Din iunie 2022 cursa directa Tarom din Bucuresti la Los Angeles

Tarom readuce cursa Bucuresti – Los Angeles

Daca toata lumea a cantat prohodul companiei Tarom in decursul anilor, iata ca aceasta face un pas pe care putine companii aeriene din Europa si-l permit. Incepand cu iunie 2022, Bucurestiul va fi legat de America printr-o cursa directa din capitala la Los Angeles.

Cursa va avea doua escale, una la Madrid si una la New York. 

Anuntul vine de la Mihaita Ursu, actualul director al Tarom si anuntul oficial precum si biletele vor fi online incepand cu data de astazi. In anunt se face referire la doua noi aeronave contractate de catre companie, aeronave la care Rusia a fost nevoita sa renunte si care apartin unei companii aeriene din Orientul apropiat. Nu s-a facut referire la numele acestea ci doar la modelul aeronavelor. Un Boeing 737 Max şi un A320neo, cu noi motoare, ce oferă o economie de 15% la carburant reduc costurile pentru rutile inter-orăşeneşti. Aceasta  sau schimbarea de tehnologie le-a adăugat peste 800 de km la autonomie, destul cât să străbată distanţa dintre Europa de Vest şi. coasta de Est a SUA. Fiind vorba de un zbor impartit in trei, acesta va alimenta atat la Madrid cat si la New York si astfel va putea efectua zborul la costuri mai reduse decat celebrele 787 sau 380 are oricum nici nu pot ateriza pe Otopeni.

In anul 2019, Tarom a facut o cerere oficială pentru a putea opera zborurile spre Statele Unite. S-au ales atunci trei aeroporturri de pe coasta de est – aeroportul Newark, din Statul american New Jersey, aeroportul Laguardia din Queens, New York şi vestitul JFK din New York. Cursa a fost gandita la nivel oras-oras cu aparate care sa zboare neintrerupt 14.000 de km si sa aiba peste 300 de locuri. Situatia economica provocata de Covid a dus la regandirea strategiei si oportunitatea ivita prin leasingul operaţional pe 6 luni cu posibilitatea prelungirii contractului a celor doua aeronave a grabit procesul.

Noua cursa va fi bisaptamanala iar preturile vor fi sub nivelul marilor jucatori din industria aeronautica nedepasind 1000 de euro. Aceasta cursa va transforma şi aeroportul din Otopeni într-un hub regional, unde se vor aduna pasageri din Europa de Est pentru a putea zbura în Statele Unite.

Astfel, Tarom reface o traditie la care a renuntat in anul 2003 si se spera ca acest nou produs va impulsiona compania.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.