LUMEA MARE

Inconstientii de la schi

Aglomeratie la schi. Inconstientii se duc sa schieze in aer liber!

Prima zi de schi în Sinaia a adus şi primele cozi la instalaţiile de transport pe cablu. Deși s-au promis măsuri speciale de pandemie, sute de persoane au aşteptat îngrămădite să urce în telescaun.”

“Marea” stire de astazi este ca la partiile de schi din Sinaia a fost aglomeratie si nu s-a pastrat distanta sociala. Ca mastile de schi purtate de catre oameni nu sunt ok si nu protejeaza, ca si cum cele purtate prin tramvaie, mastile acelea din material textil cu fel de fel inscriptii sunt bune. Cum sa te duci in aer liber sa schiezi in loc sa te duci in mall sau in supermarket? Unde e civilizatia?

Am inteles toti si am acceptat faptul ca trecem printr-o perioada grea. Ca trebuie sa avem grija de noi si de ceilalti dar deja lucrurile intra intr-un absurd complet.

Aer liber, la munte, mascati si totusi nu inghesuiti, schiorii amatori sunt condamnati ca isi doresc sa faca miscare.

Din cate s-au scris pana acum despre aceasta boala, probabil cel mai mare avantaj este o conditie fizica buna si un sistem imunitar bun. Iar miscarea in aerul rece, curat si tare de la munte nu poate decat sa intareasca sistemul imunitar. In comparatie cu miscarea pe care o faci cand impingi un carucior intr-un supermarket…care miscare este de ales?

Cei care admnistreaza liniile de cablu au asigurat material dezinfectante, au luat masuri ca in cabine sau scaune sa nu fie aglomeratie. Ce sa faca mai mult? Sa interzica urcatul? Sa dea zapada deoparte ca sa nu se mai schieze?

Asta vara, pe plajele de la mare au fost sute de mii de romani. Inghesuiti de multe ori si fara masti de schi sau de alt fel. Care a fost numarul de imbolnaviri in iulie? Dar in August? Se compara cu ce avem acum?

Repet! Inteleg ca trebuiesc respectate niste reguli! Dar sa nu fim atat de absurzi si sa ne autocondamnam la izolare si stat in casa. Vor sa devenim niste robotei care au voie doar sa se duca la serviciu si in supermarket pentru cumparaturi?

Nu intalniri, nu Craciun, nu Revelion, nu restaurante, cinematografe. Nimic! OK!

Dar da-l dracu de virus ca nu fuge dupa oameni in timp ce se coboara pe partie…Mergeti si profitati de zapada daca va doriti!

Pana cand o sa se interzica si statul in aer liber, aflati ca sezonul abia inceput se va termina pe 15 aprilie 2021 iar preturile sunt urmatoarele:

  • O cartelă de acces pentru adulți costă între 80 şi 660 de lei, în funcţie de numărul de urcări,
  • O cartela pentru copii are un pret între 50 şi 430 de lei, in functie de numarul de urcari

Va dorim o iarna plina de zapada pe partii!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *