ajunga in zona de burn out, anxietate si depresie.
– Legat de nutritie cum se desfasoara planul dvs? De cate sedinte este nevoie si in cat timp se vad rezultate? 
 • Nutritia ocupa un loc central in planul de restabiliare a sanatatii. Suntem ceea ce mancam! Ceea ce mancam influenteaza inclusiv capacitatea de gandire, felul in care ne odihnim cat si gradul de functionare al tuturor organelor. Nutritia este foarte importanta in planul pe care il intocmesc pentru pacient! Planul nutritional il stabilesc in functie de analiza irisului, de afectiunile curente cat si de predispozitiile ereditare ale pacientului.
 • Asa cum irisul este amprenta unica, si planul de tratament este personalizat in functie de multe aspecte pornind de la diagnosticarea pe iris.
– Este un program personalizat? 
 • Asa cum irisul este amprenta unica, si planul de tratament este personalizat in functie de multe aspecte pornind de la diagnosticarea pe iris.
– Care a fost cel mai dificil caz pe care l-ati avut si cum ati reusit sa ajutati pacientul ?
 • Oamenii vin la iridolog cu diverse afectiuni si diverse stadii ale bolilor. Cazurile interesante sunt cele de infertilitate in cuplu unde, prin analiza iridologica si tratamentul naturopat, reusesc sa isi implineasca dorinta de a avea un copil. Am multe cazuri din aceasta sfera si sunt foarte fericit pentru ei !
– Credeti ca estev obligatoriu sa mostenim bolile genetic? Sau exista cazuri in care nu este obligatoriu sa fie asa? 
 • Toti venim pe aceasta lume cu un bagaj genetic si cu anumite predispozitii atat fizice cat si comportamentale. Predispozitiile nu inseamna ca suntem condamnati ci, reprezinta o atentionare si o indrumare la ce sa fim atenti in legatura cu sanatatea noastra.
–  Am inteles ca veti deschide curand o clinica. Ce ati transmite pacientilor viitori. De ce sa aleaga sa vina la dvs, sa faca o sedinta de iridiologie? 
 • Deschidem un prim centru de sanatate incepand cu 9 Octombrie in Bucuresti (Kaya Holistic) apoi urmeaza un centru mai mare de sanatate. Este important sa stim punctele sensibile ale organismului si sa le obordam din timp astfel incat sa nu se formeze boli. De asemenea, la copiii este importanta analiza iridologica pentru ca se pot d
–  Multi pacienti poate vin din curiozitate iar altii sunt sceptici. Care este mesajul dvs legat de iridologie? As vrea sa dati o descriere simpla pe intelesul tuturor. 
 • Toti venim pe aceasta lume cu un bagaj genetic si cu anumite predispozitii atat fizice cat si comportamentale. Predispozitiile nu inseamna ca suntem condamnati ci, reprezinta o atentionare si o indrumare la ce sa fim atenti in legatura cu sanatatea noastra.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *