Gheorghe Zamfir – 80

Gheorghe Zamfir 80, trei evenimente extraordinare în România, între 9 şi 11 decembrie

“Emoţia reîntâlinrii cu publicul este imensă pentru mine. Faptul că voi cânta şi în faţa spectatorilor din oraşul meu natal Găeşti, dar şi la Târgovişte şi. bineînţeles la Bucureşti, este extraordinar şi sper că toţi cei prezenţi vor trăi momente unice alături de noi.”, declara legendarul naist Gheorghe Zamfir cu puţin timp înaintea începerii seriei sale de concerte aniversare.

Evenimentul Gheorghe Zamfir – 80 invită publicul din România la o întâlnire inedită cu Gheorghe Zamfir, în trei concerte ce vor avea loc între 9 şi 11 decembrie la Găeşti – localitatea natală a artistului – pe 9 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură, la Târgovişte, pe 10 decembrie, de la ora 19, la Clubul Studenţilor, şi la Bucureşti pe 11 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio.

Gheorghe Zamfir

Proiectul Gheorghe Zamfir – identitate națională în universalitate, realizat cu cofinanţarea Ministerului Culturii de Asociaţia pentru Promovarea Copiilor şi Tinerilor Talentaţi din România şi beneficiind de sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, coproducător Radio România își propune promovarea în plan național și internațional a excelenței actului interpretativ generat de personalitatea muzicală complexă a maestrului Gheorghe Zamfir, în contextul împlinirii, anul acesta, a 80 de ani de la naștere. Concertele ce îi vor avea în prim plan pe Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi beneficiază de participarea Orchestrei Metropolitane Bucureşti dirijate de Alexandru Ilie şi Daniel Jinga. Cunoscute lucrări aparținând patrimoniului românesc şi universal vor prinde viață prin instrumentul iconic al românilor, naiul, “îmblânzit la superlativ” de însuși maestrul Gheorghe Zamfir, fără îndoială unul dintre cei mai reprezentativi artişti români actuali, personalitatea sa uriaşă depăşind cu mult graniţele României.

Marele artist va susţine un masterclass pe 12 decembrie, de la ora 14, la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

 Născut în 1941 la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, Gheorghe Zamfir s-a exprimat artistic de-a lungul carierei sale printr-un instrument specific românesc, naiul, cu care a reușit să cucerească aplauzele întregii planete. Gheorghe Zamfir a modificat forma, construcția și tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta interpretativă, introducând instrumentul său în toate stilurile și genurile muzicale.

Organizator : Asociaţia pentru Promovarea Copiilor şi Tinerilor Talentaţi din România

  • Proiect cofinanţat de : Ministerul Culturii
  • Coproducător : Radio România
  • Cu sprijinul : Consiliului judeţean Dâmboviţa
  • Partener : Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română
  • Parteneri Media : Radio România Muzical, Radio România Cultural, Mediatrust, România TV, Agenţia de carte

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.