EVENIMENTE

Gospel in Bucuresti

Gospel – DEXTER WALKER & ZION MOVEMENT

          Cu putin timp in urma am fost la un concert al Indilei la Sala Palatului. Mie personal mi-a placut dar multi au fost tare nemultumiti…pe toti i-as fi luat sa vada un super  show! Nu cred ca a plecat cineva de la concertul de gospel de la cinema Patria fara sa aiba zambetul pe buze! A fost intens intens intens. Asociația Culturală SpectacolArt  l-a adus sa concerteze pe Dexter Walker – directorul Zion Movement, grup ce este castigatorul competitiei de gospel Stelar Awards 2014 din Statele Unite.

Omul asta este reverend si  timp de aproape doua ore a dansat, topait, dat din maini, cantat, dirijat cu energia pe care o avem noi in primul sfert de ora de la sala de sport. Apoi noi ne stingem incet incet insa el a continuat tot timpul spectacolului.

       Zion  Movement, a fost infiintata in anul 2003 in Chicago – Illinois si a devenit in 10 ani cea mai buna trupa de gospel din lume. Anul acesta au pornit intr-un turneu European si Romania are norocul sa fie printre tarile vizitate de ei. O gasca de 35 de baieti si fete, toti de culoare canta despre Dumnezeu si am vazut unele momente in care erau efectiv transpusi si impresionanti. Un chitarist, un baterist si un tip la clape sunt instrumentistii si vocile celor din cor sunt singurele lucruri pe scena! Mai mult decat suficient pentru un spectacol extraordinar.

20141210_215424

       Imbracati in costume in culorile Romaniei ( este o coincidenta, sunt costumele de spectacol de fiecare data ) au cantat pana cand ne-au ridicat pe toti in picioare. Nu stiam prea multe despre muzica gospel – este  cantecul evanghelic si are o istorie mai lunga decat blues-ul sau jazz-ul, fiind o varianta moderna a cantecului negro spiritual. Se poate vorbi chiar de o evolutie paralela a muzicii de tip minstrel (orientata catre divertisment) si negro spiritual (a carei componenta religioasa este definitorie), cu toate ca tehnic vorbind, structurile de baza ale ambelor sunt comune, cele doua fiind componente ale fondului muzical afro-american.

20141210_204542 20141210_204557 20141210_210514 20141210_204232

     Daca ar fi sa descriu printr-un singur cuvant acest concert, acesta ar fi energie! La final s-a urcat pe scena, s-a dansat. s-a cantat impreuna si nu ne mai dadeam dusi… Apoi pozele cu ei si am descoperit din discutii si amanuntele din spatele concertului. De 10 ani muncesc, fac repetitii sambata cate trei ore, nu au studii muzicale de specialitate, nu dai un examen special sa intri in grup, vor sa vada Castelul Bran  – (Dracula fireste) si sunt toti credinciosi pana in maduva oaselor. E greu de descries in cuvinte ceea ce am simtit dar acum inteleg ce se intampla in bisericile alea pe care le vad prin filmele americane. Atunci cand toti canta si se roaga…

     Vreau sa va spun ceva! Daca vreodata in viata o sa aveti ocazia sa mergeti la un concert gospel, nu la ei neaparat, sa nu va ganditi de doua ori. Merita fiecare banut! 1 20141210_210706 20141210_220552 20141210_221458

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *