Va doresc sa reusiti voi.

Nu va irositi furia!

Eu mi-am irosit furia si pierdut sperantele in anii 90. Nu faceti aceeasi greseala ca generatia mea.

Pentru cineva care a trait Revolutia si mitingurile “IMGB face ordine” sau Iunie 90 ce se intampla acum in strada nu e incredibil. Periodic tara da in clocot si probabil fiecare generatie are revolutia ei. Eu mi-am trait-o si in Decembrie 89 si cu bulane pe carca in februarie de la muncitorii care “nu isi vindeau tara”, si cu mers la Universitate zilnic, si cu frica de mineri pe Magheru si cu gaze lacrimogene la Piata Victoriei sau Palatul Cotroceni. Vremurile erau mult mai violente. Acum sunt doar cateva sute de furiosi atunci eram toti. Inteleg furia si frustrarea voastra.

Dar nu va lasati manipulati. Asta ne-a adus noua celor de atunci dezbinarea si finalul trist. Plecarea noastra aiurea in lume sau resemnarea. Si a adus viata pe care o aveti voi acum. Am crezut in monarhie, in PNT-CD, in Rege, in Constantinescu si rand pe rand ne-au tras teapa. Unii si-au pierdut locul in istorie, altii au disparut in uitare sau au devenit penibili. Ciorbea era un salvator cu ani in urma, stiti asta? Un fel de Ciolos de acum.  A fost primarul Bucurestiului si Prim Ministru pus de noi. Cei din strada. Iar acum e atat de trist ca personaj… Odata cu ei ne-am stins si noi. Ne-am vazut de ale noastre. Am renuntat sa mergem in strada, am renuntat sa votam multi dintre noi si uite…uite unde am ajuns. Sa ne trimitem copii oriunde doar sa nu ramana acasa.

Nu gresiti ca noi. Daca-i lasati sa va intimideze sau sa va faca sa renuntati o sa pierdeti. Ca noi.

Vreau sa intelegeti ceva. Oamenii in timp isi schimba prioritatile. Si voi o sa renuntati la un moment dat sa faceti ceea ce acum vi se pare cel mai important lucru din viata voastra. Ceea ce conteaza insa, este ca dupa momentul asta sa ramana ceva dupa voi. Noi am pus un presedinte care s-a dovedit a fi cel mai slab dintre toti. Voi sa nu credeti in nimeni, sa nu lasati pe nimeni sa va spuna ca ei sunt alesii. Cei buni. Cei de care aveti nevoie. Nu sunt! Toti…dar absolut toti, vor doar sa profite.

Singurii in care sa credeti sa fie cei de langa voi de acolo din strada si in voi insiva.

Or sa mai fie multe provocari si lucruri care sa va incite sau provoace. Nu-i lasati sa va sperie sau dezbine. Sunt destepti si invatati cum sa manipuleze. Au bani si putere. Influenta. Nu-i subestimati. Sunt al dracului de buni in ce fac! Dar si voi sunteti destepti si determinati.

Duceti-va lupta pana la capat. Nu renuntati. Nu faceti ca generatia mea…

Chiar daca sunt alt om fata de acum 20-25 de ani tot urasc  politicienii si pe cei care incearca sa ne manipuleze! De oriunde ar fi ei. Tot urasc nedreptatea si puterea corupta. De jos pana sus. Si o cunosc mai bine ca multi dintre voi… Si de aceea va doresc sa reusiti voi!

Poate voi sunteti mai buni! Poate voi reusiti ce nu am putut noi. Sper…

Facebook Comments

Tu ce zici despre asta?