Emirates Air Line in Londra

The Emirates Air Line – Intre distractie si utilitate

Sa presupunem ca esti un fond de investitii din Emirate, cu foarte foarte multi bani si vrei sa investesti in Londra. Centrul orasului este hiper aglomerat si aproape de neatins, cluburile de fotbal sunt deja cumparate de tine sau de altii, muzee sunt cu zecile, atractii de asemenea. Te orientezi spre zonele noi si in plina dezvoltare din oras. Asta este o consecinta fireasca. Londra, este uriasa. La propriu. The O2 Arena este situata in zona peninsulei Greenwich, zona care astazi a devenit un imens santier. Se dezvolta atat pe verticala cat si pe orizontala fiind unul dintre noii poli de atractie ai orasului. Neglijata oarecum pana in trecutul apropiat, astazi este in plin proces de reabilitare. Ce o sa iasa la sfarsit cred ca nici arhitectul sef al Londrei nu stie…

Aici si-a gasit locul Emirates Air Line. Practic o telecabina ce traverseaza Tamisa, facand legatura intre Arena O2 si Royal Docks. La fiecare 30 de secunde, o cabina trece prin fata ta si te asteapta pentru o traversare de 10 minute peste Tamisa… Nu cred ca ai vazut Londra asa. Poate doar din The Shard dar este o alta zona.

Urcand la peste 90 de metri inaltime deasupra apei, iti creeaza un gol in stomac daca te uiti direct in jos. Solutia la ameteala este sa te uiti in zare. Sa privesti in departare si nu chiar sub tine. Urcarea este abrupta la inceput dar apoi devine o calatorie lina, timp in care Londra se asterne la picioarele tale. Noi am nimerit una dintre zilele ploioase si a fost asa…

Dar in zilele cu soare poti vedea asa…

Sistemul acesta a fost practic integrat in sistemul de transport public. In afara de atractia turistica ce a devenit, ofera si un transport extrem de rapid intre doua puncte separate de Tamisa. Daca ti-ai rezervat o zi In Greenwich, fa tot posibilul sa ajungi si la Emirates Air Line si du-te pana in zona Arena O2. Aici nu este doar arena ci este si un fel de mall deschis. O galerie cu magazine, baruri, restaurante si fel de fel de atractii pentru turisti.

[SLGF id=20470]

Program si preturi combo.

Un pret normal insa, fara combinatii de alte atractii costa 3.50 lire/adult si 1.70 lire/copil cu Oyster. Copii sub 5 ani calatoresc gratis. Toate celelalte categorii de preturi le regasiti aici.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?