DE STIUT!

Ce definește un hotspot pentru nomazii digitali?

Ce definește un hotspot pentru nomazii digitali?

Nomazii digitali lucrează de obicei ca freelanceri pentru companii și clienți sau au propria companie pe care o pot administra online. Dacă te numeri printre ei, pentru propriul flux de lucru, productivitate și creativitate, cel mai bine este să te poți stabili la un moment dat, cel puțin pentru câteva luni, într-un singur loc cu soare, în care îți poți dezvolta o oarecare rutină.

Fără îndoială, internetul este cel mai important criteriu pentru nomazii digitali atunci când aleg o locație. Fără acesta este greu să ai o profesie și să câștigi bani în mișcare. În funcție de ceea ce întreprinzi ca nomad digital, vei avea nevoie de internet la viteze diferite. Programatorul sau designerul web are nevoie uneori de o conexiune mai bună decât un traducător sau un redactor. Indiferent dacă creează un website de cazinou pentru divertismentul altora sau profilul unei companii, nu își pot permite blocarea constantă a conexiunii. Este posibil să fie nevoie să testeze jocurile pe care le codifică din perspectiva utilizatorului sau să viziteze hub-ul companiei ca viitor angajat.

Important este și locul în care alegi să te cazezi, distanța acestuia de cele mai importante facilități. Cât de repede poți ajunge într-o cafenea sau un spațiu de coworking atunci când vrei să mai schimbi mediul sau când ai rămas fără conexiune la internet? Nimeni nu vrea să piardă timp prețios blocându-se în trafic sau petrecând ore întregi în metrou. În orașele mici, această problemă nu este un factor. Acolo se pune întrebarea cât de repede și de ieftin se poate ajunge în următorul oraș mai mare. De asemenea, este important ca un nomad digital să își pună și problema existenței unor spații de cazare frumoase care pot fi închiriate la prețuri accesibile pentru o perioadă mai lungă de timp. Poate fi dificil sau destul de simplu pentru un străin.

Pe lângă internet și cazare, un mediu de lucru productiv este extrem de important pentru nomazii digitali. Acesta include, de exemplu, o comunitate de oameni cu aceleași idei și o infrastructură bună. Se poate referi și la locuri plăcute de lucru, cum ar fi diverse birouri dedicate sau un restaurant cu mâncare bună pentru pauzele de lucru în care nu toată lumea are timp să-și gătească. Dacă ești nomad digital și îți dorești să participi în mod regulat la evenimente sociale, întâlniri cu potențiali clienți, ateliere și alte activități similare, trebuie să existe premisele adecvate și, bineînțeles, cineva care să își asume aceste responsabilități și să organizeze totul. Acel cineva se găsește de obicei tot într-o comunitate.

nomazi-digitali

Costul vieții este unul dintre cele mai importante criterii, deoarece nu este întotdeauna atât de ușor să câștigi bani ca nomad digital, așa cum lasă de crezut aparențele. Mai ales primele câteva luni pot fi grele. Apoi, bineînțeles, ajută enorm să trăiești într-o țară în care nu ești nevoit să cheltuiești lunar sume exorbitante.

Profesioniștii on the go nu uită nici de echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Sunt conștienți că totul se limitează doar la muncă. Mulți chiar visează la patru ore de lucru pe zi și la un venit pasiv cât mai stabil posibil. Pentru timpul liber ar trebui să existe o gamă abundentă, variată și interesantă de activități disponibile. Mulți nomazi digitali adoră sporturile nautice, cum ar fi surfingul, kitingul și scufundările.

Doi factori care vin la pachet, limba și cultura, sunt de obicei subestimați, dar reprezintă un criteriu important care nu poate fi ignorat. Pentru unii este și factorul decisiv. Ca nomad digital ar trebui să alegi o țară în care să comunici și să înțelegi limba sau unde să îți poți dezvolta abilitățile lingvistice. În principiu, ar trebui să fii interesat de cultura unei țări dacă vrei să rămâi acolo câteva luni. De asemenea, trebuie să fii capabil să faci față și să te adaptezi la manierele și idiosincraziile culturale de acolo.

Cam în aceeași măsură vei fi nevoit să te adaptezi și la climă. Inițial, alegi locul unde te muți în funcție de ea, dar apoi nu e totul bătut în cuie. Și odată cu vremea, intervine și subiectivitatea. Cei care își doresc doar vară este cel mai probabil să se afle pentru vara europeană în fortărețele nomazilor digitali din Malta, Barcelona sau Florența, iar iarna să migreze spre Asia de Sud-Est sau America Latină.

Nu în ultimul rând, subiectul securității este deosebit de important, deși diferă prin gradul de atenție oferit de fiecare nomad digital. Un mediu în care te simți în siguranță, te ajută fără îndoială să te relaxezi și să te concentrezi asupra celor mai importante lucruri.