VALERIAN ȘI ORAȘUL CELOR O MIE DE PLANETE

VALERIAN ȘI ORAȘUL CELOR O MIE DE PLANETE

 Noul film de aventuri SF al lui Luc Besson, legendarul regizor al unor filme care au făcut istorie, precum LEON, AL CINCILEA ELEMENT, sau LUCY, și se bazează pe seria de benzi desenate-cult cu același nume, care au inspirat o generație de artiști, scriitori și cineaști.

Cu mult înainte ca Luc Besson să devină unul dintre cei mai importanţi realizatori de film de acțiune, scrrind scenariul, regizând și producând o serie de uriașe succese la public, era doar un băiețel fascinat de o serie de benzi desenate numită “Valerian și Laureline”, care a ieșit în lume când acesta avea 10 ani. Besson a devenit rapid dependent de serialele grafice scrise de autorul francez Pierre Christin și ilustrate cu îndrăzneală de Jean-Claude Mézières, devorând toate cele 22 de volume. A fost nevoie de o schimbare radicală și de un salt înainte uriaș în evoluția tehnologiei de realizare a efectelor vizuale pentru ca regizorul să poată aduce la viață “Valerian și Laureline“. După ce James Cameron l-a invitat pe Besson pe platourile de filmare la revoluționarul Avatar, regizorul francez s-a hotărât. “Când a sosit Avatar, totul a fost posibil. Îmi amintesc că mă gândeam: Într-o zi voi reveni la S.F. cu aceste instrumente noi, unde singura limită este imaginația ta. Atunci am decis să fac Valerian.”

În secolul 28, Valerian ( Dane DeHaan ) și Laureline ( Cara Delevingne ), formează o echipă pentru operațiuni speciale însărcinată cu menținerea ordinii în teritoriilor locuite de oameni. Când cei doi sunt trimiși de Ministerul Apărării într-o misiune în uimitorul oraș Alpha, o metropolă care e în expansiune continuă. Speciile din toate colțurile universului și-au dat întâlnire pentru a împărtăși cu ceilalți cunoștințele, informațiile și cultura. În centrul metropolei, însă, și-a făcut loc o forță întunecată și misterioasă care amenință existența pașnică a Orașului celor o mie de planete, iar Valerian și Laureline trebuie să pornească într-o cursă contracronometru pentru a identifica și anihila amenințarea, și pentru a proteja, astfel, Alpha, dar și viitorul Universului.

DISTRIBUTIE:

Cara Delevingne, Dane DeHaan, Rihanna, John Goodman, Ethan Hawke, Clive Owen, Rutger Hauer, Kris Wu, Matthieu Kassovitz, Alain Chabat, Herbie Hancock, Emilie Livingston, Alexandre Nguyen.

Regia și scenariul: LUC BESSON

PREMIERA: 21 IULIE 2017 ÎN 3D și 4Dx

DISTRIBUIT DE RO IMAGE 2000 ȘI PROROM DISTRIBUTION

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?