Crama Gabai

Crama Gabai

“Prietenii nu-si lasa prietenii sa bea un vin prost!”  Si pentru ca va consideram prietenii nostri vrem sa va prezentam vinuri de calitate.

Am participat pentru a patra oara sau a cincea oara la Vintest. Un eveniment dedicat vinului romanesc unde se intalnesc crame din toata tara. Este un lucru extraordinar ce se intampla cu vinurile romanesti. Din ce in ce mai multa lume apreciaza vinul adevarat si renunta la vechile obiceiuri, invatand sa deosebeasca produsele de calitate de cele care nu sunt calitativ bune.

Tot mai multe crame aduc vinuri de calitate superioara pe piata si consumatorul este educat si invatat cum sa faca deosebirea intre ele.

Crama Gabai a fost pentru noi o descoperire surprinzătoare si extrem de interesanta. O gama de vinuri de calitate adusa in piata, vinuri ce satisfac cele mai pretentioase gusturi.

Situata in Podisul Dobrogei, un taram aproape perfect pentru vinurile de calitate, cu un sol ce ofera conditii superioare de productie, Crama Gabai respecta intru totul normele si procedurile europene de producere a vinului de calitate imbinand traditiile cu modernitatea.  Nici nu ar putea fi altfel deoarece crama continua traditii lasate de bunicul actualilor proprietari.

Vinul este toiagul batranetilor si nebunia tineretilor” spunea Anton Pann. Iar vinurile de la Crama Gabai aduc bucurie in pahar si in spiritul celor care il consuma.

Infiintata in anul 2014, pe o suprafata de 3 hectare, asa cum va spuneam in judetul Constanta, Crama Gabai produce struguri din soiurile Muscat Ottonel, Riesling italian, Feteasca neagra si Pinot noir. Cu aproximativ 20.000 de litri imbuteliati, nu este o crama mare ci pune accent pe calitate.

Vinurile produse aici aduc calitate si satisfactie. Si o degustare imaginara va poate lamuri… Cunoscatorii or sa isi poata imagina exact vinurile.

Gama de vinuri Gabai
  • Riesling italian 2015 – demisec – un vin galben pai cu tente aurii cu un gust plin cu note de mar, caisa si cu accente de citrice pe final.
  • Muscat Ottonel  2015 – sec – nas de fructe coapte, flori de tei si stafide cu gust de pulpa de mango si note de de lime.
  • Pinot Noir Rose 2015 – demisec – un vin racoritor cu miros proaspat de capsune zmeura si coacaze rosii cu gust fructat si expansiv.
  • Pinot Noir 2015 – sec  – cirese si migdale amare. Intens rubiniu si evoluat.
  • Feteasca Neagra 2015 – sec – din gustul nostru regele vinurilor – vibrant si stralucitor cu aroma de fructe rosii coapte si cirese confiate.
  • Pinot Noir 2015 – demidulce – fructe de padure in pahar, rubiniu cu reflexe visinii, cu gust dulce si fructos.

O degustare reala la Crama Gabai, v-ar aduce aceste tipuri de vin in pahare.

Si ca sa incheiem cu spiritul dat de un pahar de vin sa ne amintim motivele pentru care aducem in pahar licoarea alba, roze sau rosie – cele cinci motive pentru a bea: venirea unui prieten, setea cuiva, frica de sete pe viitor, gustul excelent al vinului, sau oricare alt motiv.

Crama Gabai poate fi contactata astfel:

  •  0755 140 492
  •  office@cramagabai.ro
  •  midmar@mangalia.astral.ro

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?