De astazi masca devine obligatorie in Bucuresti si in aer liber

Masca este obligatorie in Bucuresti

De astazi, masca devine obligatorie în zonele pietonale din Centrul Vechi, în stațiile de autobuz, troleibuz sau tramvai, în gări, în autogări, în piețe, în târguri, iar în cazul eventimentelor care se desfășoară în aer liber organizatorii trebuie să pună la dispoziția spectatorilor măști.

Inițial s-a vorbit doar despre zonele pietonale din Centrul Vechi. A fost o propunere făcută de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, dar membrii Comitetului pentru Situații de Urgență au considerat că sunt mai multe zone aglomerate. Totusi a crescut mult numarul de cazuri in Bucuresti, asa ca nu prea mai avem incotro. Sunt de acord cu aceasta masura si sper sa dea rezultate, sa asistam la o descrestere a cazurilor in urmatoarea perioada.

S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a spus purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă .

Ea a informat că s-a stabilit pentru organizatorii de evenimente sau spectacole obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente, la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta. Stancu-Ţipişcă a menţionat că hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

În altă ordine de idei, ea a anunţat că, în urma unei alte hotărâri a CMSU de luni, şi CFR va face parte din CMSU.

A dorit CFR-ul să fie membru cu drepturi depline în acest comitet, pentru că şi ei contribuie (…) la măsurile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID şi nu s-a opus nimeni ca CFR să fie membru de drept în acest comitet”, a adăugat Stancu-Ţipişcă.

Am fost de mai multe ori cu trenul in ultimul timp si am fost uimita sa vad ca multi calatori chiar nu tineau cont de asta. Mai mult de atat nu le atragea nimeni atentia. Ati vazut ca de curand l-a filmat cineva pe controlor care le spunea calatorilor ca nu este nevoie de masca. Acum poate se vor lua masuri, se vor da amenzi si se va tine cont de asta. Stiu ca pentru unele persoane este foarte greu de purtat, se respira greu pe caldura mare, mai ales daca ai si alte afectiuni, dar nu prea avem de ales.

Nu ma gandeam acum cateva luni ca o sa ajungem pana aici dar se pare ca microbul este foarte puternic si vrea sa mai stea. Totusi, de fiecare dintre noi depinde pana la urma ca sa il facem sa mai ramana cat mai putin. Asadar nu plecati fara masca la voi si incercati sa respectati aceste noi reguli pentru voi si pentru cei din jur. Mai bine respiram prin masca decat printr- un furtun pe patul de spital.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.