Upside in cinematografe

Upside in cinematografe cu Kevin Hart

O poveste minunata, scenariul fiind scris după o poveste adevărata.

Kevin Hart face un rol minunat un pic altfel fata de rolurile in care ne-am obișnuit  sa îl vedem. Filmul este după varianta franțuzeasca The Intouchables. Kevin Hart își păstrează același umor, cu care atrage publicul sa îl iubească, dar totodată își arata și latura sensibila, fiind cel mai bun prieten. Un film care are cate putin din toate, asa cum este viata, cu bune și cu rele.

Upside este genul de film care te captivează încă din primele scene, te introduce in poveste și te face sa razi și sa plângi in același timp cu personajele principale. Bryan Cranston  este briliant, iar Nicole Kidman este perfecta in rolul de asistenta a milionarului paralizat pentru care acesta nutrește o afecțiune. Ai tot ce iți dorești pe lume și ceva se întâmpla  la un moment dat…apoi realizezi cat de frumoasa este viata, ca merita trăita și întotdeauna apar surprize frumoase.

Filmul te face sa te gândești ca fiecare dintre noi avem nevoie de ceva, de cineva, care sa ne dea aripi, sa ne facă sa vedem viata cu o alta perspectiva, indiferent de greutăți ea merita trăita și cu siguranța exista oameni care sunt lângă noi și le pasa. Kevin Hart ne arata ca poți sa fi actor de comedie dar totuși poți sa îmbini foarte bine acest stil cu cel de drama. Mi se pare interesant faptul ca a acceptat acest rol și îmi doresc sa îl mai vad și in alte roluri de acest gen.

Dupa o lunga serie de filme cu supereroi, este momentul unui film cald și apropiat de oamenii de astăzi, de problemele lor, de temerile zilnice, obligațiile sociale și frustrările pe care le avem.

Un personaj puternic ajuns neputincios, ce ajunge “la mana” unui “dubios” ce are nevoie ca de aer de o slujba. Doua lumi total diferite ce se întrepătrund cu toate momentele comice/triste și serioase ce vin  de aici. Doua lumi total diferite ce se confrunta însa cu aceleași probleme. Doua lumi ce ajung sa se completeze și sa depindă una de cealaltă, ajutându-se reciproc sa depășească greutățile. Dincolo de momentele comice, de situațiile hazlii in care este pus Dell, vedem la început diferențele și apoi din ce in ce mai apropiatele griji universale ale tuturor.

Dar pana ajungem sa vedem toate aceste lucruri înțelepte, avem parte de un carusel de întâmplări absolut geniale. Situațiile absurd de comice se succed ca in filmele de pe vremuri despre care vorbeai cu prietenii mult timp. Si te tin in scaun încercând sa deduci cam cum și in ce fel o sa se termine cu toate ca ai idee. Se dovedește astfel ca și o reecranizare a unui film european poate fi reușită dacă nu cauți senzaționalul…

Un scenariu optimist și interesant aduce pe marile ecrane actori geniali ce își pun in valoare talentul. Poate ca nu e un film de Oscar dar este un film la care razi, te emoționezi și te bucuri de finalul sau. Am văzut doar zâmbete pe fata celor care au ieșit din sala la sfârșitul filmului, un film bun care nu te aștepți sa te pună pe gânduri, un film bun pentru oricine.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?