EVENIMENTE

Editie de toamna RO-Wine revine in Bucuresti

 

Pe 15 si 16 Octombrie 2022 organizatorii celui mai asteptat eveniment din Romania dedicat vinurilor premium invita pasionatii si specialistii Horeca la editia de toamna a festivalului care a luat nastere in 2016, in acelasi loc, Fratelli Bucuresti

 

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere un numar record de tipuri de vinuri premium, provenite de la un numar impresionant de producatori din Romania si de peste hotare. An dupa an, festivalul a continaut sa creasca in dimensiuni – de la editia din mai din acest an, evenimentul se desfasoara in mai multe sali si spatii amenajate pentru a putea primi cele peste 100 de crame din România, SUA, Franta, Italia, Spania, Argentina, spumantele de top din Champagne si Prosecco, alaturi de produse gourmet, bere craft sau cafea de specialitate.

Nu vor lipsi nici la aceasta editie zona special dedicata vinurilor Bio, reprezentatii de top din Republica Moldova, cat si zona gourmet, cu specialitati internationale, patiserie fină de inspirație frantuzeasca si specialitati de paine.  Carrefour România se alatură și anul acesta festivalului prin Deschidem Vinul Românesc, un program național pe termen lung, care are misiunea de a sprijini industria vinului românesc și de a pune România pe harta internațională a vinului.

De la debutul din 2019, peste 200 de etichete s-au alăturat programului, unele noi în retail, unele vândute exclusiv în Carrefour la nivel național și unele premiate la concursuri internaționale de vinuri, precum International Wine Contest Bucharest, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge sau Decanter World Wine Awards.

Reciclare fără granițe la RO-Wine cu Reciclad`OR! Partenerul sustenabil al evenimentului, va aduce noi eco-experiențe și la această ediție a festivalului ce au ca scop principal acordarea atenției asupra impactului pe care îl are fiecare asupra mediului înconjurător. De la totem-urile digitale pe teme de colectare separată și reciclarea deșeurilor, la cea mai mare provocare de a crea sticla supradimensionată din toate sticlele generate de consumatori/ vizitatori/ producători, pe tot parcursul evenimentului.

Festivalul include sali de degustare, zone dedicate relaxarii si socializarii vizitatorilor si partenerilor, precum si o sala special amenajata pentru masterclass-uri si prezentari sustinute de personalitati din lumea vinului – iar aceasta editie are deja calendarul de conferinte completat!

Ca la fiecare ediție, accesul  pentru toți cei implicați în piața de vinuri sau horeca este gratuit,  în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

Biletele pentru eveniment pot fi achizitionate online pe site ul oficial al evenimentului sau in zona de acces a festivalului.

La aceasta editie s-au inscris profesioniști din toate colțurile țării, magazine de vinuri, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar și vizitatori din străinătate veniți special pentru aceasta ediție.

„Suntem bucurosi sa revenim cu o noua  editie RO-Wine de toamna la  Bucuresti. Entuziasmul vizitatorilor nostri este in crestere, fapt dovedit cu cifre, iar acest lucru ne-a determinat, alaturi de producătorii participanti, sa revenim la programul pre-pandemic, de doua editii pe an la Fratelli Bucuresti. Am pregatit un program plin de surprize si o selectie cu totul speciala de vinuri si spumante pentru aceasta editie” Marinela Ardelean și Liviu Popescu, organizatorii RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.