FILME

Alita in cinematografe

Alita Battle Angel. In cinematografe.

Ai un copil de 12-14 ani? Du-l la filmul asta!

De ce Alita Battle Angel?? Știți cine e James Cameron? Evident ca știți. Titanic. Avatar. Terminator. Aliens. Robocop. Rambo 2 . Un CV care face cât 10% din industria cinematografica de la Hollywood. Filme de referința care sunt văzute de generații. Shpe Oscaruri. Unul dintre TITANI! Va amintiți scena din Titanic când Leo murea pentru ca ea sa trăiască? Ce scena. Ce minunăție de sentimente. Un regizor nepereche. Si apoi Robert Rodriguez care a făcut Sin City. Orasul unde păcatul sexi-alb negru era mai intens decât cel color …Știam ca e film. Dar ce film!!

Booon. Si se întâmpla ceva și dreaqu știe de ce…ăștia doi fac Alita Înger nu știu cum pe sistem de bătaie. Scena aia minunata de dragoste de care va spuneam mai sus…cum sa îți bați joc de ea? Sa o imiți atât de prost?? Când el cade și ea săraca plânge…Pe bune!? E ca și cum după ce duci 200 de trandafiri unei iubite, apoi 300 de lalele, apoi un inel cu diamant…te duci la ea cu un ghiveci cu flori de plastic! Are niște așteptări. Create de tine! Asa și noi. Sau crimele din Sin City ale tipelor alea super sexi acum sa fie făcute de una gen Edward Scissorhands doar ca din viitor?? Jalnic.

 In fine. Sa vedem ce putem vedea.

Ca sa fie bine și sa nu fie rău, am ales sa ma gândesc asa – ”James are nepoți îndrăgostiți de filmele SF, desene animate, super eroi și jocuri video. Ce cadou poate face un asemenea bunic dacă nu un film care sa-i bucure. Nepoții fiind intre 8 și 12 ani

Pe bune zis

Nu am înțeles aproape nimic din acest film. Nici povestea, nici amintirile Alitei, nici finalul și nici scenele de dragoste. (ahhh…mint ca un nerușinat! Când Alita își dăruiește inima…ce frumos! ) Nu pricep de ce de dragul unei continuări ( ai în lucru 4 Avatar!!nu o sa ai timp de Alita 2 ) nu îmi arați și mie o poveste cinstita, corecta și draguță. Ca într-un final, e aproape desene animate, nu-i asa?

Earth anul 2535 sau pe acolo…oricum nu conteaza. Atât de bine începe! Alita cade din cer la propriu, după un război de acum 300 de ani, habar nu are cine e, ocupa locul altcuiva,apoi se trezește oarecum,  trăiește o dragoste ciudata,  o închide ( povestea ), moare, se trezește la viata și la final se bate pentru Cupa Campionilor Lumii la alergat pe role dupa o minge pe omorâte-lea la propriu. Stupid. Nu o sa aflam in rest aproape nimic pana când se aprind luminile. Doar ca pop-cornul s-a răsturnat. Si ca ai stat lângă un tip mai în vârsta.

Este unul dintre cele mai frustrante filme văzute vreodată. Ca și cum dorința principala a fost  – trebuie sa vezi partea a doua!

In Alita, Cameron nu a adus superstaruri. Christoph  Waltz este cel mai cunoscut și își face treaba de ”tata lui Pinocchio” cu naturalețe și cât poate el de bine. Jos pălăria. Rosa Salazar, după ”Labirintul” continua oarecum firesc genul de film doar ca este extrem de greu sa concurezi cu un cyborg desene animate. Nu ai ochii ei, nu poți sa faci acrobațiile ei…nu e! Asta e! Daca nu e?

In rest? Ceilalți? Pe acolo și ei…Mari și periculoși, doar capete si restul fiare,  puși la respect de puștoaica ce deține tehnologie și cunoștințe de ninja antice. De Alita, domne…puși la respect de Alita. Apoi o tipa rea/de treaba ce moare pentru ca și-a regăsit inima buna după ce era foarte rea. O gașcă ce fura componente de la roboței nevinovați si muncitori plus un adolescent naiv ce evident ca are o soarta naspa. Asa e când faci pe băiatul rău dar nu te tine! Cine ar mai fi? Ahhh…da. Unul rău. Dar rău cu adevarat! Si de care ți-e drag tare ca ar trebui sa faca tot filmul dar o sa-i vezi doar ochelarii. Apoi povesti amestecate. Amazoane. Batalii interstelare. Sfârșituri de lumi și începuturi de Apocalipse. Nimic însa care sa fie finalizat. Povesti începute și abandonate sau amânate pentru următoarea parte. Sau parți?

O poveste ce are atât de mult potențial prin flash back-urile arătate, din păcate sfârșește ca un film de duzina SF – gen Roller Blade – din anii 1980. Păcat!

Sunt extrem de rar atât de critic și sarcastic cu un film dar Alita Battle Angel este un film pentru generația de 12-14 ani. Înțeleg ca asta se cere DAR… ești James Cameron. Esti de neatins! Ai un CV incredibil! De ce l-ai stricat cu filmul asta?? Ma rog, cred ca nici nu prea iți pasa foarte tare.

Una peste alta, dacă asa cum spuneam ai 12-14 ani sau dacă ești părintele unui asemenea persoane, nu ai cum sa ratezi Alita Battle Angel ( nici nu am înțeles de ce i-a pus numele Battle Angel! ). O sa îți placa amestecul de acțiune, roller, SF, bătaie și roboti. Daca nu ești dintre cei de sus…ghinion!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

2 thoughts on “Alita in cinematografe

  • Am inteles ca are in lucru 4 Avatar! 4!! Stii, si daca avea 2 filme tot CV era. In fine… Sincer, e un film plin de greseli si cu o poveste extrem de ciudata dar cu efecte speciale misto. 12-14 ani.

  • Am savurat articolul vostru (nu stiu care dintre voi l-a scris), te contrazic, insa, asupra unui singur lucru: cv-ul. De la avatar n-a mai facut nimic. Apreciez mai mult regizorii care muncesc, care incearca. Nu pe cei care fac 5 filme toata cariera. E ca si cum ai avea in lot un fotbalist si l-ai pune in teren 5 meciuri pe an. Daca le joaca extraordinar il declari balonul de aur? Sa faca 1 film la 2 ani si discutam despre CV.

    Iar legat de povestea Alita, uita-te la faptul ca are 4 scenaristi. Unul e japonezul care a scris manga originala, unul e regizorul, altul e Cameron, producatorul, si mai e inca unul. Cand sunt 4, de obicei iese o shaorma d-asta incerta, in care fiecare a aruncat ce a considerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *